Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars turpinās vadīt Latvijas U20 basketbola izlasi

Agris Suveizda

Vecvagars turpinās vadīt Latvijas U20 basketbola izlasi
Arnis Vecvagars
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas U20 izlasi arī šovasar gaidāmajā Eiropas U20 čempionātā vadīs "Jūrmalas"/"Fēnikss" galvenais treneris Arnis Vecvagars, savā mājaslapā paziņoja Latvijas Basketbola savienība.

Gandrīz 43 gadus vecais speciālists kādu no Latvijas jaunatnes izlasēm vadīs ceturto gadu pēc kārtas. 2014. gadā Vecvagars kopā ar Latvijas U18 izlasi Eiropas čempionātā ieņēma astoto vietu, bet nākamos divus gadus trenēja Latvijas U20 izlasi, Eiropas čempionātā ar to iegūstot attiecīgi piekto un sesto pozīciju. No 2012. līdz 2013. gadam Vecvagars bija arī viens no pieaugušo izlases galvenā trenera Ainara Bagatska asistentiem.

Šovasar Eiropas U20 čempionāts no 15. līdz 23. jūlijam paredzēts Grieķijā, Krētā, kur Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Ukrainu, Izraēlu un Lietuvu. "Septiņi 1997. gadā dzimušie spēlētāji U20 čempionātā piedalījās jau pērn, vēl daži toreiz tika atbrīvoti pēdējā brīdī," savienības mājaslapā citēts Vecvagars. "Klāt nāks labākie deviņdesmit astotie. Potenciāli var izveidoties interesants sastāvs ar daudziem gara auguma uzbrucējiem.

Diemžēl jau zināms, ka vairākiem šā vecuma spēlētājiem ir nopietni savainojumi. Turklāt daudzi jau spēlē ārzemēs – jāapzina viņu trenētības pakāpe un mācību plāni. Tāpēc konkrētus uzvārdus pagaidām nesaukšu. Kandidātu sarakstu precizēsim līdz maija vidum, kad būs beigušās Jaunatnes līgas finālspēles vecākajā grupā. Paredzams, ka koptreniņus sāksim 12. jūnijā."

Izmantotie resursi:
U20 vīriešu izlasi vadīs Arnis Vecvagars |...