Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mirotičs Eiropas čempionātā pārstāvēs Spāniju, Renfro - Bosniju

Mirotičs Eiropas čempionātā pārstāvēs Spāniju, Renfro - Bosniju
Nikola Mirotičs
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties septembrī paredzētajam Eiropas čempionātam basketbolā, savu dalību tajā apstiprinājuši divi pazīstami basketbolisti. Čikāgas "Bulls" uzbrucējs Nikola Mirotičs turnīrā būs redzams Spānijas rindās, savukārt bijušais vefietis Alekss Renfro ir saņēmis Bosnijas pilsonību un pievienosies šīs valsts izlasei.

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo sezonu aizvadījušais Nikola Mirotičs šī gada Eiropas basketbola čempionātā pastiprinās Spānijas izlases rindas. Melnkalnē dzimušajam un uzaugušajam spēlētājam ir gan Melnkalnes, gan Spānijas pase. Mirotičs jau junioru līmenī ir pārstāvējis Spāniju, 2010. gadā ar šīs valsts U20 izlasi izcīnot Eiropas čempionāta bronzas godalgas. Pirms pārcelšanās uz "Bulls" vienību, Nikola sešus gadus (2008.-2014.) pavadīja Madrides "Real" rindās. Spānija ielozēta B grupā kopā ar mājiniekiem Vācijas izlasi, kā arī Turciju, Islandi, Itāliju un Serbiju.

29 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Renfro, kurš savu profesionālo karjeru 2009./2010. gada sezonā uzsāka Rīgas VEF vienībā, ir saņēmis Bosnijas un Hercogovinas pilsoņa pasi un gaidāmajā Eiropas čempionātā pārstāvēs tieši šīs valsts izlasi. 191 centimetru garais aizsargs šosezon pārstāvēja Berlīnes "Alba" vienību, Vācijas čempionāta izslēgšanas spēļu pusfinālā piekāpjoties (sērijā 2:3) Minhenes "Bayern" komandai. 24 šīs sezonas Eirolīgas spēlēs albatrosu rindās Renfro atzīmējās ar vidēji gūtiem 9,8 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm.

Eiropas čempionātā Bosnija un Hercogovina spēlēs A grupā kopā ar Francijas, Somijas, Izraēlas, Polijas un Krievijas valstsvienībām.

Izmantotie resursi:
Alex Renfroe novi košarkaški "Zmaj" |...
Mirotic da el sí a Scariolo para jugar el...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-06-08 20:27, pirms 9 gadiem
Asv, basketbolistu palaistuvju lielvalsts.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 21:51, pirms 9 gadiem
DainisU rakstīja: Asv, basketbolistu palaistuvju lielvalsts.
Izaugsi, varbūt sapratīsi.

     [+] [-]

, 2015-06-08 22:54, pirms 9 gadiem
Nikolasis Mirotices

     [+] [-]

, 2015-06-09 10:47, pirms 9 gadiem
Ja nemaldos, tas nozīmē, ka Ibaka nevarēs spēlēt (varbūt negrib vai kas cits), jo čempī var maukt viens naturalizētais. Varbūt kāds var precizēt kā tur īsti ir.

Jāatzīst, ka diezgan loģiska izvēle, ja abas Gazeles ierindā, tad ar garajiem viss ok. Turklāt Mirotičs ar nav nekāds mazais.