Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Arnis Vecvagars kļūs par Latvijas U18 izlases galveno treneri

Arnis Vecvagars kļūs par Latvijas U18 izlases galveno treneri
Arnis Vecvagars kļūs par Latvijas U18 izlases galveno treneri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera palīgs Arnis Vecvagars 2014. gada sezonā saņēmis piedāvājumu strādāt ar Latvijas U18 izlasi, piektdien, 4. oktobrī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja treneris. LBS treneru komisija apstiprinājusi Vecvagara kandidātūru, savukārt par galīgo apstiprinājumu lems LBS valde, informēja izlašu direktors Māris Jučmanis.

Arnis Vecvagars:
"Piedāvājumu strādāt jaunatnes izlasēs agrāk nav bijis, tāpēc darbs ar U18 puišiem kļūs par jaunu izaicinājumu. Palīga lomā esmu uzaicinājis Ediju Šleseru, kurš piekritis palīdzēt sezonas garumā, bet turpinājumā jāsameklē vēl viens treneris un komandas menedžeris. Ceru, ka fiziskās sagatavotības treniņi varēs notikt Viktora Lāča vadībā.

Spēlētāju atlase jau ir sākusies. Ventspilnieki Klāvs Čavars un Rihards Lomažs, kā arī VEF skolas pārstāvis Ervīns Mežnieks šobrīd uzskatāmi par nopietnākajiem U18 izlases kandidātiem, jo komandā spēlēja jau iepriekšējā sezonā. Pārējo pretendentu atlase notiks saziņā ar sporta skolu treneriem, ņemšu vērā viņu viedokli un ieteikumus. Lūgšu treneriem raksturot spēlētāju iespējas, stiprās un vājās puses. Pirmais sabraukums plānots 10.-12. oktobrī.

Startēsim Latvijas Basketbola līgā un Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Jārēķinās, ka puiši paralēli spēlēs LBL otrajā divīzijā un Latvijas jaunatnes basketbola līgā, tāpēc centīsimies viņus nepārslogot. Domāju, ka spēļu skaits būs pietiekams un citas cīņas nav nepieciešamas.

“Turības” galvenais treneris turpmāk būs Raimonds Feldmanis, savukārt pats klubā strādāšu trenera-konsultanta statusā."

Arnis Vecvagars

Vecvagars no 1992. līdz 2005. gadam spēlēja Latvijas valstsvienībā, 2001. gadā Stambulā palīdzot komandai iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Profesionāļa karjeras laikā uzbrucējs sešas reizes kļuva par Latvijas čempionu, sacentās Korāča, Saportas un Eiropas kausa izcīņā. Aktīvo karjeru Vecvagars noslēdza 2008. gadā Rīgas ASK vienības rindās.

2009. gada vasarā pastāvēja iespēja, ka Vecvagars varētu kļūt par ASK galveno treneri, taču kluba atjaunotāju plāni izjuka. Šajā laikā Arnis pastiprināti pievērsās mācībām un 2010. gadā absolvēja Latvijas Sporta pedagoģijas izglītību, iegūstot trenera darbam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju.

Kādu laiku komentējis spēles Latvijas televīzijā, 2011. gadā Vecvagars tika apstiprināts par "Barons/O!Karte" galvenā trenera Edgara Tetera asistentu, bet drīzumā kļuva par Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska palīgu Gruzijas klubā Tbilisi "Sokhumi". Pērn treneris atgriezās Latvijā un piekrita uzņemties biznesa augstskolas “Turība” stūrmaņa pienākumus, bet vasarās strādāja Latvijas valstsvienībā.


, 2013-10-04 17:32, pirms 11 gadiem
Nu Mazurs arī bij neko!
, 2013-10-04 17:36, pirms 11 gadiem
vozā rakstīja: Nu Mazurs arī bij neko!
Mazurs bija pārāk mīksts,bija brīži kur spēles laikā vajadzēja salamāt!
, 2013-10-04 17:38, pirms 11 gadiem
Tu domā, ka Mazurs tādu darbu grib uznemties otro reizi? Nekā nebij. Otrs palīgs būs Ziedonis Jansons. Par vecvagaru jau pirms 2ned zināju.
, 2013-10-04 17:42, pirms 11 gadiem
Laba ziņa. Koļam tomēr vēl ir daudz jāaug, labāk kaut kur kā asistentam pagaidām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-04 19:32, pirms 11 gadiem
Būtu tas noticis divus gadus iepriekš, mums jau šogad būtu EČ U18 zelts vai sudrabs...
, 2013-10-04 19:49, pirms 11 gadiem
Eu,gudrīši!!!! Jūs kāds vispār esat salīdzinājuši abu treneru CV!!!!??? Vecajam treneru pieredze apm.2 gadi, kamēr Mazuram jau ap10 nejūtat starpību 5x? Mazurs VEF sistēmā jau strādā no kluba dibināšanas, skolojies pie VV, Kurtinaiša un Butauta, kas Vecajam...? Gan jau, ka labs materiāls, gudrs spēlētājs, bet nu vēl augt un augt
, 2013-10-04 20:03, pirms 11 gadiem
AunuPiere_08 rakstīja: Eu,gudrīši!!!! Jūs kāds vispār esat salīdzinājuši abu treneru CV!!!!??? Vecajam treneru pieredze apm.2 gadi, kamēr Mazuram jau ap10 nejūtat starpību 5x? Mazurs VEF sistēmā jau strādā no kluba dibināšanas, skolojies pie VV, Kurtinaiša un Butauta, kas Vecajam...? Gan jau, ka labs materiāls, gudrs spēlētājs, bet nu vēl augt un augt
nu te parasti visi skatās pēc rezultāta vienā spēlē, labākajā gadījumā - pēc turnīra, šajā gadījumā tikai galotni pret horvātiem. tas, ka 18gadīgi puišeļi netur spriedzi, nav tikai treneru vaina, spēlētāju roku trīcēšanu trenerim grūti novērst.
pieredzi noteikti pat nevar salīdzināt un cik esmu runājis ar čaļiem, kuri pie mazura ir trenējušies, visi kā viens viņu ir slavējuši kā lielisku stratēģi un psihologu.
, 2013-10-04 20:36, pirms 11 gadiem
U18 trenēs treneris, kurš jaunatnes sistēmā nav strādājis vispār.
Viņš tik zina nosaukt spēlētājus, kurus redzēja TV u18 čempī. 100%, ka nevar uzreiz nosaukt 20 kandidātus. Un tāds būs galvenais treneris(E.Šnepa čoms)
, 2013-10-04 20:40, pirms 11 gadiem
Stulbenis,abas jaunatnes izlases U 20 un U 18 ar kurām šovasar nestrādāja Viktors Lācis, uzrādija ļoti labus rezultātus.Nav jēga šo speciālustu aicināt,Viktors nav strādātājs(neticat,atnāciet uz treniņiem,reti viņu zālē var satikt, visbiežāk treniņus vada asistente,ja ir zālē tad pustreniņu nomuld pa telefonu),tikai LBS izliekas ka to neredz!Nav laika stādāt,jātirgo taču bērnu vecākiem sporta medikamenti,vitamīniņi ...
, 2013-10-04 21:49, pirms 11 gadiem
tommy90 rakstīja: nu te parasti visi skatās pēc rezultāta vienā spēlē, labākajā gadījumā - pēc turnīra, šajā gadījumā tikai galotni pret horvātiem. tas, ka 18gadīgi puišeļi netur spriedzi, nav tikai treneru vaina, spēlētāju roku trīcēšanu trenerim grūti novērst.
pieredzi noteikti pat nevar salīdzināt un cik esmu runājis ar čaļiem, kuri pie mazura ir trenējušies, visi kā viens viņu ir slavējuši kā lielisku stratēģi un psihologu.
Nekā personīga pret Mazuru, bet pilnīgi atbalstu LBS lēmumu. Tā tomēr ir izlase, zēniem jāieiet vīru basketā, un cilvēkam no malas ir svaigāks skats. Pluss Arnim arī tas, ka nav saistīts ar kādu konkrētu sporta skolu, mazāks risks t.s. savējo bīdīšanai. Par to, kuram lielāka trenera meistarība - nu nav jau kritērija salīdzinājumam! Vai arguments ir tas, ka stāvējis Rimītim pie labās rokas un klausījies, ko VV runā?
, 2013-10-04 22:05, pirms 11 gadiem
Super
, 2013-10-04 22:22, pirms 11 gadiem
Mazurs šobrīd notekti labākais jaunatenes treneris Latvijā.Vecvagaram
nav pieredzes strādāt ar jaunatni,bet...viņš ir Šnepa labs čoms un tas jau ir ļoti nopietns arguments lai izvēle būtu par labu Arnim !
Tā sakot,kapēc nepalīdzēt ar naudiņu čomam vasarā,kad Turībā 2 mēnešu atvaļinājums !Rezultāts būs viduvējs, bet tas jau štrunts...
, 2013-10-05 10:01, pirms 11 gadiem
nu nezinu, nezinu! Vecajam pieredze nav tik liela! Rezultāti visu parādīs! Lai veicas.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.