Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jannis: "Labprāt apmainītu MVP titulu pret zelta medaļu Ķīnā"

Jannis: "Labprāt apmainītu MVP titulu pret zelta medaļu Ķīnā"
Jannis Adetokunbo Grieķijas kreklā. Foto: FIBA

Latvijas pretiniece "EuroBasket 2021" kvalifikācijā – Grieķijas valstsvienība – gatavojas startam Pasaules kausā, bet tās līderis Jannis Adetokunbo NBA vērtīgākā spēlētāja titulu apmainītu pret pasaules čempiona titulu.

Adetokunbo kļūs par pirmo spēlētāju, kurš sacentīsies Pasaules kausā uzreiz pēc prestižās MVP balvas iegūšanas. Viņš neslēpj, ka vēlas pārsteigt pasauli. “Labprāt apmainītu vērtīgākā spēlētāja balvu pret zelta medaļu Ķīnā.”

Ticis iesaukts par “Grieķu ērmu” un “alfabētu”, Jannis pēc sešām sezonām NBA kļuvis par vienu no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Būdams 24 gadus vecs, viņš palīdzējis “Milwaukee Bucks” sasniegt labāko bilanci kopš 1981. gada sezonas un nopelnīt pirmo izsēto numuru 45 gadu laikā.

Uzbrucējs Grieķijā kļuvis par simbolu ikvienam, kurš vēlas izrauties no nekurienes un sasniegt izcilību. Ja Jannis valstsvienības sastāvā izcīnīs Pasaules kausu, tas kļūs par viņa līdz šim lielāko sasniegumu.

“Spēlējot valstsvienībā, vienmēr jūtos īpaši. Vārdos nevar izstāstīt emocijas, kad turnīra sākumā klausies nacionālo himnu. Tā ir apbrīnojama pieredze – katra reize ir kā pirmā. Sajūtas, uzvarot ar valstsvienību, ir neticamas. Kā jau teicu iepriekš – kamēr būšu tik vesels kā šovasar, vienmēr būšu komandā.”

Jannis vasaras kampaņā būs kopā ar diviem radiniekiem – vecāko brāli Tanasi un jaunāko brāli Kostu. Pirmais spēlējis gan NBA, gan Eirolīgā un 2020. gada sezonā būs Jaņņa kolēģis Milvoki, kamēr pēdējais varētu tikt laukumā “Los Angeles Lakers” rindās.

“Cenšamies iedrošināt viens otru, lai kļūtu labāki. Tā ir neticama sajūta, ka visi trīs esam kopā. Esam smagi strādājuši, lai šeit nokļūtu un gūtu panākumus. Zinu, ka mamma ir lepna, tāpat kā tēvs, kurš, esmu pārliecināts, noraugās uz mums no debesīm.

Iepriekšējā reizē, kad Pasaules kauss notika Āzijā (Japāna 2006), Grieķija nokļuva virsrakstos, pusfinālā sagādājot zaudējumu ASV. Jannis toreiz nebija pat 12 gadus vecs, taču tagad ir pieaudzis un gatavs būt par Hellādas seju.

Grieķija ielozēta Pasaules kausa F grupā kopā ar Melnkalni, Brazīliju un Jaunzēlandi. Visas spēles notiks Nankinā.

Latvijā grieķu basketbolisti viesosies 2021. gada 22. februārī, tiesa, NBA spēlētāji būs aizņemti līgas regulārajā sezonā.

Izmantotie resursi:
''I would exchange the MVP title for the gold...


, 2019-08-07 00:40, pirms 5 gadiem
Grieķi parasti asociējas ar ļoti kombicionālu basīti, tagad nāksies pielāgoties Jānim. MIL īsti nekas labs no tā nesanāca.

Bet nedod bumbu Jānim arī nevar.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.