Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Štālbergs vairs neplāno trenēt, izlases galveno treneri cer atrast šomēnes

Štālbergs vairs neplāno trenēt, izlases galveno treneri cer atrast šomēnes
Artūrs Štālbergs. Foto: Dāvis Ūlands/f64

Jaunais Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerāmenedžeris Artūrs Štālbergs vairs neplāno nodarboties ar trenēšanu, bet izlases galvenais treneris varētu tikt atrasts vēl šomēnes, Štālbergs izteicies intervijā Latvijas Basketbola savienībai (LBS).

Par Štālberga apstiprināšanu amatā tika pavēstīts ceturtdien. Pagājušajā sezonā viņš bija "Liepājas" komandas galvenais treneris, bet pirms tam strādājis arī Ukrainas, Krievijas un Lietuvas klubos. Tāpat viņš strādājis arī Latvijas izlases treneru kolektīvā.

"Jātiek skaidrībā par budžeta iespējām, lai pēc tam domātu par personālu, gatavošanās plāniem," Štālbergs uzskaita, kas vispirms padarāms amatā. Ģenerālmenedžeris saka, ka laikā, kad pats bija izlasē, tajā sportiskā ziņā viss bija nodrošināts. "Neizdarītas lietas drīzāk bija citās jomās – komunikācijā ar spēlētājiem un viņu pārstāvjiem, klubiem. Par tām jāatbild ģenerālmenedžerim, kura iepriekš nebija."

Štālbergs stāsta, ka vēl iepazīsies gan ar esošajiem sponsoriem, gan tiem, kas sponsorēšanu atteikuši. "Viens no potenciālajiem darba virzieniem ir Latvijas reģionu iespēju apgūšana. Jāstrādā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem, jāatrod saikne ar visu Latviju, lai valstsvienībai nebūtu tikai Rīgas komandas tēls. Daudzās pilsētās ir labas zāles, lai arī tās nav tik ietilpīgas, kā “Arēna Rīga”."

Ģenerālmenedžeris pauž, ka, gatavojoties konkursam uz amatu, apzinājis 10 speciālistus, kuri varētu kļūt par Latvijas izlases galveno treneri. Tuvākajā laikā īsajā kandidātu sarakstā paliks 4-5 treneri. Ar dažiem treneriem vai viņu pārstāvjiem bijušas neformālas sarunas – līmenī, kādā varēju runāt bez oficiāla statusa. Tagad komunikācija būs daudz nopietnāka. Kopumā jūtama ieinteresētība piedalīties prestižā projektā, tāpēc, manuprāt, finanses nebūs galvenā tēma. Cienījamus kandidātus var atrast gan līdzšinējā “cenu” kategorijā, gan, protams, atrodot iespējas uzlabot piedāvājumu. Konsultēšos ar daudziem, tai skaitā noteikti ar valstsvienības līderiem. Lēmumu gan pieņemšu pats."

"Divu nedēļu laikā būs skaidrība par skaitļiem un kandidātiem, līdz jūnija beigām ceru nonākt pie lēmuma. Vilcināties nedrīkst. Jūlijā vajadzētu sarīkot īsas treniņnometnes, lai spēlētāji varētu iepazīt galvenā trenera taktiskos uzstādījumus un komunikācijas stilu. Meklēsim iespējas vasarā aizvadīt pārbaudes spēles. Novembrī pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm laika gatavoties nebūs," saka ģenerālmenedžeris

Štālbergs uzsver, ka vispirms jākvalificējas Eiropas čempionātam, bet pēc tam finālturnīrā jātiek augstāk par piekto vietu, kas tika sasniegta 2017. gadā. "Latvijas spēlētāji patlaban ir līmenī, kad nav jābaidās izvirzīt visaugstākos mērķus. Uzvarētāju mentalitātes mums pietrūcis un tas ir jāmaina."

"Pagājušajā sezonā Liepājas klubu trenēju vairāk apstākļu spiests. Darbam šajā profesijā esmu pielicis punktu," saka Štālbergs.

Izmantotie resursi:
A.Štālbergs: “Līdz jūnija beigām, ceru,...


, 2019-06-07 19:10, pirms 5 gadiem
Visticamāk būs kāds leitis.
, 2019-06-07 19:26, pirms 5 gadiem
Nez, kā citiem, bet man ļoti patīk Štālberga pieeja basītim un menedžmenta jautājumiem. Viss skaidri, pragmatiski un ar iespējami labāka risinājuma meklēšanu. Nevaru iedomāties viņu lejam fufeli, vērpjot intrigas utt. Ceru, ka tā arī paliks visu laiku!
, 2019-06-07 19:31, pirms 5 gadiem
ņem mani.. es vismaz netraucēšu spēlētājiem pašiem izlemt kā apspēlēt pretinieku un kurš ies laukumā to veikt
, 2019-06-07 19:46, pirms 5 gadiem
Šķiet, Liepājā viņam nebija vis nekāda pragmatiskā pieeja basketbolam. Tur bija diezgan liels haoss. Bet par sevi gan viņš nekādā veidā neaizmirsa parūpēties.
, 2019-06-07 19:47, pirms 5 gadiem
Raksta pirmais teikums ir riktīgs murgs. Brīnos, ka piekasīgie SC komentētāji to nav vismaz 2x uzsvēruši.
, 2019-06-07 20:22, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Šķiet, Liepājā viņam nebija vis nekāda pragmatiskā pieeja basketbolam. Tur bija diezgan liels haoss. Bet par sevi gan viņš nekādā veidā neaizmirsa parūpēties.
Ja Tev nešķistu... tad zinātu, ka viņš varētu gulēt kājas gaisā pacēlis... naudas viņam netrūkst!!!
Liepājas basketbols kopš lielā fināla pret Bročiem NEKAD nav bijis nekas cits, kā HAOSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!
, 2019-06-07 20:24, pirms 5 gadiem
Par treneri, nav jau ko uz aklo ņemt! Mums ir Eirolīgā un top līgās pieprasītākais treneris Eiropā... Bagijs, kas varētu beidzot uzmest izlasi, kā to x reizes ar klubiem darījis! Un bekaps jau a i, viņš pat pats ieteikts-Vecvagaru-treneri, kas pēc spēlēm izdara secinājumus... lai nākamajās atkal uzkāpu uz jauna grābekļa, lai pēc tam atkal izdarītu secinājumus PĒC spēles! Trenē TOP komandu Kazahstānā... stipri apšaubu, ka Eiropā ir vēl kāds, kas ir ar kaut 1/3 daļu no manis minētajiem kandidātiem+kuri būtu ar mieru strādāt ZEM valsts vidējās algas!
, 2019-06-08 06:56, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Šķiet, Liepājā viņam nebija vis nekāda pragmatiskā pieeja basketbolam. Tur bija diezgan liels haoss. Bet par sevi gan viņš nekādā veidā neaizmirsa parūpēties.
loti labi un precizi pateikts....
, 2019-06-08 06:57, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Ja Tev nešķistu... tad zinātu, ka viņš varētu gulēt kājas gaisā pacēlis... naudas viņam netrūkst!!!
Liepājas basketbols kopš lielā fināla pret Bročiem NEKAD nav bijis nekas cits, kā HAOSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!
un kur diez vins tadu piki dabuja????sencis iedeva????? vai ar u20 izlasi sapelnija vai tajas paris sezonas ukraina un lietuvaa????tad jau vecvagari muiznieki utt visi baigi biezie.....
, 2019-06-08 10:49, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: un kur diez vins tadu piki dabuja????sencis iedeva????? vai ar u20 izlasi sapelnija vai tajas paris sezonas ukraina un lietuvaa????tad jau vecvagari muiznieki utt visi baigi biezie.....
Nu re, tā kā tev Štālberga uzvārds acīm redzot NEKO neizsaka... pieņemsim, ka riču rača turnīrā Las Vegasā uzvarēja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.