Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Augumā raženais Fesenko nepalīdzēs Latvijas pretiniecei Ukrainai arī vasaras mačos

Ints Megnis
Ints Megnis

Augumā raženais Fesenko nepalīdzēs Latvijas pretiniecei Ukrainai arī vasaras mačos
Kirils Fesenko
Foto: FIBA.com

Ukrainas basketbola izlasei arī Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra vasaras mačos vajadzēs iztikt bez augumā raženā Kirila Fesenko.

2,16 metrus garais un 130 kilogramus smagais Fesenko šosezon spēlē Itālijas augstākās līgas vienības Avelīno "Sidigas" rindās, tai vidēji palīdzot ar 10,8 punktiem un 6,0 atlēkušajām bumbām. Tomēr veselības saudzēšanas nolūkos viņš nav nacionālajai izlasei palīdzējis iepriekšējos divos kvalifikācijas cikla sabraukumos un nepalīdzēs arī nākamajā, kura ietvaros Ukraina 28. jūnijā viesosies pie Turcijas, bet 1. jūlijā uzņems Latviju.

"Nē, es nebraukšu uz izlasi. Uzreiz pēc sezonas beigām man plānota medicīniska procedūra. Izrādās, ka man nepastāstīja visu, kas seko pēc operācijas, ko veica pagājušajā vasarā. Tagad man vajadzēs 3-6 mēnešus, lai atlabtu," Fesenko citē portāls xsport.ua.

"Un vispār, kam es tur esmu vajadzīgs? Mums ir Vjačeslavs Kravcovs, ir Artjoms Pustovojs - viņi visus sarauj gabalos, viņi zina sistēmu, viņi patīk Jevgēņijam Murzinam," saka Fesenko. "Kāpēc man atkal radīt trenerim galvassāpes? Pustovoju taču tāpat uz rezervistu soliņa nenosēdināsi, mani un Kravcovu arī. Uzskatu, ka šobrīd izlasei neesmu vajadzīgs. Puiši jau uzleca augstāk par savām galvām Eiropas čempionātā, kā arī labi spēlēja otrajā spēļu logā."

Otrajā spēļu logā, kas bija februārī, Ukraina ar 77:66 uzvarēja Zviedriju un ar 82:68 viesos pārspēja Latviju. Līdz ar to šajā apakšgrupā pēc četrām kārtām tieši Ukraina ar trim panākumiem atrodas līderpozīcijā, pa divām reizēm uzvarējusi Latvija un Turcija, bet vienu panākumu svinējusi Zviedrija. Pēc divu apļu turnīra nākamajam posmam kvalificēsies trīs grupas labākās vienības.

Pērn Ukraina ieņēma 16. vietu Eiropas čempionātā, astotdaļfinālā piekāpjoties nākamajai čempionei Slovēnijai.

Fesenko savulaik aizvadījis 145 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā.

Izmantotie resursi:
Кирилл Фесенко не поможет сборной Украины в...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 12:41, pirms 6 gadiem
Virsraksts ir izcils!!!

     [+] [-]

, 2018-04-10 13:13, pirms 6 gadiem
Tāpat Ukrainai būs labs sastāvs.