Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Artūrs Žagars: "Pēdējās nedēļās jūtos tik labi kā vēl nekad"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Artūrs Žagars: "Pēdējās nedēļās jūtos tik labi kā vēl nekad"
Artūrs Žagars valstsvienības treniņā 2019. gada 5. augustā. Foto: Ģirts Ozoliņš, f64

"Pagaidām nezinu, vai Badalonā uzkavēšos vienu vai divas sezonas. Daudz noteiks personīgais sniegums, taču nākamo sezonu paredzēts aizvadīt ACB līgā," pirmdien, 5. augustā, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāts Artūrs Žagars.

Saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā savainojumu dēļ spēlēja maz, Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā “LEB Oro” piedaloties 13 spēlēs. Vidējais spēles laiks “Prat” rindās – 17:43 minūtes, kurās gūti 8,9 punkti un izdarītas 2,5 rezultatīvas piespēles.

Pēdējie mēneši veltīti atveseļošanās procesam. “Šovasar trenējos kopā ar (Žagara aģentu) Jāni Porziņģi – veicām vingrinājumus gan svaru zālē, gan basketbola laukumā. Izveidojusies ļoti laba sadarbība. Pāris reizes izdevās aizbraukt uz Liepāju – pastrādāt kopā ar Kristapu Porziņģi un viņa fizioterapeitu Manolo Valdivjeso.

Atveseļošanās process bija pilnvērtīgs – Artūrs Žagars ir gatavs kontakta basketbolam. “ Pēdējās trīs nedēļās jūtos tik labi kā vēl nekad. Fiziskā sagatavotība, eksplozivitāte, enerģija laukumā – viss līmenī. Nepieciešamības gadījumā varētu šobrīd spēlēt.”

Aizsargs atklāj, ka lēmums nespēlēt Pasaules U19 kausā nav bijis spontāns. “Labprāt gribēju palīdzēt džekiem. Diemžēl, šovasar nesanāca, jo mēģināju atjaunot potītes darbību par 100%. Pirms tam aprunājos ar komandas biedriem un galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni – man bija ļoti svarīgi, lai viņi mani saprot.

Izdevies arī nedaudz atpūsties un priecāties. “Pludmales volejbols man ir gandrīz tikpat mīļš kā basketbols. Sākot no bērnības, ar tēvu un draugiem spēlēju katru vasaru, amatieru līmenī. Atjaunošanās laikā tas ir kā saldais ēdiens. Iekštelpās nespēlēju, tikai pludmalē – kad ir bezvējš un salīdzinoši silts. Parasti Dzintaros – pie jūras varu pavadīt visu dienu.”

Pēdējās piecas nedēļas pirms sezonas sākuma paredzēts pavadīt Spānijā – ACB līgas regulārā sezona startēs 24. septembrī. “Ja viss notiks, kā vajag, sezonu pavadīšu, spēlējot Badalonas “Joventut” rindās, nevis “LEB Oro” komandā “Prat”. Komandā jāierodas 15. augustā.”

Badalonā latvieti gaidīs 2008. gada Eirolīgas čempions. ““Joventut” pievienojies ļoti pieredzējis saspēles vadītājs, grieķis Niks Zisis (Jāņa Strēlnieka bijušais kolēģis). Tas ir ļoti labi – varēšu no viņa daudz mācīties. Zisis ir gados vecāks (16. augustā viņam aprit 36 gadi), tātad visu spēli laukumā nebūs un man arī būs iespējas.”

Komandā būs trīs saspēles vadītāji, arī 1998. gadā dzimušais (serbu izcelsmes spēlētājs no Ziemeļmaķedonijas) Nenads Dimitrijevičs. “Tā kā spēlēsim divos turnīros – ACB līgā un Eirokausā – spēles laika pietiks visiem. Domāju, ka būs ļoti interesants gads.”

  +2 [+] [-]

, 2019-08-07 10:12, pirms 5 gadiem
Nav drusku par daudz un par ātru uzmanības čalim? Ļaujiet džekam kaut ko pie večiem sasniegt, un tad slaviniet, intervējiet un celiet debesīs!

     [+] [-]

, 2019-08-11 05:12, pirms 5 gadiem
Ehh ,Žagar ,Žagar - kad tevi visvairāk vajadzēja - tevis nebija. Bet nu ,ja jāveseļojas ,tad jāveseļojas ,neko darīt. Ceru ,ka izdosies karjera un ar veselību viss būs labi. Veiksmi.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-11 17:53, pirms 5 gadiem
Trenēties ar KP un brāli Jāni, tā ir laba lieta. Drošvien uz ātrumu Zagars ieliek KP, protams kā jau mazais spēlētājs. Ka tikai nepielīp lieka izrādīšanās, pārejais izklausās tikai pozitīvi!