Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas studentu basketbola izlase izcīna otro panākumu Universiādē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas studentu basketbola izlase izcīna otro panākumu Universiādē
Renārs Birkāns. Foto: Māris Griedāns, LU

LETA. Latvijas studentu basketbola izlase sestdien Neapolē svinēja otro uzvaru Pasaules Universiādes turnīra trešajā spēlē. Latvijas basketbolisti B apakšgrupas mačā ar 68:55 (17:21, 19:14, 22:9, 15:6) pārspēja Krieviju.

Latvieši pirmo ceturtdaļu noslēdza iedzinējos, tomēr atlikušajās pirmā puslaika desmit minūtēs Latvijas izlase panāca minimālu pārsvaru. Mača trešajā un ceturtajā ceturtdaļā latvieši demonstrēja lielisku aizsardzības spēli, neļaujot pretiniekiem gūt pat desmit punktu, līdz ar to tika izcīnīts otrais panākums trijās spēlēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas komanda pirmajā mačā ar 55:71 piekāpās Argentīnai, bet piektdien ar 74:69 tika pārspēta Horvātijas izlase.

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas. Pēc trijiem mačiem B apakšgrupā ar divām uzvarām pirmo vietu ieņem Latvijas izlase, bet otrā ir Krievija. Tikmēr Argentīna un Horvātija aizvadījušas pa divām spēlēm, kurās abas izlases izcīnījušas vienu panākumu.

Tikmēr peldētājs Tomass Jegorovs peldējumā uz muguras uzrādīja 52. ātrāko laiku, distanci veicot 27,75 sekundēs. Jegorovs no līdera atpalika 3,21 sekundi, bet pusfināliem kvalificējās vien 16 labākie peldētāji.

Savukārt peldētāja Alise Vējone 100 metru brasā uzrādīja 48. laiku 54 dalībnieku konkurencē, distanci veicot vienā minūtē un 19,96 sekundēs, no līderes atpaliekot par 12,84 sekundēm. Arī šajās sacensībās pusfināliem kvalificējās vien 16 ātrākie sportisti.

Ar lielisku sniegumu neizcēlās arī Latvijas paukotājs Lukass Teteris, kurš sacensības aizvadīja paukošanā ar floreti. Teteris startēja pirmajā grupā, bet sešās cīņās guva tikai vienu panākumu, ierindojoties sestajā vietā. Kopvērtējumā Latvijas sportists ieņēma 55. vietu, nespējot kvalificēties turpmākajām cīņām. Kopumā šajā disciplīnā startēja 67 sportisti.

Dalībai Universiādē akreditētas vairāk kā 143 valstis un 9 800 atlēti.

Latviju sacensībās pārstāvēs 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, kā arī divām ārzemju izglītības iestādēm. Latvijas studenti startēs deviņos sporta veidos: basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, tekvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.

Pirms diviem gadiem Universiādē Latvijas delegācija izcīnīja trīs medaļas. Pie sudraba tika basketbolisti un Gunta Vaičule 200 metru sprintā, kamēr bronzu trīssoļlēkšanā ieguva Māra Grīva.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-06 21:29, pirms 5 gadiem
Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas. Pēc trijiem mačiem B apakšgrupā ar divām uzvarām pirmo vietu ieņem Latvijas izlase, bet otrā ir Krievija.

Tak bļin LV tika ceturtdaļfināla to jau varēja pieminēt.
Ja grupā visām bija 1-1 bilance, divas tiek ārā ir vairāk kā skaidrs, ka tiec tālāk uzvarot!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-06 21:58, pirms 5 gadiem
izsmeloss raksts.....rezultatu flashscores.com ari var apskatities,bez ta lieka pentera apraksta...kur statistika?

     [+] [-]

, 2019-07-06 23:39, pirms 5 gadiem
Tad jau mūsu alusvēderi.kā teviens teica nemaz nav zemē metami.Tagad jau laikam tiešām visās izlasēs spēlē studenti,ne kā agrāk lielvalstis lika profus pretī.

     [+] [-]

, 2019-07-07 09:06, pirms 5 gadiem
Vismaz kaut kur,Latvija uzvar.!