Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

Laikraksts: Marks Gazols Eiropas čempionātā nespēlēs

Laikraksts: Marks Gazols Eiropas čempionātā nespēlēs
Marks Gazols
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Spānijas basketbola izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Memfisas "Grizzlies" līderiem Marks Gazols šovasar neplāno piedalīties Eiropas čempionātā, šodien vēsta Spānijas laikraksts "Marca".

Gazols par savu lēmumu šovasar nepārstāvēt nacionālo izlasi jau ir informējis Spānijas basketbola federāciju (FEB), bet rīt notiks preses konference, kurā oficiāli tikšot paziņots par Gazola lēmumu. Jau iepriekš Gazols bija izteicies, ka vienu vasaru varētu atpūsties un nespēlēt izlasē, lai varētu vairāk laika veltīt ģimenei.

216 cm garā basketbolista galvenā prioritāte šajā vasarā ir jauna līguma parakstīšana. Gazols paliks "Grizzlies" komandā, bet vienošanās vēl nav panākta, taču paredzams, ka spānis arī nākamās piecas sezonas aizvadīs Memfisā un nopelnīs aptuveni 110 miljonus ASV dolāru.

Spānijas izlase vienmēr izcēlusies ar labiem spēlētājiem groza apakšā, bet bez Marka Gazola spāņiem šovasar nespēs palīdzēt arī naturalizētais Oklahomsitijas "Thunder" spēlētājs Seržs Ibaka. Spānijas izlases kandidātu sarakstā vairs ir tikai divi centri - Pau Gazols un Villijs Ernangomess.

Spānija Eiropas čempionātā grupu turnīrā Berlīnē spēlēs pret Islandi, Itāliju, Turciju, Serbiju un mājinieci Vāciju.

Spānijas basketbola izlases kandidāti 2015

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs*
Kvino KolomsAizsargs188 cm1988Bilbao
Serhio JuļsAizsargs190 cm1987Real
Serhio RodrigessAizsargs191 cm1986Real
Gilems VivessAizsargs192 cm1993Valencia
Pau RibassAizsargs196 cm1987Valencia
Havi RabasedaAizsargs198 cm1989Estudiantes
Rudijs FernandessUzbrucējs196 cm1985Real
Alekss AbrinessUzbrucējs198 cm1993Barcelona
Fernando San EmeterioUzbrucējs199 cm1984Laboral Kutxa
Dani DiessUzbrucējs203 cm1993Gipuzkoa**
Viktors KlaversUzbrucējs206 cm1988Khimki (Krievija)***
Pablo AgilarsUzbrucējs205 cm1989Valencia
Felipe RejessUzbrucējs206 cm1980Real
Nikolā MirotičsUzbrucējs208 cm1991Bulls (NBA)
Villijs ErnangomessCentrs208 cm1994Sevilla
Pau GasolsCentrs213 cm1980Bulls (NBA)

* - klubs 2014./2015. gada sezonā.
** - izīrēts no "Real".
*** - sezonu sāka Portlendas "Trail Blazers".

Izmantotie resursi:
MARCA - Diario online lķder en información...


, 2015-07-06 15:22, pirms 9 gadiem
Pau Gasolam ari jau nav vairs tas vecums lai speletu...
, 2015-07-06 15:27, pirms 9 gadiem
Pff, ta par ātru izdomāja par Mirotiču. Tagad jau ko nu vairs, atteikties no Mirotiča (un ņemt vietā Ibaku) jau laikam nesmuki būtu... Bez Pau tad viņiem nopietna groza aizsardzība vairāk nav... Tas pats Ernangomess arī aizsardzībā pašvaks.
, 2015-07-06 15:31, pirms 9 gadiem
Var saprast Marka lēmumu, jo ja paskatās Biografijas datus, cauru gadu bez partraukumiem spēlētājs mauc, protams var teikt, ka NBA beigas līdz Izlases tren nometnei ir laiks, bet saprotams. Spāņiem šogad vairs ne tuvu nebūs tāda iespaidīga sastāva, traumas, atputa,vecums u.t.t.
+ Spāņi jau raksta,ka Rudijs arī varētu diemžēl ateikt, Un autors aizmirsis par Miroticu kurs ari viegli var spelet C pozicija musdienu basketbola
, 2015-07-06 15:38, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Pff, ta par ātru izdomāja par Mirotiču. Tagad jau ko nu vairs, atteikties no Mirotiča (un ņemt vietā Ibaku) jau laikam nesmuki būtu... Bez Pau tad viņiem nopietna groza aizsardzība vairāk nav... Tas pats Ernangomess arī aizsardzībā pašvaks.
Vispār Ibaka ārstē savainojumu nopietnu dēļ kā nepalidzēja Thunder,, Un uz Ibaku neatiecas FIBA nosacijumu par naturalizētu spēletāju un arī uz Mirotiču tas neatiecās.
, 2015-07-06 15:43, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Vispār Ibaka ārstē savainojumu nopietnu dēļ kā nepalidzēja Thunder,, Un uz Ibaku neatiecas FIBA nosacijumu par naturalizētu spēletāju un arī uz Mirotiču tas neatiecās.
Attiecas gan. Neviens nav dzimis Spānijā
, 2015-07-06 15:47, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Attiecas gan. Neviens nav dzimis Spānijā
Raksta pirms kko parbauda, ja Speletajs ir spēlejis jauniešu izlases, izlase vairaks reizes pirms tam u.t.t. Tur ir daudz apakspunkti tad sis neatiecas, Naturalizets speletajs nozime pavisam kko citu un sis ierobezojums ir domats lai kkada Kazahstana, Armenija nesaktu dot Amerikaniem pilsonibas un spelet ar viniem, bet te neiet runa par cilvekiem kas parvakusies ejot 5 klase uz so valsti un parstavejusi vinu,,,
, 2015-07-06 15:50, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Raksta pirms kko parbauda, ja Speletajs ir spēlejis jauniešu izlases, izlase vairaks reizes pirms tam u.t.t. Tur ir daudz apakspunkti tad sis neatiecas, Naturalizets speletajs nozime pavisam kko citu un sis ierobezojums ir domats lai kkada Kazahstana, Armenija nesaktu dot Amerikaniem pilsonibas un spelet ar viniem, bet te neiet runa par cilvekiem kas parvakusies ejot 5 klase uz so valsti un parstavejusi vinu,,,
Visi nopietnie interneta avoti raxta, ka drīkst spēlēt tikai viens. Soooooo pats pārbaudi ko raxti
, 2015-07-06 15:53, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Visi nopietnie interneta avoti raxta, ka drīkst spēlēt tikai viens. Soooooo pats pārbaudi ko raxti
FIBA katru gadijumu izskata atseviski un ir apaks punkti kas nosaka, ja speletajs ir parstavejis komandu ilgstosi uz vinu neatiecas Legionara statuss, Mirotics parstavejis jauniesu izlases, dzivojis Spanija kopaa 13gadu vecuma.. Ibaka spelejis vairakus turnirus,, Labi tam nav arī nozīmes, bet šis likums ir domāts lai neparaditos pekšņi 4 Amerikāņi kas ietu starting Line-up
, 2015-07-06 16:10, pirms 9 gadiem
Visus iepriekšējos gadus Mirotičs nespēlēja jo priekšroka tika dota Ibakam, bet spēlēt varēja viens no viņiem.. nav dzirdēts ka noteikumos kkas ir mainījies..
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.