Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sarica vadīs Turcijas izlasi vismaz līdz 2021. gada Eiropas čempionāta beigām

Sarica vadīs Turcijas izlasi vismaz līdz 2021. gada Eiropas čempionāta beigām
Ufuks Sarica. Foto: SIPA / Scanpix

Turcijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ufuks Sarica turpinās darbu ar komandu līdz 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumam, liecina no jauna noslēgtais līgums.

47 gadus vecais Sarica ar Tucijas izlasei strādā kopš 2014. gada, sākotnēji esot asistents Erginam Atamanam, bet no 2017. gada veic galvenā trenera pienākumus. Saricas vadībā Turcija 2017. gada Eiropas čempionātā savās mājās izcīnīja divas uzvaras sešos mačos un palika 14. pozīcijā. Vēlāk turki kvalificējās Pasaules kausam, kurā šoruden ar diviem panākumiem piecās spēlēs palika 22. vietā.

Nākamvasar Turcija piedalīsies Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā - grupu turnīrā jātiekas ar Urugvaju un Čehiju, bet otrā grupā cīņu par ceļazīmi aizvadīs Grieķija, Ķīna un Kanāda. 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā turkiem jāspēlē vienā grupā ar Horvātiju, Nīderlandi un Zviedriju (finālturnīram kvalificēsies trīs komandas). Februārī turkiem pirmais mačs pret nīderlandiešiem, bet trīs dienas vēlāk viesos jācīnās pret zviedriem.

Saricas vadībā Turcijas izlasē notiek paaudžu maiņa, ienākot talantīgajiem deviņdesmito gadu otrajā pusē dzimušajiem spēlētājiem. Paralēli darbam ar valstsvienību Sarica ir arī Izmiras "Pinar Karsiyaka" kluba galvenais treneris. Iepriekš Sarica strādājis arī Stambulas "Besiktas", un "Anadolu Efes" gan kā asistents, gan kā galvenais treneris.

2021. gadā Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies četrās valstīs - Vācijā, Gruzijā, Čehijā un Itālijā. Izslēgšanas turnīrs paredzēts Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.