Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Kurucu vēlos redzēt jau pirmajā izlases sabraukumā"

Andrejs Siliņš

Vecvagars: "Kurucu vēlos redzēt jau pirmajā izlases sabraukumā"
Arnis Vecvagars
Foto: FIBA

"Barselonas klubs īpaši neiebilst, bet tai pašā laikā gala vārdu vēl nav teicis. Domāju, ka šīs nedēļas laikā jautājums par mūsu Eirolīgas spēlētājiem un Rodionu tiks atrisināts," par Rodiona Kuruca un Eirolīgas klubu spēlētāju līdzdalību Latvijas valstsvienības spēlēs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā novembrī intervijā Sportacentrs.com sacīja valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

"Publicētais kandidātu saraksts ir aktuāls tikai uz šo izsaukumu novembrī. Pirms katra sabraukuma kandidātu saraksts tiek sastādīts no jauna, ņemot vērā tā brīža aktualitātes, spēlētāju veselību, sportisko formu un tā tālāk," skaidroja Vecvagars. "FIBA noteikumi paredz, ka ir iespēja ierakstīt 24 kandidātus un ir tikai loģiski, ka šīs vietas tiek aizņemtas. Kaut vai tāpēc, lai spēlētājiem būtu ziņa, ka viņi ir izlases redzeslokā. Protams, ka uz konkrētajiem sabraukumiem visi 24 spēlētāji netiks saukti."

"Otrs iemesls tik plašam sarakstam ir tāds, ka līdz spēlēm vēl ir vairāk nekā divas nedēļas, kuru laikā ļoti daudz kas var mainīties. Galvenokārt, runa ir par spēlētāju veselību, tāpēc noteikti ir jānodrošinās ar iespēju, ka, ja izkrīt viens vai otrs, vai, nedod Dievs, vairāki spēlētāji, būtu nākamie kandidāti, ko ņemt vietā," sacīja Vecvagars, kurš atklāja, ka šobrīd jau ir skaidri tie 15 spēlētāji, kurus izsaukt uz pirmo sabraukumu, taču vēl nevēlējās to atklāt. "Tā kā nekas nav dzelzī iekalts, mums būs jāskatās, kāda būs situācija pirms paša kvalifikācijas cikla sākuma."

Runājot par Eirolīgas spēlētājiem, Vecvagars norādīja, ka personīgi ar visiem runājis un visi izrādījuši vēlmi spēlēt. Ja būšot iemesli, kāpēc viņi nevarēs doties palīgā izlasei šajā sabraukumā, spēlētāji paši to paziņošot. Skaidrībai vajadzētu būt nedēļas laikā. Treniņus paredzēts sākt 20. novembrī, bet Eirolīgas spēlētājiem vēl paredzēta spēle 23. datumā. Līdz ar to, visticamāk, ja Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma varēs braukt palīgā, tas notikšot uz spēli Rīgā 26. novembrī pret Zviedriju.

Treneris atklāja, ka runājis arī ar Rodionu Kurucu un vēloties viņu redzēt izlasē jau pirmajā sabraukumā: "Neviens nevar apšaubīt, ka viņš ir viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem. Līdz šim izlasē nav bijis dažādu iemeslu dēļ, bet domāju, ka Latvijas basketbola sabiedrības interesēs būtu pēc iespējas ātrāk redzēt viņu darbībā, novērtēt viņu, komunicēt un parādīt, ka viņš mūsu basketbolam ir vajadzīgs. Viņš ir vesels, ir pietiekami labā sportiskajā formā un spēlē otrajā Barselonas komandā, bet tikai mājas spēles. Izbraukumos ar otro komandu viņš nedodas, lai visu laiku
varētu būt kopā ar pirmo komandu. Ļoti ceru viņu redzēt pirmajā sasaukumā un tad visiem būs iespēja viņu redzēt, pajautāt sev interesējošos jautājumus, pārliecināties par to, ka viņš vēlas pārstāvēt savu valsti."

Sarunas ar "Barcelona" klubu par Kuruca atbrīvošanu izlases vajadzībām esot darba procesā: "Viņi īpaši neiebilst, bet tai paša laikā gala vārdu vēl nav teikuši. Domāju, ka šīs nedēļas laikā jautājums par mūsu Eirolīgas spēlētājiem un Rodionu tiks atrisināts."

Intervijā Vecvagars stāsta par izlases kandidātu saraksta veidošanas principiem, izvērtē vairāku kandidātu sniegumu līdzšinējā sezonā, asistentu izvēli un darba plānu pirms pirmajām kvalifikācijas turnīra spēlēm. Intervija ar Vecvagaru tiks publicēta tuvāko dienu laikā.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 15:25, pirms 6 gadiem
Mans 15nieks (ja tiek visi Eirolīgas spēlētāji): Pasečņiks, Meiers, Gromovs, Šmits, Mejeris, Gražulis, Siliņš, Timma, Peiners, Dairis Bertāns, Blūms, R.Kurucs, J.Strēlnieks, Aigars Šķēle, Ausējs.

Manā sastāva prognozē netiek: Zaķis, Čavars, Freimanis, Laksa, Strautiņš, Kārlis, Lomažs, Lejasmeiers, Jakovičs.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 15:35, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Mans 15nieks (ja tiek visi Eirolīgas spēlētāji): Pasečņiks, Meiers, Gromovs, Šmits, Mejeris, Gražulis, Siliņš, Timma, Peiners, Dairis Bertāns, Blūms, R.Kurucs, J.Strēlnieks, Aigars Šķēle, Ausējs.

Manā sastāva prognozē netiek: Zaķis, Čavars, Freimanis, Laksa, Strautiņš, Kārlis, Lomažs, Lejasmeiers, Jakovičs.
Gromovs? Tas gan nah... nav vajadzīgs – sviesta rokas, patizls un slikti met sodiņus....

  -2 [+] [-]

, 2017-11-08 15:46, pirms 6 gadiem
WKS rakstīja: Gromovs? Tas gan nah... nav vajadzīgs – sviesta rokas, patizls un slikti met sodiņus....
Gromovs tomēr progresē, vasarā bija kopā ar izlasi. Čavars nesen pēc traumas, Zaķis? Neticu, ka par 3.centru tiks ņemts 30 gadīgs spēlētājs.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-08 16:05, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Mans 15nieks (ja tiek visi Eirolīgas spēlētāji): Pasečņiks, Meiers, Gromovs, Šmits, Mejeris, Gražulis, Siliņš, Timma, Peiners, Dairis Bertāns, Blūms, R.Kurucs, J.Strēlnieks, Aigars Šķēle, Ausējs.

Manā sastāva prognozē netiek: Zaķis, Čavars, Freimanis, Laksa, Strautiņš, Kārlis, Lomažs, Lejasmeiers, Jakovičs.
Freimanim gan, manuprāt, būtu jāatrod vieta sastāvā...

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 16:07, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: Freimanim gan, manuprāt, būtu jāatrod vieta sastāvā...
Nav jau teikts, ka mana prognoze būs bijusi pareiza, laiks rādīs.

  +6 [+] [-]

, 2017-11-08 16:17, pirms 6 gadiem
M.L priekšā atkal patirināja sarkanu lupatu.Gaidam kārtējo psihošanu tviterī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-11-08 16:36, pirms 6 gadiem
Nah Kurucu izlasē, nav vińš nekāds uber talants

  -2 [+] [-]

, 2017-11-08 16:38, pirms 6 gadiem
Valka Valga ir labs spēlētājs Freibergs.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 16:43, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: Freimanim gan, manuprāt, būtu jāatrod vieta sastāvā...
jo? spēles VEFā nemaz tik ļoti nepārliecināja. no malas šķiet, ka Freimanis mēdz šķirot svarīgās un ne tik svarīgās spēles. izlasē tāda attieksme neder.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 17:05, pirms 6 gadiem
Ir trīs vakances no septembra sastāva: uz Kristapa, Dāvja un Kristapa pozīcijām. Minu, ka priekš Andžeja, Ojāra un Rodiona.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-08 17:12, pirms 6 gadiem
VEF ir Helmanis, Misters utt.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 17:13, pirms 6 gadiem
Uz turku spēli vēl tad Jāņu un Daira prombütnē vieta priekš Artūra, Ingus un Mareka.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 17:16, pirms 6 gadiem
Nu kāds n.a.h.r.e.n Kurucs? Ko viņš ir parādījis? Pāris min pie lielās Barsas un pilnībā ignorētas U18 un U20 izlases!!!!!! Lai vispirms nākamvasar parāda kko U20 izvilkšanā no B divīzijas,tad lai sāk sapņot par lielo izlasi,lai kandidē un pierāda sevi. Bet nu Kalnītis papūtīs un Vecvagars locīsies...

     [+] [-]

, 2017-11-08 17:22, pirms 6 gadiem
Kurucs, Lomažs. Interesanti spēlētāji.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-08 18:56, pirms 6 gadiem
Bļin, mums tagad vajag uzvaras, lai cīnītos par vietu Pasaules kausā vai kaut kādus Vecvagara izdomātus eksperimentus ar spēlētāju, kurs šosezon nespēlē un pēdējā laikā no izlases izvairījies? Laikam jau Lauvam taisnība, Kuruca vērtība krītas, tad nu izlase ir izdevīga. Pirms spēles Turcijā būs pāris treniņis, tur reāli ir jāspēlē ar tiem, kas bija pie izlases šovasar un ir spēlējuši kopā.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 19:11, pirms 6 gadiem
stīvais rakstīja: Ir trīs vakances no septembra sastāva: uz Kristapa, Dāvja un Kristapa pozīcijām. Minu, ka priekš Andžeja, Ojāra un Rodiona.
Ja Lauva nemelo un 95% viņš saka kā ir, tad Meiers arī nespēlēs, to vietu visticamāk Gromovs ieņems

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 20:39, pirms 6 gadiem
Karogspliivo rakstīja: Valka Valga ir labs spēlētājs Freibergs.
Freimanis.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-08 20:53, pirms 6 gadiem
Jānovēl trenerim veiksmi darbos viegli nebūs, bet būs labi

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 21:12, pirms 6 gadiem
Lai liek Lomažu pamatpieciniekā izlasē.

     [+] [-]

, 2017-11-10 10:32, pirms 6 gadiem
jbk rakstīja: Bļin, mums tagad vajag uzvaras, lai cīnītos par vietu Pasaules kausā vai kaut kādus Vecvagara izdomātus eksperimentus ar spēlētāju, kurs šosezon nespēlē un pēdējā laikā no izlases izvairījies? Laikam jau Lauvam taisnība, Kuruca vērtība krītas, tad nu izlase ir izdevīga. Pirms spēles Turcijā būs pāris treniņis, tur reāli ir jāspēlē ar tiem, kas bija pie izlases šovasar un ir spēlējuši kopā.
Kurš teicis, ka Kurucs tiks paņemts uz kvalifikācijas turnīru? Kāda vaina pārbaudīt čali treniņos, lai saprastu kāds viņš ir?