Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Meiers un Pasečņiks: "Sapratām, ka nedrīkstam runāt ar tiesnešiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Meiers un Pasečņiks: "Sapratām, ka nedrīkstam runāt ar tiesnešiem"
Mārtiņš Meiers un Latvijas valstsvienība: pirmā vieta B grupā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība otrdien, 5. jūlijā, kļuva par pirmo komandu Belgradā, kura iekļuva Rio kvalifikācijas turnīra pusfinālā. Sportacentrs.com pēc uzvaras pār Čehiju aprunājās ar Mārtiņu Meieru un Anžeju Pasečņiku.

Mārtiņš Meiers: "Čehi bija spēcīgākie pretinieki šovasar"

Šodien bija ļoti īpatnēja tiesāšana. Kā izturējāt?
Nācās pielāgoties tiesnešu darbībām. Viņi nelutināja ne mūs, ne pretiniekus. Rezultātā spēle kļuva ļoti haotiska. Nogāju malā ar piecām piezīmēm, tāpat kā Jans Veselijs. Tajā pašā laikā netika nosvilptas piezīmes tradicionālās situācijās. Beigās sapratām, ka nevajag gaidīt tiesnešu lēmumus, pašiem jāspēlē daudz rūpīgāk.

Noslēgumā nervi neizturēja ne Veselijam, ne Satoranskim.
Spriedze bija diezgan liela. Spējām pakutināt nervus čehu līderiem. Viņu biedri par to vairāk pārdzīvoja un tiesneši viņus sodīja. Ātri sapratām, ka nedrīkstam runāt ar tiesnešiem un visu darījām daudz klusāk. Treneri piekodināja likt labākus blokus, lai nedabūtu uzbrukuma piezīmes. Lika kvalitatīvāk spēlēt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Bija kļūdas, taču basketbolā tas ir normāli.

Kā juties, pēdējās astoņas minūtes sēžot uz soliņa?
Gribēju palīdzēt komandai, taču biju spiests noiet malā ar piecām piezīmēm. Emocijas bija ļoti labas, jo skatītāji mūs daudz atbalstīja. Bļāva “Latvija, Latvija”, radot emociju uzplūdumu. Pašam gribējās bļaut līdzi.

Latvija nodrošinājusi pirmo vietu grupā. Vai pirms spēles runājāt, ka jāņem pirmā vieta?
Pirms spēles runājām, ka čehi spēlē ļoti agresīvi un uzskatāmi par daudz spēcīgākiem pretiniekiem nekā pārbaudes mačos sastaptie. Attiecīgi gatavojāmies. Iepriekš teiktais pierādījās. Čehi pirmajā puslaikā spēlēja ļoti agresīvi, nospieda mūs, taču vēlāk pārāk daudz reaģēja uz tiesnešu darbībām. Spēcīgākais pretinieks šovasar. Tikām galā.

Par 99% zināms, ka pusfinālā būs jāspēlē pret Puertoriko. Ir kāds priekšstats par šo komandu?
Puertoriko ir ļoti fiziska komanda. Trešdien skatīsimies video, kā viņi spēlē. Šodien atdevām visu spēlē pret Čehiju, koncentrējāmies maksimāli. Jā, rīt gaidāma brīvdiena, taču pretinieku spēli analizēsim tik un tā. Vērtēsim, ko varam uzlabot, kas jādara labāk nākamajā spēlē.

Draudzene ļauj gulēt?
Viņa ļoti sirsnīgi mani atbalsta, taču turnīra laikā dzīvojam atsevišķi. Fanu atbalsts ir fantastisks.

Pēc vakardienas spēles bija viegli aizmigt?
Lai gan uzvarējām ar lielu pārsvaru, aizmigt bija viegli.

Anžejs Pasečņiks: "Izslēdzām čehu līderus no spēles"

Tiesneši nosvilpa ļoti daudz piezīmju, sagādājot smagu spēli. Kā atguvāties?
Spēle bija ļoti smaga, cīņa – intensīva. Piezīmes sagādāja daudz problēmu, īpaši mūsu garajā galā. Tās mainīja rotāciju, man vajadzēja vairāk iesaistīties spēlē. Beigās nekas jauns nebija jāizdomā, jo bijām tādai spēlei gatavojušies. Pietika garo spēlētāju, tikai spēles turpinājumā nācās nospēlēt rūpīgāk.

Janu Veseliju skāra tās pašas problēmas.
Pret čehu līderiem spēlējām ļoti fiziski un agresīvi. Sanāca! Nospēlējām ar lielāku pārliecību, izslēdzām viņu līderus no spēles.

Ojārs Siliņš sedza čehu saspēles vadītāju Satoranski. Vai šāds solis attaisnojās?
Uzskatu, ka tas bija pareizs trenera lēmums. Viņš labi nospēlēja postā, izmantoja savu auguma pārsvaru. Jāatdod gods Ojāram par paveikto.

Pirmajā puslaikā pats ļoti iegāji spēlē, devi komandai enerģiju.
Būdams lielais spēlētājs, vēl ne vienmēr varu iespiest pretinieku postā, taču man jānospēlē ar lielu enerģiju. Jābūt kā komandas motoriņam, kas liek komandas ķēdei kustēties uz priekšu.

Tagad esat nopelnījuši brīvdienu?
Jā, izmantosim to, lai atpūstos un gatavotos nākamajai spēlei. Treneris teica, ka šī spēle jāaizmirst un jādomā tikai par nākamo.

Puertoriko?
Būsim gatavi uz visu.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-06 09:21, pirms 8 gadiem
Kad Pasechniks uz NBA?

  +2 [+] [-]

, 2016-07-06 09:22, pirms 8 gadiem
Kopumāq notiesāja izcili,abām komandām tika pēc labākās sirdsapziņas ,kurš prata savaldīties tas ieguva....
Atceroties spēli Liepāja - Ventspils šogad par 3-4 vietu,tad gan tās bija šausmas no tiesāšanas līmeņa,ja nekļūdos laikam bija pāri par 70 piezīmēm....

  +4 [+] [-]

, 2016-07-06 09:39, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka tie paši putni, kas vēl pērn komentāros dziedāja, ka Pasečņiks ir zudis basketbolam, šobrīd ceļ viņu debesīs un piesauc NBA. Pat man, kā svētdienas basketbola skatītājam ir acīm redzams, ka IR, ir tur kaut kas viņā, bet pirms laika norakstīt gan nevajadzēja. 1-2 gadi un ļoti iespējams tas puika tiešām būs ja ne NBA, tad Eirolīgā ļoti iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-06 12:34, pirms 8 gadiem
norden rakstīja: Kopumāq notiesāja izcili,abām komandām tika pēc labākās sirdsapziņas ,kurš prata savaldīties tas ieguva....
Atceroties spēli Liepāja - Ventspils šogad par 3-4 vietu,tad gan tās bija šausmas no tiesāšanas līmeņa,ja nekļūdos laikam bija pāri par 70 piezīmēm....
Tu gribi teikt ka tiesasana izcila?? manaa skatijumaa viduveja !! Ja Kaspars Berzins liek no augsas grozaa un pretinieks meginot bloket trapa pa rokam tad nekavejotie ir jabut svilpei-tur ir 3 tiesnesi nevis 1 !!! vakar vel vairakas reizes to radija atkartojumaa !!! ja 3 cilveki nespej to ieraudzit tad tiesanas ir viduveja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-06 17:59, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Interesanti, ka tie paši putni, kas vēl pērn komentāros dziedāja, ka Pasečņiks ir zudis basketbolam, šobrīd ceļ viņu debesīs un piesauc NBA. Pat man, kā svētdienas basketbola skatītājam ir acīm redzams, ka IR, ir tur kaut kas viņā, bet pirms laika norakstīt gan nevajadzēja. 1-2 gadi un ļoti iespējams tas puika tiešām būs ja ne NBA, tad Eirolīgā ļoti iespējams.
Tur katram jau sen bija skaidrs, ka Anžejs ir ļoti talantīgs.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-06 21:39, pirms 8 gadiem
Piederu pie tiem, kuri Pasecniku lidz sim par nopietnu cali neuzskatija. Tacu, visu cienu garajam puikam, pa so sezonu vins kardinali mainijies! Nezinu, ka vinu taja Spanija trenejusi, tacu tas ir pavisam cits cilveks laukuma. Gana izturigs, gan centigs un, pats galvenais, prot izmantot savus dabas dotumus. Ja ta turpinas, tad var kaut kas sanakt. Ari vakardienas maca nospeleja diezgan parliecinosi.