Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijai nemainīgas pozīcijas FIBA rangā, dāņiem trīs vietu kāpums

Emils Ozerinskis

Latvijai nemainīgas pozīcijas FIBA rangā, dāņiem trīs vietu kāpums
Anete Šteinberga. Foto: LBS

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) nupat kā atjaunotajā izlašu rangā Latvijas pozīcijas palikusās nemainīgas. Vīriešu izlase saglabā 27. vietu, kamēr dāmu valstsvienība ieņem 21. pozīciju.

Oktobrī aizvadīti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra burbuļi. Latvijas dāmu izlase Rīgā aizvadīja cīņas ar piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Vācijai, kā arī izgāza dusmas pār horvātietēm. Savukārt vīri spēlēja Sarajevā, sakaujot grieķus un piekāpjoties mājiniekiem bosniešiem. Divās spēlēs uzvaras un zaudējumus katrai no izlasēm dalot uz pusēm, FIBA rangs priekš mūsu valstsvienībām nav izmainījies.

Nemainīgi pārliecinošas līderpozīcijas saglabājušas ASV izlases, kuru pārsvars pār tuvākajām sekotājām Spāniju un Austrāliju ir visai vērā ņemams. Vīru konkurencē pirmajā desmitniekā kāpums izdevies Krievijai, kas pacēlusies uz devīto pozīciju, apsteidzot Brazīliju un Čehiju, bet ierindojoties uzreiz aiz mūsu kaimiņiem lietuviešiem. Par vietiņu uz augšu izdevies pacelies Slovēnijas un Vācijas izlasēm, kas tagad attiecīgi ieņem 16. un 17. pozīciju, paskrienot garām Puerteriko. Eiropas zonā atzīmējams Dānijas kāpums pēc uzvaras pār lietuviešiem. Dāņu vīri pakāpušies par trīs pozīcijām nu ieņemot 56. vietu. Starp Eiropas izlasēm visstraujāk gan cēlusies Albānija, ar septiņu vietu lēcienu tiekot līdz 99. vietai.

Starp dāmu izlasēm pirmajā desmitniekā vienīgā maiņa notikusi Beļģijai apstiedzot Turcijas izlasei sestajā pozīcijā. Par divām vietām pacēlušās slovēņu dāmas, ierindojoties 30. vietā un liekot noslīdēt uz 32. pozīciju lietuvietēm. Igaunijas sieviešu izlasei padevies kāpums par četrām vietām, kas mūsu ziemeļu kaimiņienēm dod 56. vietu rangā.

Attiecīgi ņemot vērā tikai Eiropas komandas, Latvijas vīri ierindojās 15. pozīcijā Eiropā, bet dāmas Eiropas konkurencē ir 13. vietā.

FIBA rangs

V.Vīrieši+/-V.Sievietes+/-
1.ASV-1.ASV-
2.Spānija-2.Austrālija-
3.Austrālija-3.Spānija-
4.Argentīna-4.Kanāda-
5.Serbija-5.Francija-
6.Francija-6.Beļģija+1
7.Grieķija-7.Turcija-1
8.Lietuva-8.Serbija-
9.Krievija+29.Ķīna-
10.Brazīlija-10.Japāna-
27.Latvija-21.Latvija-
50.Igaunija-132.Lietuva-1
56.Dānija+356.Igauija+4

Izmantotie resursi:
FIBA World Ranking Presented by NIKE, men -...