Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota: "Ceru, ka basketbola svētki netiks sabojāti"

Ints Megnis
Ints Megnis

Jēkabsone-Žogota: "Ceru, ka basketbola svētki netiks sabojāti"
Anete Jēkabsone-Žogota. Foto: Vilnis Kozlovskis

Neatkarīgās Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota otrdien publicējusi savu viedokli par kaislībām ap Rīgā gaidāmā Eiropas sieviešu basketbola čempionāta rīkošanu - basketbola zvaigzne kritizē gan valdību, gan Latvijas Basketbola savienību (LBS), paužot cerību, ka basketbola svētki netiks sabojāti.

"Man ir kauns, kad jālasa ziņas,ka apdraudēta Eiropas sieviešu čempionāta norise Latvijā. Man ir kauns, ka to lasa arī citur pasaulē. Vai cilvēkam, kurš ar sportu ir uz "Jūs", ir jāvada sporta saime, ja rezultāta cieš viss sports? Nu ir pienākusi basketbola kārta. Ja mēs nevaram paļauties uz valdību un ticēt tās apsolījumiem, tad jautājums - kam ticēt?" Jēkabsone-Žogota netieši norāda uz izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku. "Ir ļoti netaisnīgi solīt un nepildīt solījumu, kas padara kaunu Eiropas mērogā."

"Kāpēc mums uz Eiropas un pasaules fona kārtējo reizi negatīvi jāizceļas? Kāpēc nevaram sarīkot kvalitatīvu Eiropas čempionātu, atstāt labu iespaidu par valsti ar labām basketbola tradīcijām? Es neuzstāju uz to, ka jārīko Eiropas čempionāts, ja nav līdzekļu - tādi projekti ir jāizbeidz pašos pirmsākumos," raksta bijusī basketboliste. "Tomēr, ja reiz ir dots valstisks solījums atbalstīt Eiropas čempionāta rīkošanu, nedrīkst atcelt pasākumu, kad ciemiņi ir sakrāmējuši koferus un jau kāpj lidmašīnā! Arī LBS ir jābūt plānam B, un jāpiesaista sponsori,lai esam ne tikai atkarīgi no situācijas valstī."

"Es ceru, ka LBS valdes ārkārtas sēdē ar ministra prezidentu un FIBA pārstāvjiem (visticamāk domāta LBS padomes ārkārtas sēde, ko pirmdien organizācija solīja sasaukt - aut.) šis jautājums tiks atrisināts un basketbola svētki nevienam netiks sabojāti," noslēdz viena no šīs tūkstošgades labākajām Eiropas basketbolistēm.

LBS pirmdienas vakarā ar skaļu paziņojumu izteicās, ka Latvijā ir apdraudēta sieviešu Eiropas čempionāta rīkošana, jo valsts nesteidz piešķirt iepriekš solītos līdzekļus. Tikmēr Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) dienu vēlāk oficiālā paziņojumā šādu LBS nostāju nosauca par nepamatotu.

Sākotnēji valsts plānoja 600 000 eiro atbalstu, no kuriem ir samaksājusi jau 435 000 eiro, tai skaitā depozīta maksājumā 75 000 eiro Starptautiskajai Basketbola savienībai (FIBA), kas tiks atgriezts pēc turnīra norises. Līdz ar to, no sākotnēji solītās summas čempionāta organizēšanas izmaksu segšanai, valsts šobrīd nav piešķīrusi 165 000 eiro, bet 274 000 eiro ir LBS 2018. gada nogalē sarēķinātais sadārdzinājums.

Eiropas sieviešu basketbola čempionāts no 27. jūnija līdz 7. jūlijam plānots Latvijā un Serbijā. "Arēna Rīga" uzņems divu apakšgrupu mačus un divas astotdaļfināla spēles.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-09 21:33, pirms 5 gadiem
Cik ilgi?! Pie Pastalām vienmēr!
Krievijas Impērijā tādu problēmu nebūtu!

     [+] [-]

, 2019-04-10 12:08, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Cik ilgi?! Pie Pastalām vienmēr!
Krievijas Impērijā tādu problēmu nebūtu!
Tevi tač noteikti tajā laimes pielietajā impērijā gaida! Ko nedodies uz turieni?