Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ar Jokiču priekšgalā: sudraba Serbija nosauc kandidātus Pasaules kausam

Ar Jokiču priekšgalā: sudraba Serbija nosauc kandidātus Pasaules kausam
Nikola Jokičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

2019. gada Pasaules kausa basketbolā favorītu pulkam pieskaitāma arī Serbija, kas pirms pieciem gadiem spēlēja finālā. Valstsvienības galvenais treneris Aleksandars Džordževičs nosaucis kandidātu sarakstu pirms Ķīnā notiekošā turnīra.

Serbijai šosezon bija četri Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāji, un visi iekļauti kandidātu sarakstā. Lielākā zvaigzne, protams, ir Denveras "Nuggets" interesantais centrs Nikola Jokičs, kurš bija savas komandas līderis un viens no redzamākajiem spēlētājiem visā līgā. Vidēji mačā Jokičs iemeta 20,1 punktu, izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas un atdeva 7,3 rezultatīvas piespēles.

Bez viņa bija arī 2,21 centimetru garais Filadelfijas "76ers" centrs Bobans Marjanovičs, kurš laukumā pavadīja tikai nepilnas 12 minūtes, bet vidēji iemeta 7,3 punktus un savāca 4,6 bumbas zem groziem, kā arī divi spēlētāji vienā komandā – Sakramento "Kings". Spēka uzbrucējs Nemanja Bjelica vidēji iemeta 9,6 punktus, bet aizsargam Bogdanam Bogdanovičam 14,1 punkts ik maču.

NBA šosezon spēlēja arī saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš bija komandas līderis 2014. gada Pasaules kausā, kā vienīgais serbs tiekot iekļauts simboliskajā pieciniekā. Taču februārī viņš tika atskaitīts no Losandželosas "Clippers". Komandā viņš pavadīja nepilnas divas sezonas, bet pirms tam sešus gadus spēlēja Maskavas CSKA.

Serbi finālā spēlēja ne tikai 2014. gada Pasaules kausā, bet arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un 2017. gada Eiropas čempionātā. Pirmajos divos gadījumos tika zaudēts Amerikai, bet Vecajā kontinentā zeltu ieguva Slovēnija.

Serbijas kandidātu saraksts

Milošs Teodosičs, Stefans Jovičs, Vasilje Micičs, Ilja Džokovičs, Stefans Pots, Nemanja Nedovičs, Bogdans Bogdanovičs, Dragans Milosavļevičs, Marko Guduričs, Branko Lazičs, Aleksa Avramovičs, Dejans Todorovičs, Vanja Marinkovičs, Ogņens Jaramazs, Vladimirs Lučičs, Marko Simonovičs, Ogņens Dobričs, Nikola Kaliničs, Nemanja Dangubičs, Rade Zagoracs, Nemanja Bjelica, Milans Mačvans, Stefans Birčevičs, Stevans Jelovacs, Nikola Miškovičs, Boriša Simaničs, Dragans Apičs, Nikola Jokičs, Miroslavs Raduļica, Nikola Milutinovs, Bobans Marjanovičs, Ogņens Kuzmičs, Dejans Kravičs, Nikola Jovanovičs.

Izmantotie resursi:
Košarkaški savez Srbije – Širi spisak...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-08 15:12, pirms 5 gadiem
Bīstami!
, 2019-06-08 16:58, pirms 5 gadiem
Neesmu tik zinošs serbu basketbolā (domāju, ka neesmu vienīgais), tapēc žurnālists varēja nedaudz pacensties un izveidot tabuliņu ar spēlētāja pārstāveto klubu, auguma parametriem! Bez statistikas iztiktu, tas jau būtu par daudz!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.