Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kastēlss pēc 13 gadiem amatā atstāj Beļģijas galvenā trenera posteni

Kastēlss pēc 13 gadiem amatā atstāj Beļģijas galvenā trenera posteni
Edijs Kastēlss
Foto: AFP / Scanpix

13 gadus pavadījis Beļģijas basketbola izlases galvenā trenera amatā, beļģu speciālists Edijs Kastēlss nolēmis atstāt posteni pēc komandas vājā snieguma Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Kastēlss izlases galvenā trenera pienākumus pārņēma 2005. gadā un sešus gadus vēlāk ieveda komandu Eiropas čempionāta finālturnīrā pirmo reizi kopš 1993. gada. Kastēlsa vadībā beļģi piedalījušies pēdējos četros "EuroBasket" finālturnīros pēc kārtas.

Labākais Beļģijas sasniegums Kastēlsa vadības laikā ir devītā vieta 2013. gada čempionātā Slovēnijā. Latvija un Beļģija savā starpā tikusies regulāri - pēdējos trijos finālturnīros pēc kārtas. 2013. gadā tieši Beļģija ar uzvaru pār Latviju aizšķērsoja ceļu latviešiem uz ceturtdaļfinālu. 2015. gada čempionātā Rīgā beļģi zaudēja Latvijai grupu turnīrā, un tas pats notika arī pagājušā gada turnīrā Stambulā.

57 gadus vecais Kastēlss, kurš trīsreiz kļuvis par Beļģijas čempionu un trīsreiz atzīts par Beļģijas gada labāko treneri, janvārī parakstīja līgumu ar Beļģijas līgas klubu "Leuven Bears" un turpinās tajā veikt galvenā trenera pienākumus arī nākamajā sezonā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklu Beļģija jau noslēgusi. Aizvadītās sezonas laikā beļģi divreiz zaudēja Francijai un pa reizei piekāpās arī Krievija un Bosnijai. Vasaras logā jūnija beigās vēlreiz piedzīvots zaudējums pret Krieviju, savukārt.jūlija sākumā izcīnīta goda uzvara, saspringtā galotnē pārspējot Bosniju un Hercegovinu.

Beļģija ar vienu uzvaru un pieciem zaudējumiem palika pēdējā ceturtā un otrajai kārtai nekvalificējās. Jauna galvenā trenera vadībā beļģiem nākamais uzdevums būs kvalificēšanās 2021. gada Eiropas čempionātam. Rudenī uz ziemā Beļģijai jāspēlē pret Portugāli un Islandi, un tikai grupas uzvarētāja kvalificēsies nākamajai kārtai.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.