Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Žagars: "Pasaules U19 kausā Latvija nebūs pastarītes lomā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žagars: "Pasaules U19 kausā Latvija nebūs pastarītes lomā"
Artūrs Žagars 2018. gada 4. augustā. Foto: FIBA

"Protams, esmu sajūsmā par spēlēšanu Pasaules kausā, taču pašlaik man jādomā par atveseļošanos pēc potītes savainojuma – līdz finālturnīram vēl ir laiks," intervijā Starptautiskās basketbola federācijas mājas lapai teica Latvijas U19 izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Žagars un Latvijas juniori 2018. gada augustā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas U18 čempionātā, trešo reizi vēsturē nopelnot tiesības spēlēt Pasaules U19 kausā. Iepriekšējās divas reizes latvieši finālturnīrā spēlēja 1999. un 2011. gadā.

DSN aizsargs no 2017. gada rudens spēlē katalāņu kluba “Joventut Badalona” sistēmā. Žagars otro gadu pārstāv Spānijas otrās spēcīgākās līgas “LEB Oro” komandu “CB Prat”, taču no 2018. gada novembra līdz 2019. gada martam nespēlēja potītes savainojuma dēļ.

Saspēles vadītājs sastiepa potīti Eiropas čempionāta pusfinālā pret Krieviju. “Finālā pret Serbiju spēlēju ar pretsāpju līdzekļiem. Iznākumā potīte neizturēja. Pirmo reizi nespēlēju tik ilgi (četrus mēnešus). Tas vilkās kā mūžība, īpaši pāris pirmie mēneši, kad varēju iet tikai uz svaru zāli. Atgriežoties pie basketbola bumbas, laiks paskrēja ātrāk.

Pēc atgriešanās laukumā Žagars divreiz guvis vismaz 10 punktus, tai skaitā realizējis 38% trīspunktu metienu. Līdz Pasaules kausam Krētas salā vēl palikušas astoņas nedēļas – Latvija B grupā spēlēs pret Austrāliju, Mali un Kanādu.

“Grupa ir smaga. Katrai komandai ir savas stiprās puses, taču mēs neesam izņēmums. Mēs neesam pastarīši. Spēlēšana ārpus Latvijas nebūs problēma, jo mums ir spēcīga komanda – atbalstām viens otru. Cilvēki mājās skatīsies mūsu spēles, tāpēc motivācijas netrūks,” teica Žagars.

Spēlēt Pasaules kausā ir svarīgi – parādīt, ko spējam, ir apbrīnojama iespēja tādai valstij kā Latvija,” turpināja spēlētājs. “Domāju, ka lielākā pieredze, ko varam iegūt, ir – koncentrēties visa turnīra garumā. Nevar atvilkt elpu, jo viena spēle var mainīt visu.”

Žagars uzskata, ka Latvijai jātiecas uz finišu pirmajā trijniekā. “Manuprāt, uz Grieķiju jābrauc ar domu, ka varam uzvarēt turnīrā. Jāpaveic līdzīgs darbs, kādu paveicām pirms Eiropas U18 čempionāta – lai būtu labā formā un parādītu pasaulei, ko spējam izdarīt.”

Izmantotie resursi:
U19 World Cup an 'amazing opportunity' for...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-07 17:47, pirms 5 gadiem
Viss atkarīgs kāds būs sastāvs un kādā formā visi būs.

     [+] [-]

, 2019-05-07 18:24, pirms 5 gadiem
Standarta atbildes.

     [+] [-]

, 2019-05-07 22:28, pirms 5 gadiem
Uz priekšu puiši! Žagars the best

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 09:35, pirms 5 gadiem
“Finālā pret Serbiju spēlēju ar pretsāpju līdzekļiem. Iznākumā potīte neizturēja. ''
Reāli šis nav forši. Tomēr U izlases nav nekāda Latvijas izlase, bet gan iespēja puikām sajust garšu, attīstīties. Šai vecumā nevajadzētu spēlēt uz ilgstošas traumas riska, lai dabūtu augstākas vietas.