Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

3x3 Pasaules kausā Latvija spēlēs pret Ukrainu, Horvātiju, Nigēriju un Jordāniju

Rolands Eliņš

3x3 Pasaules kausā Latvija spēlēs pret Ukrainu, Horvātiju, Nigēriju un Jordāniju
Latvijas 3x3 izlases basketbolisti (no kreisās): Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Publicitātes foto

FIBA paziņojusi jūnijā paredzētā Pasaules kausa finālturnīra 3x3 basketbolā grupas, un Latvijas izlase, pagājušā gada Eiropas kausa uzvarētāja, spēlēs vienā grupā ar Eiropas kausa bronzas medaļnieci Ukrainu, Horvātiju, Jordāniju un Nigēriju.

Pasaules kausā piedalīsies 20 vīriešu komandas, kas iedalītas četrās apakšgrupās, ņemot vērā FIBA federāciju ranga pēdējo izdevumu. Latvijas vīriešu izlase rangā ieņem ceturto vietu, kas lika nonākt D grupā.

Kopā ar Latviju šajā grupā spēlēs arī Ukraina (rangā piektajā vietā), Jordānija (22. vietā), Horvātija (19. vieta) un Nigērija, kas atrodas 68. vietā. Nigērija Pasaules kausā izsēta ar pēdējo numuru.

No grupas izkļūs divas spēcīgākas izlases pēc viena apļa izspēles, un pēc ranga Latvija un Ukraina ir favorītes D grupā. Pēc tam astoņas nākamajā kārtā iekļuvušās izlases sacentīsies ceturtdaļfinālā.

Pasaules kauss norisināsies Filipīnās no astotā līdz 12. jūnijam. Pēdējos divos Pasaules kausos triumfēja Serbija, kas spēlēs A grupā kopā ar 2017. gada finālisti Nīderlandi.

Pasaules kauss 3x3 basketbolā tiek rīkots kopš 2012. gada, un Latvijas izlase līdz šim tajā piedalījusies tikai vienreiz – 2012. gadā.

Jāatgādina, ka Latvija ir pašreizējā Eiropas kausa čempione, negaidīti triumfējot šajā turnīrā pagājušajā gadā ar Kārlis Paulu Lasmani, Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru sastāvā.

Pasaules kausa grupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
SerbijaSlovēnijaFilipīnasLatvija
NīderlandeEkvadoraMongolijaUkraina
JaunzēlandeIgaunijaBrazīlijaHorvātija
KirgizstānaJapānaKrievijaJordānija
RumānijaPolijaKanādaNigērija

Izmantotie resursi:
FIBA 3x3 World Cup 2018 pools announced - FIBA...