Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Argentīna un Meksika vēl tuvāk Riodežaneiro spēlēm, Barea samet 37 punktus

Argentīna un Meksika vēl tuvāk Riodežaneiro spēlēm, Barea samet 37 punktus
Luiss Skola
Foto: AP/Scanpix

FIBA Amerikas čempionātā aizvadītajā naktī noskaidrotas pirmās pusfinālistes. Par tām kļuvušas Argentīnas un Meksikas izlases, kuras apspēlēja attiecīgi Panamu (87:54) un Venecuēlu(73:70). Vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs uzreiz garantēs divas spēcīgākās komandas.

Turnīra pirmajā fāzē desmit kontinenta komandas tika sadalītas divās grupās katrā pa piecām vienībām. Turnīra nākamajā kārtā iekļuva astoņas spēcīgākās izlases, kuras pašlaik turpina cīņu par vietu 2016. gada olimpiskajās spēlēs. Abas finālistes tām kvalificēsies uzreiz, bet papildus kvalifikācijas turnīrā varēs spēlēt trešās līdz piektās vietas ieguvējas.

Šovakar jau piekto uzvaru pēc kārtas guva Argentīnas izlase, kura ar 87:54 apspēlēja Panamu. Izšķirošo izrāvienu argentīnieši veica trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 25:10. Pēdējās desmit minūtēs Argentīnas galvenais treneris Serhio Ernandess daudz rotēja ar sastāvu, bet spēles ritējumu tas nemainīja. Zaudējums gan neatņem cerības Panamai.

Meksikas ceļš, lai jau tagad nodrošinātu vietu pusfinālā, bija daudz smagāks, jo praktiski visas spēles gaitā meksikāņi bija iedzinējos. Horhe Gutjeress pēdējās deviņās sekundēs guva četrus punktus un garantēja uzvaru Meksikai. Citā spēlē Puertoriko cerības saglabāja Hosē Huans Barea, kurš spēlē pret Dominikānas republiku guva 37 punktus, un izlase mačā uzvarēja ar 98:92. Labāko četru komandu skaitā joprojām ir arī Kanāda, kurai līdz šim viens zaudējums, bet aizvadītajā naktī 109:82 pret Urugvaju.

Turnīra otrajā fāzē savā starpā izspēlēs tās komandas, kas to vēl nav izdarījušas pirmajā grupu turnīrā.

FIBA America

VValstsSUZP
1.Argentīna55010
2.Meksika55010
3.Kanāda5419
4.Dominikānas republika5237
5.Venecuēla5237
6.Puertoriko5146
7.Panama5146
8.Urugvaja5055

Izmantotie resursi:
fibaamericas.com


, 2015-09-08 15:56, pirms 9 gadiem
Dominikaanai ir tikai 2 uzvaras.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.