Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itālija iemet 111 punktus Senegālai, Grieķija bez Jaņņa pirmajā pārbaudē pārspēj Irānu

Agris Suveizda

Itālija iemet 111 punktus Senegālai, Grieķija bez Jaņņa pirmajā pārbaudē pārspēj Irānu
Pjetro Aradori. Foto: Itālijas Basketbola federācija

Vakar, gatavojoties mēneša beigās gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram, pārbaudes spēlēs uzvaras izcīnīja Grieķijas, Itālijas un Krievijas basketbola izlases.

Četru Pasaules kausa dalībnieču turnīrs Veronā sākās ar Krievijas mazrezultatīvu panākumu pār Venecuēlu (69:54). Krievijai rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Maskavas CSKA garais spēlētājs Andrejs Voroncevičs, kurš guva 11 no komandas pirmajiem 15 punktiem, bet divciparu skaitli sasniedza arī Vitālijs Fridzons no "Lokomotiv Kuban" (14) un Voronceviča kluba biedrs Ņikita Kurbanovs (10). Aleksejs Šveds nespēlēja, savukārt Venecuēlas labā 13 punktus iemeta Haifas "Maccabi" saspēles vadītājs Gregorijs Vargass. Krievija Pasaules kausā spēlēs pret Argentīnu, Dienvidkoreju un Nigēriju, bet Venecuēlas grupā būs Kotdivuāra, Polija un mājiniece Ķīna.

Pēcāk mājiniece Itālija 2000 skatītāju priekšā ar 111:54 sagrāva Senegālu, kas uz turnīru ieradās vien pašā pēdējā brīdī. Pa 15 punktiem mājiniekiem guva Boloņas "Virtus" spēlējušais Pjetro Aradori un uz Sasāri "Dinamo" pārgājušais Mikele Vitali, bet sāncenšiem vienīgais ar divciparu skaitli bija Fribūras "Olympic" spēlētājs Babakars Turē, kurš iemeta 13. Itālijai visu turnīru izlaidīs Danilo Gallināri (apendicīta operācija), Džidži Datome (ceļgala operācija) un Andrea Činčarīni (muskuļu problēmas), bet Marko Belinelli laukumā dosies šovakar pret Krieviju. Itālija finālturnīrā spēlēs pret Angolu, Filipīnām un Serbiju, kamēr Senegālas grupā būs Kanāda, Lietuva un Austrālija.

Pirmo pārbaudes spēli aizvadīja Grieķija, kas Hēraklejā aiz slēgtām durvīm ar 82:69 apspēlēja Irānu. Uzvarētājiem rezultatīvākie bija garie spēlētāji Jorgoss Printezis no Pirejas "Olympiacos" un Jannis Burusis no "Gran Canaria", kuri guva attiecīgi 14 un 13 punktus, bet sāncenšiem ar 20 punktiem izcēlās NBA vairāk nekā 160 spēļu aizvadījušais centrs Hameds Hadadi, kurš tagad pārstāv Libānas "Champville". Grieķijai no brāļu Adetokunbo trio spēlēja vienīgi Kostass, kurš guva divus punktus. Jannis spēli izlaida vēdera vīrusa dēļ, bet Tanasim ir nelielas muskuļu problēmas.

Abas izlases savā starpā Hēraklejā tiksies arī Egejas jūras turnīrā, kurā grieķi šovakar uzņems Ungāriju. Pasaules kausā Grieķija spēlēs pret Jaunzēlandi, Brazīliju un Melnkalni, bet Irāna būs vienā apakšgrupā ar Spāniju, Puertoriko un Tunisiju.

Izmantotie resursi:
Ανδρών: Νίκη επί του Ιράν με 82-69
https://russiabasket.ru/news/36019/...
Verona Cup. Italia-Senegal 111-54 (15 punti per...

     [+] [-]

, 2019-08-09 09:18, pirms 5 gadiem
Jaņņis Atentokuņņis

     [+] [-]

, 2019-08-09 11:57, pirms 5 gadiem
Kāds Senegālai bija sastāvs?