Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas izlasei piedāvātas pārbaudes spēles pret Lietuvu un Igauniju

Latvijas izlasei piedāvātas pārbaudes spēles pret Lietuvu un Igauniju
Rolands Freimanis, Jānis Blūms un Jānis Timma 1. jūnijā. Foto: Renārs Koris

Latvijas Basketbola savienība šodien pavēstīja, ka vīriešu izlase saņēmusi piedāvājumu jūlijā aizvadīt pārbaudes spēles pret Igaunijas un Lietuvas valstsvienībām. Atbilde tiks dota pēc apspriešanās ar treneru korpusu.

Lietuvas medijos šodien parādījās ziņa, ka tās izlase jūlijā aizvadīs divas pārbaudes spēles – pret Latviju un Igauniju. Reaģējot uz šo informāciju, atbildi sniedza arī Latvijas Basketbola savienība: "4. jūnijā tika saņemts Igaunijas Basketbola federācijas oficiāls piedāvājums vasarā aizvadīt pārbaudes spēles. Valstsvienības treneri izvērtēs piedāvājumu un sniegs atbildi."

2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju Roberta Štelmahera vadītā Latvijas izlase sākusi ar diviem zaudējumiem – 61:62 savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu un 104:110 izbraukumā pret Bulgāriju, mačam noslēdzoties tikai otrajā pagarinājumā. Lietuvas kontā ir zaudējums pret beļģiem un uzvara pret čehiem, bet Igaunija pēc uzvaras viesos pār Ziemeļmaķedoniju savā laukumā ar sešu punktu starpību piekāpās Itālijas izlasei.

Pirms četrām dienām Latvijas izlases basketbolisti sanāca kopā uz pirmo brīvprātīgo treniņu. Tie tiks aizvadīti divas reizes nedēļā līdz augustam, un Štelmahers norādīja, ka šādā veidā palīdzēs spēlētājiem sagatavoties klubu sezonai. Pirmajā treniņā piedalījās 12 vīri: Jānis Blūms, Kristaps Dārgais, Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš, Aigars Šķēle, Toms Leimanis, Dāvis Rozītis, Mārtiņš Laksa, Rolands Freimanis, Artūrs Strautiņš, Artjoms Butjankovs un Jānis Timma. Vēlāk pievienojās arī Ojārs Siliņš. Treniņos nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas un Spānijā spēlējošie basketbolisti.


, 2020-06-05 21:59, pirms 4 gadiem
Būtu intresantas pārbaudes bet Lietuvieši plāno labu sastāvu ar Lekaviču, Kalnieti un Gudaiti sastāvā. Igauņiem ar labs satāvs būtu.
, 2020-06-06 09:03, pirms 4 gadiem
Ko viņi vel grib domāt. Pārbaudes spēles izlasei pēdējos gados ir bijušas ļoti maz, kas arī atspoguļojās atlasē.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.