Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Delfino pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā

Andrejs Siliņš

Delfino pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā
Karloss Delfino
Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais argentīniešu basketbolists Karloss Delfino, kurš astoņas sezonas pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pēc četru gadu ilga pārtraukuma atgriezies klubu basketbolā, noslēdzot līgumu ar Argentīnas vienību "Boca Juniors".

34 gadus vecais Delfino ir viens no slavenās Argentīnas basketbola paaudzes spēlētājiem, ar izlasi kļūstot par Atēnu olimpisko čempionu un Pekinas olimpisko spēļu bronzas ieguvēju. Veselības problēmu dēļ Delfino pārtrauca karjeru 2013. gadā, bet pagājušajā vasarā atgriezās apritē, ar Argentīnu piedaloties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Karjeru Delfino sāka 1998. gadā, bet pēc divām sezonām dzimtenē pārcēlās uz Itāliju, kur pavadīja četras sezonas un 2004. gadā pēc spēlēšanas Eirolīgas finālā ar Boloņas "Fortitudo" vienību Delfino bija gatavs veikt lēcienu pāri okeānam. Jau gadu iepriekš (2003) argentīnieti ar 25. numuru pirmās kārtas beigās draftēja Detroitas "Pistons", un tieši šai komandā Delfino nospēlēja pirmās trīs sezonas NBA.

Vēlāk spēlējis arī Toronto "Raptors", bet 2008. gadā parakstīja vienu no visu laiku ienesīgākajiem līgumiem Eiropas basketbolā - Maskavas apgabala "Khimki" par sezonas darbu argentīnietim esot maksājusi desmit miljonus dolāru (jāatceras, ka tosezon "Khimki" spēlēja tikai pēc spēka otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā ULEB Eiropas kausā) jau pēc nodokļu nomaksas.

Pavadījis vienu sezonu Himkos, Delfino atgriezās NBA un nospēlēja vēl četras sezonas Milvoki "Bucks" un Hjūstonas "Rockets" komandās. NBA karjerā Delfino vidēji mačā nepilnu 23 minūšu laikā guva 8,1 punktu, izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas un atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles.

Rio spēlēs Delfino vidēji laukumā bija 17,4 minūtes, guva četrus punktus un izcīnīja divas bumbas, bet pēc olimpiādes meklēja iespējas atsākt arī klubu basketbola karjeru. Septembrī līgumu Delfino piedāvāja viņa bijušais klubs Boloņas "Fortitudo", kas gan savu agrāko gadu spozmi šobrīd zaudējis un cīnās Itālijas otrajā līgā. Abas puses nespēja vienoties par sadarbības nosacījumiem, bet februārī interesi publiski pauda cits otrās līgas klubs "Treviso Basket". Tomēr arī ar Trevīzo komandu vienošanās palika nesasniegta un nu Delfino nolēmis atgriezties pie saknēm un parakstīt līgumu ar Argentīnas vienību "Boca Juniors".

Argentīnas čempionātā "Boca Juniors" šobrīd atrodas pēdējā pozīcijā savā konferencē un priekšpēdējā vietā visā līgā. Delfino debija varētu notikt jau naktī uz trešdienu, kad jātiekas ar konferences vicelīderi "Ferrocarril".

  +3 [+] [-]

, 2017-03-06 18:18, pirms 7 gadiem
Kāds tur 4 gadus ilgs pārtraukums, ja viņš spēlēja pērn Rio spēlēs! Tātad arī attiecīgi trenējās pirms tām.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 18:33, pirms 7 gadiem
Klubu basketbolā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 20:08, pirms 7 gadiem
zinnezin rakstīja: Klubu basketbolā!
Izlasi virsrakstu - pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā! Nav vārda - "klubu"!

     [+] [-]

, 2017-03-06 20:17, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Izlasi virsrakstu - pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas basketbolā! Nav vārda - "klubu"!
Nu ko piesējies, tak saprati.