Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-19 basketbolists Būmeisters - otrais labākais piespēlētājs Pasaules kausā

Rolands Eliņš

Latvijas U-19 basketbolists Būmeisters - otrais labākais piespēlētājs Pasaules kausā
Rodrigo Būmeisters. Foto: FIBA

LETA. Latvijas U-19 puišu basketbola izlases aizsargs Rodrigo Būmeisters sava vecuma Pasaules kausu noslēdzis kā otrais labākais piespēlētājs.

Noslēdzoties turnīram, kurā Latvijas izlase ieguva 12. vietu, bet par čempioni kļuva ASV, kļuva skaidrs, ka Būmeisters kļuvis par Pasaules kausa otro labāko piespēlētāju, jo piecos mačos viņš vidēji izpildīja 5,8 rezultatīvas piespēles, kamēr līderis ar caurmērā 6,9 piespēlēm septiņās spēlēs bija ASV basketbolists Tairīss Helibārtons.

Tikmēr par Pasaules kausa izcīņas rezultatīvāko basketbolistu kļuva serbs Marko Pecarskis, kurš septiņās spēlēs vidēji iemeta 22,1 punktu, bet labākais no Latvijas bija Artūrs Kurucs, kurš ar 15,6 punktiem ieņēma 11.vietu. Viņam arī pirmā vieta starp labākajiem soda metienu izpildītājiem - basketbolists mērķī raidīja visus 25 "sodiņus". Savukārt Mārcis Šteinbergs bija dalītā septītajā vietā labāko tālmetienu izpildītāju sarakstā - 42,9% jeb realizēti seši raidījumi no 14.

Kurucs starp līderiem bija arī ne pārāk glaimojošā statistikas ailē - pieļautajās kļūdās. Ar vidēji mačā 4,0 kļūdām viņš bija dalītā trešajā vietā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija no 16 izlasēm ar vidēji 72,6 punktiem septiņos mačos bija tikai 14.rezultatīvākā turnīrā. Noslēgumā valstsvienība bija arī trešā labākā soda metienu izpildītāja, jo tās basketbolisti grozā raidīja 82 no 111 "sodiņiem" jeb 73,9%.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-07-09 12:23, pirms 5 gadiem
Būmeisters ir John Stockton un Kurucs met sodiņus kā vēsu prātu! Pieredze ir iegūta un laiks to ieguldīt savas spēles prasmes! Veiksmi turpmāk!