Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vecvagars skaidro aizvadītās spēles, Bertāna sniegumu un Freimaņa mazo spēles laiku

Vecvagars skaidro aizvadītās spēles, Bertāna sniegumu un Freimaņa mazo spēles laiku
Arnis Vecvagars. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola savienība pēc Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Melnkalni un Slovēniju savā mājaslapā piedāvā interviju ar izlases galveno treneri Arni Vecvagaru.

Basketbola speciālistu vidū ir populāra tēze, ka bez labiem “garajiem” uzvarēt ir iespējams, bet bez labiem “mazajiem” – nē. Šis cikls apstiprināja tās patiesumu?
Jūnijā un septembrī lieku reizi pārliecinājāmies par Jāņa Strēlnieka milzīgo nozīmi mūsu komandas spēlē. Šoreiz uz viņa palīdzību tika cerēts un strādāts, taču, ņemot vērā visus apstākļus – “Olympiacos” kalendāru, Jāņa neseno savainojumu – , bijām gatavi, ka viņa nebūs. Tāpat kā nebūs savainojumu ārstējošā Artūra Žagara, kura kandidatūra bija paplašinātajā sarakstā. Toties tas, ka veselības problēmu dēļ nevarēs spēlēt Aigars Šķēle, kļuva zināms pašā izlases “loga” priekšvakarā, bet Ingus Jakovičs no ierindas izgāja pēdējā brīdī. Darbojoties ugunsdzēsēju režīmā, nācās no Ukrainas saukt talkā Mārci Vītolu, kuram tas bija pirmais uzaicinājums valstsvienībā.

Citi varianti?
Kopā ar saviem palīgiem izskatījām visus, ņemot vērā, ka starptautiskais basketbols ir ļoti ātrs un intensīvs, pieprasot ne tikai labu darbību uzbrukumā, bet arī aizsardzībā. Kopumā pret Vītolu pretenziju nav, atvēlētajās minūtēs viņš neizkrita no komandas spēles. Jā, bija klusa cerība, ka pretinieki viņu nepazīs un Mārcim izdosies pārsteigt ar rezultatīvām darbībām. Metieni neiekrita, bet līdz šim tikai Rihards Lomažs debijas spēli spējis aizvadīt savā labākajā līmenī.

Vai šoreiz viņam bija jāuzņemas cita loma, nekā iepriekšējās spēlēs?
Daļēji. Kad iezīmējās reālais sastāvs, bija skaidrs, ka nāksies meklēt variantus, lai kompensētu izteikta saspēles vadītāja trūkumu. Tā nav traģēdija, jo modernajā basketbolā bieži nav strikta dalījuma starp pozīcijām. Bija svarīgi, lai visu laiku laukumā būtu divi spēlētāji, kuri var darboties ar bumbu, veidojot izdevības sev un citiem. Tā savā klubā spēlē Kaspars (Vecvagars), arī Lomažs. Kādreiz tādā stilā spēlēja Dairis (Bertāns), taču tagad klubā viņam ir citas funkcijas un mazāka slodze. Šī problēma lika par sevi manīt Slovēnijā. Partneri cerēja uz Dairi, paļāvās uz viņu un, kaut arī uzstādījums bija iniciatīvu uzņemties pārmaiņus, laukumā uz Bertānu gūlās lielāka slodze. Gan fiziski, gan psiholoģiski. Viņš ļoti centās un daudz izdarīja, bet varētu veikt vēl vairāk, ja būtu laiks atgūt iepriekšējās iemaņas.

Vai lielāka loma netika paredzēta Kasparam Vecvagaram?
Pirmās spēles pirmajā puslaikā Kaspars kopumā izdarīja to, kas tika prasīts un gaidīts, taču nesportiskā piezīme otrā puslaika sākumā viņu izslēdza no cīņas. Slovēnijā viņam spēle neizdevās, īpaši otrajā puslaikā, un tas samazināja laukumā pavadīto laiku. Valstsvienības oficiālās spēlēs nav laika gaidīt, ka kāds iespēlēsies, atradīs savu ritmu.

Pirms spēles ar Melnkalni tika runāts, ka mūsu sabiedrotais būs ātrums. Vai šai ziņā izdevās izpildīt ieceres?
Neizdevās, jo pārāk bieži zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām pie sava groza. Turklāt nevis garo spēlētāju neveiksmju dēļ, bet tāpēc, ka savu darbu neizdarīja ārējā līnija.

Par agru sāka skriet uz pretinieku laukuma pusi, gaidot piespēli?
Nē, “pazaudējot” savus pretspēlētājus, lēnāk reaģējot un zaudējot fiziskajās divcīņās. Ātrais uzbrukums sākas ar pie sava groza izcīnītu bumbu – tā ir basketbola aksioma. Valstsvienības līmeņa spēlētāji ar prātu to, protams, saprot, bet laukumā kāds instinkts laikus nenostrādā un bumba tiek pretiniekam.

Pret Melnkalni 34. minūtē rezultāts bija 67:66, bet pēdējās sešās minūtēs iznāca 8:18. Ko varēja darīt citādi?
Kad nonācām nelielos mīnusos, ar palīgiem ātri pārrunājām iespēju pāriet uz zonu. Taču divreiz veiksmīgi atsitāmies un nolēmām neriskēt. Diemžēl neizmantojām izdevību ātrajā uzbrukumā pietuvoties līdz mīnus divi.

Tā kļūda vēl acu priekšā… Stress vai varbūt tomēr nogurums – Lomažs taču otro puslaiku nospēlēja bez maiņām.
Ārējā līnijā rotācijas iespējas bija stipri ierobežotas. Vērtējot spēlētāju ieguldījumu, skatītājiem acīs krīt gūtie punkti, bet treneri redz arī tos punktus, kuri iemesti “caur” šo spēlētāju. Atgriežoties pie iepriekšējā jautājuma – varbūt vajadzēja izmēģināt zonu, varbūt kādā epizodē varēja mēģināt upurēt aizsardzības kvalitāti par labu uzbrukumam vai otrādi. Iespējas darīt citādi bija. Vai būtu labāk – neviens nevar pateikt, jo konkrētas epizodes laukumā izšķir spēlētāji – viens trāpa no ļoti sarežģītas pozīcijas, cits netiek pretiniekam tik tuvu, cik runāts pirmsspēles sapulcē.

No diviem pieredzējušajiem spēlētājiem viens – Kaspars Bērziņš – krietni pavilka komandu pirmajā puslaikā, diemžēl iedzīvojās nopietnā savainojumā. Otrs – Rolands Freimanis – Rīgā spēlēja ļoti maz, bet Slovēnijā piedalījās tikai pirmajā puslaikā.
Kaspars apliecināja, ka Latvijas–Igaunijas līgā var atgūt labu sportisko formu un nopietni palīdzēt. Par Freimani – uz jautājumu, kāpēc mazs spēles laiks, ir pretjautājums: vai kāds cits viņa pozīcijā nospēlēja vairāk, nekā bija pelnījis? Šādā līmenī ar aritmētiku nav jānodarbojas. Par spēlētāja lomu valstsvienībā ar katru runājam, visi tās pieņem un liek lietā visus spēkus, lai palīdzētu komandai. Kuram izdodas labāk – tie konkrētajā mačā spēlē vairāk.

Spēle Slovēnijā un mīnus 17 pēc pirmā puslaika, kā arī komandas brīnumainā pārvēršanās pēc lielā pārtraukuma lika atcerēties līdzīgu scenāriju septembra mačā ar Spāniju un vēl senāk Rīgā ar Turciju. Iezīmējusies kopīga problēma?
Scenāriji ir līdzīgi, bet saturs – arī taktiskais uzstādījums – katru reizi bija citāds, tāpēc likumsakarības te nesaskatu. Pret turkiem pietrūka agresivitātes, pret Spāniju nestrādāja "pick n’roll" aizsardzība, Slovēnijā pretinieki labi uzbruka no tālienes, bet mums pašiem uzbrukums nestrādāja un pazuda pārliecība. Kopīgs ir tas, ka otrajā puslaikā piekoriģējām aizsardzību, sākām spēlēt agresīvāk un panācām lūzumu.

Vaina taktiskā vai galvās?
Vispārinot var teikt, ka basketbolu vienmēr uzvar vai zaudē galvā. Nebija tā, ka kāds nebūtu noskaņojies vai cerētu uz vieglu uzvaru. Bet nebijām arī gatavi no pirmās sekundes skriet ar pieri sienā. Papildu aspekts – vēlme saprast tiesnešu stilu. Rīgā mačā ar Melnkalni svilpa ļoti stingri, Slovēnijā tiesneši ļāva fiziskāku spēli. Pretinieki to saprata pirmie un darbojās ļoti agresīvi. Mēs pielāgojāmies lēnāk.

Vēlreiz par Daira Bertāna faktoru. Viens aspekts – partneri cerēja uz to, ka pieredzējušais līderis uzņemsies iniciatīvu. Otrs aspekts – pašam Dairim bija supermotivācija, beidzot izejot laukumā valstsvienības kreklā, un tādās reizēs ir risks pavilkt deķi uz savu pusi. Cepuri nost Daira priekšā par teju ideālu līdzsvaru starp pašiniciatīvu un spēli komandas interesēs. Un tomēr – vai tika izskatīts variants sākt spēli ar Rīgā iespēlētu virknējumu, Bertānu sūtot laukumā kā pastiprinājumu?
Tāds variants ir izmantojams, bet šoreiz tādu neizskatījām. Ņemot vērā visas nianses, svarīgāk šķita ļaut Dairim uzreiz sajust spēles garšu, turklāt cerējām, ka viņš piesaistīs pastiprinātu slovēņu uzmanību, atraisot rokas partneriem. Nevar teikt, ka neizdevās, jo pirmajā ceturtdaļā rezultāts auga līdzīgi un netrūka izdevību pārņemt vadību.

Kas nogāja greizi otrajā ceturtdaļā?
Pietrūka pacietības. Uzstādījums bija uzbrukumus veidot caur pretinieku soda laukumu, izmantojot dažādas iespējas – gan uzbrukt no tuvās distances, gan saraustīt pretinieku aizsardzību ar vairākām piespēlēm un nogādāt bumbu brīvam metienam no perimetra. Taču kaut ko netrāpījām paši, dažās epizodēs klusēja tiesnešu svilpe un sākās ķēdes reakcija: steiga – kļūda vai neprecīzs metiens – stress – kļūda. Savukārt pretiniekiem katra tāda epizode vairoja pārliecību.

Kas notika pārtraukumā?
Nebiju ģērbtuvē pirmajās minūtēs, kad tradicionāli ar palīgiem apspriežam plānu un ļaujam spēlētājiem pašiem aprunāties. Kad iegājām, bija konstruktīva runa par basketbolu – kā jāmaina aizsardzība un uzbrukums, ka jābūt vēl agresīvākiem. Situācijas nopietnību visi saprata bez liekiem vārdiem.

Kāda ir pēcgarša šim ciklam?
Žēl, ka neizmantojām iespēju uzvarēt Melnkalni, izmantojot līdzjutēju fantastisko atbalstu. Taču līdzdalībai Pasaules kausa izcīņā esam tuvāk nekā jebkad un tas vairo motivāciju un iedvesmu.

Par februāri…
… pagaidām daudz runāt nav vērts. Skaidrs, ka centīsimies runāt ar visiem Eirolīgas spēlētājiem, viņu klubiem un pārstāvjiem. Skaidrs, ka jātur īkšķi, lai visi būtu veseli un labā sportiskajā formā. Lai mums, treneriem, būtu grūti sastāvu izvēlēties, nevis vienkārši nokomplektēt. Jebkurā gadījumā varu atkārtot to, ko esmu teicis pirms katra spēļu cikla,– neatkarīgi no uzvārdiem, iesim laukumā cīnīties par uzvaru.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/izlases/viriesi/a...


, 2018-12-05 22:35, pirms 5 gadiem
Kāpēc lai Spānijas komandas laistu no klubiem spēlēt izlasē pret Spānijas valstvienību.. lol
, 2018-12-05 22:42, pirms 5 gadiem
Jā, jāpiekrīt par zaudējumiem/uzvarām galvās... tikai viens BET... ja trenerim NAV galva-tad uzvarēt ir ĻOTI sarežģīti!
Sūdzēšanās, nīdēšana, vainīgo meklēšana ārpus reālajām spēlēm, malacis-vismaz pēc ciklu komentāros spēj savu bezstilu ieturēt godam!? Varēja pieminēt, ka arī NBA šo uzmeta, nepalaida nevienu mūsējo!?
, 2018-12-05 23:23, pirms 5 gadiem
Normāla intervija ar normālu izlases galveno treneri.
, 2018-12-05 23:24, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Jā, jāpiekrīt par zaudējumiem/uzvarām galvās... tikai viens BET... ja trenerim NAV galva-tad uzvarēt ir ĻOTI sarežģīti!
Sūdzēšanās, nīdēšana, vainīgo meklēšana ārpus reālajām spēlēm, malacis-vismaz pēc ciklu komentāros spēj savu bezstilu ieturēt godam!? Varēja pieminēt, ka arī NBA šo uzmeta, nepalaida nevienu mūsējo!?
Jāpiekrīt, ka bez galvas uzvarēt ir ļoti sarežģīti, toties muļķīgus komentārus ir ļoti viegli rakstīt arī bez galvas.
, 2018-12-05 23:42, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Jā, jāpiekrīt par zaudējumiem/uzvarām galvās... tikai viens BET... ja trenerim NAV galva-tad uzvarēt ir ĻOTI sarežģīti!
Sūdzēšanās, nīdēšana, vainīgo meklēšana ārpus reālajām spēlēm, malacis-vismaz pēc ciklu komentāros spēj savu bezstilu ieturēt godam!? Varēja pieminēt, ka arī NBA šo uzmeta, nepalaida nevienu mūsējo!?
Arī mani Vecvagars nepārliecina, bet kāpēc te būtu par kaut ka jāiesmej? Cāļus skaita rudenī, dod Vecvagaram nospēlēt ciklu līdz galam. Amen.
, 2018-12-06 00:06, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Normāla intervija ar normālu izlases galveno treneri.
pagaidi līdz PK, kad būs rala taktika jāliek lietā un spēles nevarēs izvilkt tikai viens spēlētājs. Tad jau redzēsim vai daudzu (tostarp mana) bažas būs pamatotas
, 2018-12-06 01:39, pirms 5 gadiem
Šitā ķēmrauša doma ir pilnīgi skaidra, kad kaut kas nesanāk, tad vainīgi ir spēlētāji, kas nespēj izpildīt, bet kad kaut kas nostrādā, tad nu lūk viņš ir tas, kas pamainīja taktiku, un viss aizgāja.. žēl par tādu pajoli, pie izlases stūres..
, 2018-12-06 02:58, pirms 5 gadiem
Visi tik gudri spriež it kā mēs pret bērndārzniekiem spēlētu.Tās ir komandas, kas prot spēlēt ne sliktāk par Latviju.Labi, ka ir tā, kā ir, jo varēja būt daudz sliktāk, ja Blūmam nekristu, kā tas ir pārsvarā.
, 2018-12-06 08:21, pirms 5 gadiem
Kāpēc izlasē neņem Kaufmani? Viņš ļoti stabili spēlē Igaunijas Latvijas līgā. Vismaz būtu vēl viens spēlētājs kurš var gūt grozus.
, 2018-12-06 10:47, pirms 5 gadiem
sirju rakstīja: Kāpēc izlasē neņem Kaufmani? Viņš ļoti stabili spēlē Igaunijas Latvijas līgā. Vismaz būtu vēl viens spēlētājs kurš var gūt grozus.
Šis jautājums jau ir uzdots vairākkārt, bet atbildi laikam nezin neviens! Būtu gan interesanti uzzināt skaidrojumu, jo Kauča stabili bija labāks par vairākiem uzaicinātiem...
, 2018-12-06 10:57, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Normāla intervija ar normālu izlases galveno treneri.
Āfrikā, vietējo ciemu čempionātā-pat ļoti iespējams!?
, 2018-12-06 10:58, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Arī mani Vecvagars nepārliecina, bet kāpēc te būtu par kaut ka jāiesmej? Cāļus skaita rudenī, dod Vecvagaram nospēlēt ciklu līdz galam. Amen.
Mēs rudenī skaitīsim citus cāļus... un varēsim kārtējo reizi just līdzi Lietuvai, kura KĀRTĒJO reizi būs pasaules līmeņa sacensībās, kurās mēs nekad ar šādu treneri netiksim...
, 2018-12-06 11:10, pirms 5 gadiem
zalajs rakstīja: Kāpēc lai Spānijas komandas laistu no klubiem spēlēt izlasē pret Spānijas valstvienību.. lol
Spānijai šī spēle neko neizšķir sportiski, viņiem jau ir biēlete uz PK!

ACB speciāli pirms sezonas uztaisīja kalendārā pārtraukumu pirms pēdējām divām spēlēm rēķinoties ar to ka Spānijai būs vajadzīgi visi labākie no ACB līgas lai tiktu uz PK.
, 2018-12-06 11:13, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Mēs rudenī skaitīsim citus cāļus... un varēsim kārtējo reizi just līdzi Lietuvai, kura KĀRTĒJO reizi būs pasaules līmeņa sacensībās, kurās mēs nekad ar šādu treneri netiksim...
Ieliec Vecvagara vietā Filu Džeksonu un rezultāts būs tāds pats. Tā nav Vecvagara vaina, visu cieņu ka Vecvagars ar šādu spēlētāju sastāvu līdz pat pēdējai kārtai cīnās par PK ceļazīmi!

Paskaties uz LTU sastāvu kas spēlē kvalifikācijā, tā ir ļoti kvalitatīva izlase un kas pats svarīgākais tur katrā mačā spēlē var teikt vieni un tie paši basketbolisti kas jau ir saspēlējušies, bet Vecvagaram šajos 10it mačos visos piedalījies ir tikai VIENS spēlētājs - Blūms!!

Nav Latvijas izlasei rezerves! Ir, bet ja tiksim uz PK tad varbūt 2-3 spēlētāji spēlēs arī rudenī Ķīnā kas tagad cīnās kvalifikācijā! Blūms, Lomažs(?) un Meiers!
, 2018-12-06 12:06, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ieliec Vecvagara vietā Filu Džeksonu un rezultāts būs tāds pats. Tā nav Vecvagara vaina, visu cieņu ka Vecvagars ar šādu spēlētāju sastāvu līdz pat pēdējai kārtai cīnās par PK ceļazīmi!

Paskaties uz LTU sastāvu kas spēlē kvalifikācijā, tā ir ļoti kvalitatīva izlase un kas pats svarīgākais tur katrā mačā spēlē var teikt vieni un tie paši basketbolisti kas jau ir saspēlējušies, bet Vecvagaram šajos 10it mačos visos piedalījies ir tikai VIENS spēlētājs - Blūms!!

Nav Latvijas izlasei rezerves! Ir, bet ja tiksim uz PK tad varbūt 2-3 spēlētāji spēlēs arī rudenī Ķīnā kas tagad cīnās kvalifikācijā! Blūms, Lomažs(?) un Meiers!
Būsim arī reālisti, Vecvagara mazā pieredze arī dod par sevi ziņu, tāpat kā Adomaitim pie Lietuvas izlases stūres.
, 2018-12-06 13:55, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Būsim arī reālisti, Vecvagara mazā pieredze arī dod par sevi ziņu, tāpat kā Adomaitim pie Lietuvas izlases stūres.
Adomaiti ar jau sen gribēja noņemt no trases un viņš netiek viennozīmīgi vērtēts, tā ka viņam ar nav nekāda saldā dzīve un arī nebūs, jo tā ir Lietuva, tur basketbols joprojām ir, bija un būs pavisam citā līmenī kā tas ir Latvijā.

Mums ar visi eksperti saka - wow, kāda mums izlase, superizlase, bet ko viņi ir sasnieguši ka viņus dēvē par superizlasi? Neko! Viņi kopā ir nospēlējuši vienu turnīru kurā tika sasniegta 6 vieta un viss, bet viņus jau sauc par superizlasi, tā nav, kad viņi izcīnīs medaļas kādā no lielajiem turnīriem tad arī meklēsim vārdus kā šo izlasi dēvēt, pagaidām es šo "superizlasi" sauktu par "cerību izlasi"
, 2018-12-06 14:26, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Būsim arī reālisti, Vecvagara mazā pieredze arī dod par sevi ziņu, tāpat kā Adomaitim pie Lietuvas izlases stūres.
Kuram tad ir lielāka pieredze? Bagatskis aizgāja pats, Krauliņš vairs netrenē. Varbūt Kārlim Muižniekam? Vecvagars vada izlasi jau ilgāk kā gadu un realitāte ir tāda, ka mūsu izlase pretendē uz dalību PK. Viss izšķirsies pēdējā spēlē.
, 2018-12-06 14:29, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kuram tad ir lielāka pieredze? Bagatskis aizgāja pats, Krauliņš vairs netrenē. Varbūt Kārlim Muižniekam? Vecvagars vada izlasi jau ilgāk kā gadu un realitāte ir tāda, ka mūsu izlase pretendē uz dalību PK. Viss izšķirsies pēdējā spēlē.
Es domāju, ka viņi stabili tiks uz PK, bet es sevis rakstīto, vairāk uz nākotni attiecinu. PK būs grūti izbraukt bez nopietniem taktiskiem risinājumiem, lai cīnītos ar specīgām izlasēm
, 2018-12-06 14:29, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ieliec Vecvagara vietā Filu Džeksonu un rezultāts būs tāds pats. Tā nav Vecvagara vaina, visu cieņu ka Vecvagars ar šādu spēlētāju sastāvu līdz pat pēdējai kārtai cīnās par PK ceļazīmi!

Paskaties uz LTU sastāvu kas spēlē kvalifikācijā, tā ir ļoti kvalitatīva izlase un kas pats svarīgākais tur katrā mačā spēlē var teikt vieni un tie paši basketbolisti kas jau ir saspēlējušies, bet Vecvagaram šajos 10it mačos visos piedalījies ir tikai VIENS spēlētājs - Blūms!!

Nav Latvijas izlasei rezerves! Ir, bet ja tiksim uz PK tad varbūt 2-3 spēlētāji spēlēs arī rudenī Ķīnā kas tagad cīnās kvalifikācijā! Blūms, Lomažs(?) un Meiers!
Ko? Lietuvai ir nez kāds sastāvs?! Tieši tāds, kā mums... otrais,varbūt trešais!? Cits stāsts, ka viņu top čaļi, kad bija iespēja palīdzēt-arī palīdzēja izlasei!? Mūsējiem, kā vienmēr bija prioritātes... individuālā sagatavošanās, klubs neļauj, aģents iesaka...
Turpini dzīvot pasaciņā, ka Vecvagaram vnk neveicas... gluži kā Bagijam, kas nozaga čaļiem medaļas EČ!!! Viss kārtībā, PK VISI spēlētāji un super treneri vēros pie tv, varēs i gatavoties, i pakļauties klubu spiedienam, aģentu ieteikumiem :d
Nez kur ir problēma kaut uz treniņiem piesaistīt Spānijā spēlējošos čaļus un aplūkot tos klātienē!? Butjankovs tā pat! LBL čaļi!
Un treneri šajā izstieptajā ciklā LBS varēja atrast 10x labāku, ja vien būtu šāda vēlēšanās! Kamēr klauns pa 1k mēnesī izliekas, ka kko dara-tādi arī rezultāti!
, 2018-12-06 14:31, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Spānijai šī spēle neko neizšķir sportiski, viņiem jau ir biēlete uz PK!

ACB speciāli pirms sezonas uztaisīja kalendārā pārtraukumu pirms pēdējām divām spēlēm rēķinoties ar to ka Spānijai būs vajadzīgi visi labākie no ACB līgas lai tiktu uz PK.
Prieks, ka izproti arī sportiskā godīguma principu Tad jau pilnībā izproti Melnkalnes sastāvu spēlē pret LV!?
, 2018-12-06 14:39, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es domāju, ka viņi stabili tiks uz PK, bet es sevis rakstīto, vairāk uz nākotni attiecinu. PK būs grūti izbraukt bez nopietniem taktiskiem risinājumiem, lai cīnītos ar specīgām izlasēm
Tikšana uz PK vien jau būtu vēsturisks panākums, par ko būtu jāpriecājas. To arī mūsējiem novēlu.
, 2018-12-06 14:43, pirms 5 gadiem
Lithuania - FIBA Basketball World Cup 2019...
Latvia - FIBA Basketball World Cup 2019...
Tas tā, lai saprastu, ko no spēlētājiem vēlas Adomaitis, ko Vecvagars...
Leišiem 4!!!! spēlētāji spēlē vidēji zem 10minūtēm!? No kuriem diviem ir 9.8 un 9.9!!!
Mums tādi ir 9!!! kas nozīmē, ka uz soliņa var sēdēt arī Arnim sievas māte un vēl kāds čoms!? Ja reiz Tu spēlētāju ŅEM-izmanto!!!!
+redzama arī attieksme no tiem leišiem, kuri VĒLĒJĀS spēlēt (NBA un Eirolīga) lai izlasei nav pēdējās kārtās lieki jāstreso-zinot NBA un Eirolīgas čaļu potenciālo nepieejamību!
, 2018-12-06 14:48, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ieliec Vecvagara vietā Filu Džeksonu un rezultāts būs tāds pats. Tā nav Vecvagara vaina, visu cieņu ka Vecvagars ar šādu spēlētāju sastāvu līdz pat pēdējai kārtai cīnās par PK ceļazīmi!

Paskaties uz LTU sastāvu kas spēlē kvalifikācijā, tā ir ļoti kvalitatīva izlase un kas pats svarīgākais tur katrā mačā spēlē var teikt vieni un tie paši basketbolisti kas jau ir saspēlējušies, bet Vecvagaram šajos 10it mačos visos piedalījies ir tikai VIENS spēlētājs - Blūms!!

Nav Latvijas izlasei rezerves! Ir, bet ja tiksim uz PK tad varbūt 2-3 spēlētāji spēlēs arī rudenī Ķīnā kas tagad cīnās kvalifikācijā! Blūms, Lomažs(?) un Meiers!
Mums 26 testētie, Lietuvai 27... tiešām vieni un tie paši!? Uz visām 10 bijuši 3!!! leiši!? Pirms gudri murkšķi-pačeko kaut statistiku!? Nemaz nerunāsim par to, ka no mūsu 26, 9 praktiski ir sēdējuši uz soliņa! Kamēr Lietuvai no 27 spēlē normālas minūtes 23!!!!!
, 2018-12-06 14:57, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es domāju, ka viņi stabili tiks uz PK, bet es sevis rakstīto, vairāk uz nākotni attiecinu. PK būs grūti izbraukt bez nopietniem taktiskiem risinājumiem, lai cīnītos ar specīgām izlasēm
Kāpēc domā, ka stabili tiksim?
, 2018-12-06 15:10, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Ko? Lietuvai ir nez kāds sastāvs?! Tieši tāds, kā mums... otrais,varbūt trešais!?
Paskaties, kāds Lietuvai ir sastāvs, kādos klubos viņi spēlē un vairs neraksti tādas muļķības: https://en.wikipedia.org/wiki/Lithu... Tas arī izskaidro, kāpēc Lietuvas treneris var iesaistīt spēlē vairāk spēlētāju nekā Vecvagars, jo viņa rīcībā ir vairāk meistarīgu spēlētāju. Bagāts dara kā grib, nabags - kā var.
, 2018-12-06 17:30, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ieliec Vecvagara vietā Filu Džeksonu un rezultāts būs tāds pats. Tā nav Vecvagara vaina, visu cieņu ka Vecvagars ar šādu spēlētāju sastāvu līdz pat pēdējai kārtai cīnās par PK ceļazīmi!

Paskaties uz LTU sastāvu kas spēlē kvalifikācijā, tā ir ļoti kvalitatīva izlase un kas pats svarīgākais tur katrā mačā spēlē var teikt vieni un tie paši basketbolisti kas jau ir saspēlējušies, bet Vecvagaram šajos 10it mačos visos piedalījies ir tikai VIENS spēlētājs - Blūms!!

Nav Latvijas izlasei rezerves! Ir, bet ja tiksim uz PK tad varbūt 2-3 spēlētāji spēlēs arī rudenī Ķīnā kas tagad cīnās kvalifikācijā! Blūms, Lomažs(?) un Meiers!
Lomažam vietu neredzu...
, 2018-12-06 17:31, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Ko? Lietuvai ir nez kāds sastāvs?! Tieši tāds, kā mums... otrais,varbūt trešais!? Cits stāsts, ka viņu top čaļi, kad bija iespēja palīdzēt-arī palīdzēja izlasei!? Mūsējiem, kā vienmēr bija prioritātes... individuālā sagatavošanās, klubs neļauj, aģents iesaka...
Turpini dzīvot pasaciņā, ka Vecvagaram vnk neveicas... gluži kā Bagijam, kas nozaga čaļiem medaļas EČ!!! Viss kārtībā, PK VISI spēlētāji un super treneri vēros pie tv, varēs i gatavoties, i pakļauties klubu spiedienam, aģentu ieteikumiem :d
Nez kur ir problēma kaut uz treniņiem piesaistīt Spānijā spēlējošos čaļus un aplūkot tos klātienē!? Butjankovs tā pat! LBL čaļi!
Un treneri šajā izstieptajā ciklā LBS varēja atrast 10x labāku, ja vien būtu šāda vēlēšanās! Kamēr klauns pa 1k mēnesī izliekas, ka kko dara-tādi arī rezultāti!
Kas nozaga medaļas? Eiropas čempiņi? Talantīgākais baltais basketbolists no Eiropas ever?
, 2018-12-06 18:21, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc domā, ka stabili tiksim?
Ja nenolaidīs lielu lažu ar sastāvu, tad vajadzētu Spāņus paņemt un Minimala uzvara Melnkalnē ir iespējama, t.i. max +5....Protams varu kļūdīties. Lai vai kā mani nesauktu Vecvagara sakarā, bet man joprojām īsti nav redzama viņa stratēģija. Tas ir tas nezināmais faktors tajā visā.
, 2018-12-06 20:47, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Paskaties, kāds Lietuvai ir sastāvs, kādos klubos viņi spēlē un vairs neraksti tādas muļķības: https://en.wikipedia.org/wiki/Lithu... Tas arī izskaidro, kāpēc Lietuvas treneris var iesaistīt spēlē vairāk spēlētāju nekā Vecvagars, jo viņa rīcībā ir vairāk meistarīgu spēlētāju. Bagāts dara kā grib, nabags - kā var.
Paskaties vēlreiz, un to saiti, ko es iemetu, cik kurš tur ir nospēlējis no Tevis pieminētajiem čaļiem, kas spēle diži augstākā līmenī, kā spēlē mūsējie!? Vecvagars var tikai sevi vainot, ka ACB čaļi viņam nav vajadzīgi!!!
Joprojām skatos un nesaprotu, kas ir Lietuvai sastāvā uz šo atlasi tāds, kas mums nav?! Pareizi, vēsture, tradīcijas, spēlētāju rotācija... vēlēšanās uzvarēt!? Jeb Rytas spēlētāji ir tas spēks?!
8 spēlētāji ir vairāk kā 4!!!! spēles nospēlējuši, kas nozīmē, sastāvs mainās DAUDZ vairāk kā mums!?
Jā, droši pajautā kādam mūsējam, kāds ir iemesls, kāpēc tas izvēlas sēdēt dziļā ACB rezervē-nekā kapāt!? Šmitam un Kurucam varbūt ir pareizā atbilde uz šo jautājumu!!!
Mačuļa attieksme attiecībā ar Real parādīja, kas leitim ir baskets... Mūsējiem... vnk nav pautu, lai tā rīkotos!!!
Lavrinoviča piemērs tā pat!!!
Kamēr izlase ir kā slogs spēlētāju galvās-rezultāts tā pat!
, 2018-12-06 20:48, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kas nozaga medaļas? Eiropas čempiņi? Talantīgākais baltais basketbolists no Eiropas ever?
Nomaini bildi!
Virtulim ir 19!!! lai apgalvotu, ka viņš ir visu laiku labākais Eiropas basketbols... tiešām-nomaini bildi!!!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.