Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

U20 puiši 110 punktu spēlē pieveic Gruzijas vienaudžus

U20 puiši 110 punktu spēlē pieveic Gruzijas vienaudžus
Roberts Blumbergs: 20 punkti uzvarā pār Gruziju
Foto: LBS

Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase sestdien, 7. jūlijā, priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionātā uzvarēja Gruziju ar 58:52.

Sestdienas spēle bija stāsts par diviem puslaikiem. Pirmajā no tiem vadībā pabija abas komandas, tomēr Latvija puslaika pārtraukumā devās ar sešu punktu pārsvaru – 43:37. Nākamajās 20 minūtēs latvieši un gruzīni kopā guva 30 (!) punktus.

Trešajā ceturtdaļā Gruzijas jaunieši ielaida tikai septiņus punktus un samazināja starpību līdz četriem punktiem – 50:46. Pēdējās 10 minūtēs latvieši revanšējās – atļāva savā grozā iemest tikai sešus punktus un nodrošināja sev labvēlīgu iznākumu.

Agra Galvanovska, Akseļa Vairoga un Sanda Buškevica trenētie puiši piekāpās pretiniekiem soda laukumā (14-28) un guva mazāk otrās iespējas punktu (7-16), taču labāk darbojās tālāk no groza. Rezervisti sameta 34 punktus, kamēr starta piecinieks tika pie 24 punktiem.

Agris Galvanovskis
“Aizsardzība turējās, uzbrukumā otrajā puslaikā bija daudz neprecīzu metienu no labām pozīcijām. Iespējams, tāpēc, ka no rīta bija pasmags treniņš, pēc tam brauciens uz Kandavu. Visvairāk nepatika tas, ka pie mūsu groza ļāvām pretiniekiem savākt 14 bumbas. Maz spēlēja Artūrs Strautiņš, kurš pirmajā puslaikā dabūja mikrotraumu – negribējām riskēt.

Ierindā palikuši 14 spēlētāji. Pateicām paldies Kārlim Grigaļūnam, savainojums ietekmēja Mika Brencāna sniegumu. Pirmdien pēdējā mačā ierindā atgriezīsies Dāvids Ozoliņš. Pēc pēdējās spēles nosaukšu divpadsmitnieku, kas dosies uz Eiropas čempionātu.”

Pārbaudes spēle, 7. jūlija, Kandava

Latvija – Gruzija 58:52 (24:26, 19:11, 7:9, 8:6)
Latvija: Blumbergs 20 (2p 2/4, 3p 3/5, 1p 7/7; 5ab), Strautiņš 9, Atelbauers 6, Zoriks 5 (4rp, 8ip), Zotovs 4, Hudins 4, Koltons 3, Putāns 3, Liepiņš 2, Kaufmanis 2, Lācis (5ab), Jansons, Seņkāns.

Latvijas U20 izlase 13.-22. jūlijā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā piedalīsies Eiropas čempionātā B divīzijā. Divdesmit divas komandas sacentīsies par trīs ceļazīmēm uz elites grupu.


, 2018-07-07 21:03, pirms 6 gadiem
Spēle tika apturēta 3 minūtes līdz beigām!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.