Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Spāņiem "EuroBasket 2015" nepalīdzēs arī Kalderons

Spāņiem "EuroBasket 2015" nepalīdzēs arī Kalderons
Hosē Kalderons
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas basketbola valstsvienībai septembrī gaidāmajā "EuroBasket 2015" finālturnīrā nepalīdzēs pieredzējušais saspēles vadītājs Hosē Kalderons, kuram jāizārstē savainojums, kas gūts, spēlējot Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks".

"Nebeidzu karjeru izlasē. Joprojām gribu spēlēt, bet tagad man ir pilnībā jāatlabst no savainojumiem," Kalderons norādīja spāņu medijam "Marca". 33 gadus vecais saspēles vadītājs šosezon aizvadīja tikai 42 spēles "Knicks" rindās, jo savainojuma dēļ izlaida sezonas beigas. Basketbolists vidēji 30,2 minūtēs guva 9,1 punktu, atdeva 4,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas.

Iepriekš par nespēlēšanu izlasē šovasar paziņoja cits spāņu saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš pārstāv Minesotas "Timberwolves" un kuram arī jāizārstē savainojums. Pirms divām dienām par Spānijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Serdžo Skariolo, un tā ir itāliešu speciālista atgriešanās pie Spānijas izlases stūres.

Kalderons, kurš nekad nav draftēts, bet NBA aizvadījis jau deviņas sezonas pēc kārtas, Spānijas izlases rindās spēlē kopš 2002. gada un kļuvis par pasaules čempionu (2006), divkārtēju olimpisko vicečempionu (2008, 2012), Eiropas čempionu (2011), vicečempionu (2003, 2007) un bronzas medaļas ieguvēju (2013).

Līdz ar Rubio un Kalderona izkrišanu no ierindas no 2014. gada Pasaules kausa sastāva spāņiem saspēles vadītāja pozīcijā paliek tikai Madrides "Real" aizsargs Serhio Rodrigess.

Spānijas izlase šā gada Eiropas čempionātā spēlēs Berlīnes grupā, kur tiksies ar mājinieci Vāciju, Islandi, Turciju, Serbiju un Itāliju.


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.