Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

EČ kvalifikācija: Luksemburga pabiedē britus, Islande apbēdina Kapelu un Šveici

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

EČ kvalifikācija: Luksemburga pabiedē britus, Islande apbēdina Kapelu un Šveici
Foto: FIBA

2021. gada Eiropas čempionāta basketbolā priekškvalifikācijas pirmā apļa noslēgumā ļoti smagu uzvaru (71:54) Mančestrā pār Luksemburgu (1-1) svinējusi Lielbritānija (2-0), kas noslēdzošajā ceturtdaļā veica 23:2 izrāvienu.

Par mača favorīti uzskatītā Lielbritānija pirmo ceturtdaļu pabeidza ar septiņu punktu pārsvaru (22:15), tomēr turpinājumā briti atslābinājās, iniciatīvu pārņemot Luksemburgai. Pundurvalsts basketbolisti ar mērķtiecīgu sniegumu spēja ne tikai atspēlēties, bet arī uz mirkli iekrāt sešu punktu pārsvaru (41:35). Tiesa viss viesu sasniegtais pagaisa vējā noslēdzošajā ceturksnī, kurā briti bija pārāki ar 23:2 (!)...

Lielbritānijas izlases rindās 22 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas savāca Mailzs Hesons, kamēr Gabriels Olaseni iekrāja 12 punktus un 13 bumbas zem groziem. Luksemburgas rindās 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas Aleksam Lorēnam.

Grupā ar Lielbritāniju un Luksemburgu spēlē arī divus zaudējumus iepriekš piedzīvojusī Kosova.

Dramatisks mačs aizvadīts Islandē, kur vietējā valstsvienība pēdējā ceturtdaļā (25:20) atspēlējās un galotnē izrāva panākumu 83:82 pār Šveici. Uzvaras metienu pēdējā sekundē realizēja Martins Hermansons.

Islandes labā pa 18 punktiem guva Jons Aksels Gudmunsons un Trigvi Hlinasons. Šveices rindās 23 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džonatanam Klizadi. Savukārt NBA kluba Hjūstonas "Rockets" centram Klintam Kapelam 13 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles.

Islandei, Šveicei un Portugālei katrai nu ir pa vienai uzvarai un zaudējumam.

Ļoti izšķirošu uzvaru mājās pār galveno konkurenti Slovākiju izcīnīja Rumānijas izlase - 85:68. Rumāņiem padevās izcila pirmā ceturtdaļa (26:9). Lielisku sniegumu nodemonstrēja Emanuels Kate, kurš rumāņu uzvaru kaldināja ar 15 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām, savukārt Džordans Vatsons guva 19 punktus. Rumāņu grozā 17 punktus iemeta un pie tiem deviņas bumbas savāca slovāks Vladimirs Brodzianskis. Grupā ar Rumāniju un Slovākiju spēlē arī Kipra (0-2).

Visbeidzot otro panākumu izcīnīja arī Dānija, kas ar 95:73 sakāva pastarīti Albāniju (0-2). Dāņu labā 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas Gabrielam Lundbergam, kamēr albāņiem 23 punktus guva Endrits Hisenagolli. Grupas otrajā vietā ir Baltkrievija (1-1).