Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Motiejūns atgriežas Lietuvas izlasē, Parmas līderis Juškevičs iedod kurvīti

Motiejūns atgriežas Lietuvas izlasē, Parmas līderis Juškevičs iedod kurvīti
Donāts Motiejūns. Foto: SIPA / Scanpix

Lietuvas basketbola izlases jaunais galvenais treneris Darjus Maskoļūns nosaucis savu pirmo kandidātu sarakstu drīzumā gaidāmajām "Eurobasket 2021" kvalifikācijas spēlēm. 14 spēlētāju sarakstā iekļauti četri ārzemju klubu pārstāvji un desmit vietējie spēlētāji, ieskaitot vienu Eirolīgas pārstāvi.

Lielākā ziņa ir 29 gadus vecā Donāta Motiejūna atgriešanās valstsvienības rindās pirmoreiz kopš 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīra. Motiejūnam, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā ir aizvadījis vairāk nekā 250 spēļu, ar iepriekšējo galveno treneri Daiņu Adomaiti bija konflikts, bet Maskoļūns pēc stāšanās amatā esot nekavējoties izrādījis interesi par garo spēlētāju. Tiesa gan, sākotnēji Motiejūns esot vēlējies februāra logā palikt Ķīnas kluba rīcībā, tomēr koronavīrusa dēļ Ķīnā apturētas ir arī basketbola aktivitātes. Pēkšņā dīkstāve nozīmējusi jāvārda teikšanu valstsvienībai.

Turpretī "nē" Maskoļūnam pateica Krievijas kluba "Parma" līderis Ads Juškevičs, kurš Vienotajā līgā izcēlies ar vidēji 15,1 punktu un 5,3 rezultatīvām piespēlēm. "Es ļoti vēlējos redzēt viņu izlasē, bet Ads atteica personīgu iemeslu dēļ. Nevēlos runāt par detaļām, tas ir jūsu uzdevums tās noskaidrot. Viņš pret mani nekādas pretenzijas neizteica, tikai sākotnēji lūdza laiku pārdomām un pēc tam pateica, ka nepārstāvēs izlasi. Ļoti žēl. Viņš šosezon spēlē ļoti labi," teica treneris. Juškeviča un Mareka Mejera pārstāvētā Permas "Parma" ieņem sesto vietu.

Maskoļūns nezina, vai 31 gadus vecā Juškeviča lēmums nozīmē karjeras beigas izlasē: "Godīgi sakot, es nezinu, kā atbildēt. Varbūt viņš ir nolēmis vairs nespēlēt vispār." Iepriekš Juškevičs palīdzēja valstsvienībai kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram, tomēr Adomaitis uz Ķīnu viņu nepaņēma. "Iespējams, ka viņa lēmums ir ar to saistīts, taču man ir sarežģīti par to runāt, jo es to situāciju neradīju."

Bez Motiejūna no ārzemju klubiem ierindā būs arī Mants Kalnietis un Mindaugs Kuzminsks no Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", Jons Mačulis no Atēnu AEK, savukārt no vietējām komandām gan Klaipēdas "Neptūnas", gan Viļņas "Rytas", gan Panevēžas "Lietkabelis" sarakstā ir pārstāvētas ar trim spēlētājiem. Viens spēlētājs ir arī no Eirolīgas kluba – 19 gadus vecais Kauņas "Žalgira" talants Roks Jokubaitis, kurš Eirolīgas sezonā ir piedalījies astoņās spēlēs un vidēji septiņās minūtēs guvis 2,3 punktus.

Lietuva 21. februār viesosies Beļģijā, bet trīs dienas vēlāk Viļņā uzņems Čehiju. Vēl Lietuvas grupā spēlēs arī Dānija. Kauņas "Žalgirim" Eirolīgā 20. februārī paredzēta cīņa Vitorijā, bet pēc tam nākamā spēle būs 28. februārī pret Milānas "Olimpia". Latvijas izlase 21. februārī uzņems bosniešus, savukārt 24. februārī viesosies pie bulgāriem. Mūsu grupā spēlēs arī grieķi. Eiropas čempionātam kvalificēsies grupas trīs stiprākās izlases.

Lietuvas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubs
Saspēles vadītājsMants Kalnietis33Lokomotiv-Kuban (Krievija)
Žigimants Janavičs30Neptūnas
Roks Jokubaitis19Žalgiris
Uzbrūkošais aizsargsToms Dimša26Lietkabelis
Pauļus Valinsks24Lietkabelis
Deivids Gaiļus31Neptūnas
Vieglais uzbrucējsJons Mačulis35AEK (Grieķija)
Mindaugs Kuzminsks30Lokomotiv-Kuban (Krievija)
Arns Butkevičs27Rytas
Eimants Bendžus29Rytas
Spēka uzbrucējsGitis Masjulis21Neptūnas
Donāts Motiejūns29Sharks (Ķīna)
CentrsEvalds Kairis29Rytas
Martins Sajus23Lietkabelis

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...


, 2020-02-10 14:47, pirms 4 gadiem
Labs sastāvs tāpat un viņiem grupā nav top izlases(pie cietiem riekstiem Čehija noteikti būs)
, 2020-02-10 18:12, pirms 4 gadiem
Leišiem ir labas rezerves un tādas vienmēr bijušas + augstas klases vietējais čempionāts un tāpēc viņi kvalifikācijās var neiespringt atšķirībā no Latvijas!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.