Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Raimonds Feldmanis: "Dejošana palīdzēja saliedēt komandu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Raimonds Feldmanis: "Dejošana palīdzēja saliedēt komandu"
Raimonds Feldmanis ar VEF skolas puišiem 2018. gadā. Foto: Mikus Kļaviņš

"Mums ir jauna komanda – pilnā sastāvā aizvadījām tikai četras spēles, taču spēlētāji sezonas gaitā ieguva nepieciešamo pārliecību," pēc uzvaras Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 čempionāta finālā teica "VEF skolas" galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Treneris čempionu komandu būvēja no diviem blokiem. Aizsargi Rodrigo Būmeisters, Gints Zomerfelds, Rainers Hermanovskis, uzbrucēji Niks Līnis, Matīss Surkulis izgāja pirmās ugunskristības Latvijas-Igaunijas līgā, pārstāvot BK “Jēkabpils”, kamēr vairākums pārējo puišu startēja jauniešu turnīros.

Abu daļu savienošana notika sekmīgi. VEF skolai finālā pret BJBS “Rīga” bija augumu pārsvars, turklāt katrā ceturtdaļā “izšāva” cits spēlētājs. Niks Līnis, Pēteris Salmiņš, Emīls Krūmiņš un Matīss Surkulis nomainīja viens otru, bet izšķirošajās minūtēs divus ļoti svarīgus tālmetienus realizēja Rodrigo Būmeisters.

Pirmajās trīs ceturtdaļās nebija šaubu par uzvarētājiem, kamēr BJBS “Rīga” pārgāja uz zonas aizsardzību. Kas notika pēc tam?
Pirmkārt, kļuvām pašpārliecināti. Otrkārt, jauniešu turnīros zona ir kā psiholoģiska spēle. “VEF skola” zonas aizsardzību neizmanto, jo attīstām 1-pret-1 aizsardzību. Čaļiem tas kļuva par izaicinājumu un iespēju mācīties. Zonu bieži izmanto augumā mazākā komanda – mums tas sagādāja vērtīgu pieredzi. Beigās salikām visu pa punktiem un uzvarējām. Ir gandarījums!

Daži puiši ieguva iespēju spēlēt Latvijas-Igaunijas līgā. Ko tas deva?
Puiši ieguva pārliecību. No otras puses – mums ir jauna komanda. Visi kopā trenējāmies tikai piecas nedēļas. Vienīgās pārbaudes spēles – divas cīņas ceturtdaļfinālā un pusfināls. Vēl meklējām sapratni un ķīmiju laukumā.

Mikroklimats izveidojās lielisks – puiši pēc uzvaras dejoja (kā atklāja finālu MVP Niks Līnis un komandas kapteinis Rodrigo Būmeisters, visvairāk jādejo komandas jaunākajiem dalībniekiem). Dejošana kļuva par instrumentu, kurš palīdzēja izveidot komandu.

Var teikt, ka pirms fināliem mums bija divas dažādas komandas – pamatsastāvs un pienācēji. Finālā nospēlējām arī par (savainoto) Oskaru Hlebovicki. Mums pat bija sadarbība “Osis”. Finālos nesanāca to izspēlēt, taču komandas darbā iesaistījām visus puišus.

Pagājušajā gadā visu finālu bijāt vadībā, tomēr galotnē piedzīvojāt zaudējumu pret Valmieru. Šogad nepieļāvāt citu domu kā uzvarēt?
Pagājušajā gadā – tāpat kā šogad – spēlējām ar 2000. gadā dzimušajiem spēlētājiem. Oskars Hlebovickis bija U18 izlases rezervists, kamēr pārējie spēlētāji tajā nespēlēja. Šodien pretī arī nāca divi izlases spēlētāji (Edvards Mežulis, Adrians Šnipke) un kandidāti.

Pērn mums pretī stājās Valmieras 1999. gadā dzimušie spēlētāji un (Valters) Vēveris. Favorīti bijām sirdī, nevis laukumā.

U19 čempionāta vēsture, puiši

GadsČempioniFinālistiTrešā vieta
2019VEF skolaBS RīgaVentspils
2018ValmieraVEF skolaOgre
2017DSNBS RīgaVEF skola
2016VEF skolaDSNJugla
2015DSNSaldusJugla
2014VEF kadetiPārdaugavaValmiera
2013VEF skolaVentspilsJelgava
2012VentspilsLiepājaDSN
2011BS RīgaDSNVentspils
2010BS RīgaOgreVentspils
2009ĶeizarmežsBS RīgaJelgava
2008Rīga/PolsVentspilsRīdzene
2007Rīga/PolsOgreVentspils
2006RīdzeneVentspilsĶeizarmežs
2005RīdzeneĶeizarmežsVentspils
2004VentspilsRīdzeneĶeizarmežs
2003ĶeizarmežsVentspilsRīdzene
2002Rīga/PolsVentspilsVBS
2001VentspilsVBSLiepāja
2000VBSRūjiena/ValmieraVentspils
1999VBSVentspilsValmiera
1998VBSLīvāniVentspils
1997VBSOgreGulbene
1996VBSGulbene3.BJSS
1995VBSOgreVentspils
1994VBSOgreLiepāja
1993OgreTalsiLiepāja