Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Panama nokautē Brazīliju; Ajonam Meksikas uzvarā 23+14+6+6

Andrejs Siliņš

Panama nokautē Brazīliju; Ajonam Meksikas uzvarā 23+14+6+6
Uzbrukumā viens no panamiešu līderiem Maikls Hikss
Foto: AFP/Scanpix

FIBA Amerikas čempionātā noslēgušās apakšgrupu turnīra cīņas, un pēdējā spēļu dienā Panamas izlase ar 89:72 sakāva Brazīlijas basketbolistus, liekot četrkārtējai čempionei otro reizi pēc kārtas izstāties no cīņas par medaļām jau pēc pirmā posma.

Brazīlija šogad uzvarēja "Pan American" spēlēs, bet Amerikas čempionātā komandai negāja spoži. Vēl pirms pēdējās spēļu kārtas brazīliešiem bija visas iespējas turpināt čempionātu. Atlika izdarīt vien tādu nieku kā pēdējā spēlē uzveikt Panamu, kurai tāda pati uzvarēto un zaudēto spēļu bilance. Lai arī spēle iesākās brazīliešiem labvēlīgi - pēc ceturtdaļas 26:22, puslaikā 39:39 -, otrajā puslaikā un īpaši pēdējās desmit minūtēs (20:31) laukumā dominēja panamieši, svinot panākumu ar 89:72.

Panamas labā četrus no septiņiem trejačiem trāpīja aizsargs Trevors Gaskinss, kuram 23 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 19 punktus un septiņas bumbas pievienoja Polijas čempionātā spēlējošais uzbrucējs Maikls Hikss. Brazīlijas rindās komandas kapteinis Viktors Benite, kurš jaunajā sezonā debitēs Spānijas ACB līgā, iemeta 21 punktu, bet savulaik NBA uzspēlējušais Markinjoss pievienoja 15 punktus un sešas bumbas.

Bijušais "Barona" spēka uzbrucējs Ž.P.Batista pēdējā mačā guva sešus punktus un izcīnīja septiņas bumbas, bet vidēji turnīrā izcēlās ar astoņiem punktiem un 5,3 bumbām pie groziem.

Līdz ar to kļuvis zināms, ka Brazīlija čempionātā ieņems priekšpēdējo devīto pozīciju, esot priekšā vien visos četros mačos zaudējušajai Kubai.

Otrā A grupas spēlē mājiniece Meksika ar 78:63 uzveica Urugvaju, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā. Meksikas rindās jaunais VEF aizsargs Francisko Kruss 31 minūtē iemeta deviņus punktus un izcīnīja trīs bumbas. Madrides "Real" centrs Gustavo Ajons izcēlās ar 23 punktiem, 14 bumbām, sešām piespēlēm un sešām pārtvertām bumbām.

B grupā, pateicoties Luisa Skolas 26 punktiem un desmit bumbām, Argentīna ar 77:66 apspēlēja Venecuēlu, savukārt Kanāda ar 112:92 sagrāva Puertoriko. Uzvarētājiem Endrjū Viginss iemeta 19 punktus, bet Puertoriko labā Dž.Dž.Barea kontā 20 punkti, septiņas bumbas un septiņas piespēles.

Otrajā posmā abu grupu četras labākās komandas veidos jaunu grupu un savā starpā izspēlēs tās komandas, kas to vēl nav izdarījušas. Pēc tam četras labākās turpinās cīņu no pusfināla. Abas finālistes kvalificēsies Riodežaineiro olimpiskajām spēlēm, bet papildus kvalifikācijas turnīrā varēs spēlēt trešās līdz piektās vietas ieguvējas.

A grupa

VKomandaBilance
1.Meksika4-0
2.Dominikāna2-2
3.Panama2-2
4.Urugvaja1-3
5.Brazīlija1-3

B grupa

VKomandaBilance
1.Argentīna4-0
2.Kanāda3-1
3.Venecuēla2-2
4.Puertoriko1-3
5.Kuba0-5

Turnīra otrais posms sāksies pēc vienas dienas pārtraukuma.