Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvai ceļā uz Rīgu pretī stāsies Krievija, Ungārija un Albānija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvai ceļā uz Rīgu pretī stāsies Krievija, Ungārija un Albānija
FIBA Europe ģenerālsekretārs Kamils Novaks, LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, Anete Jēkabsone-Žogota, FIBA Europe prezidents Turgajs Demirels un Serbijas basketbola federācijas...

Otrdien, 4. jūlijā, Vācijas pilsētā Minhenē notika "EuroBasket Women 2019" kvalifikācijas sacensību izloze.

Pirms desmit dienām, 24. jūnijā, FIBA Eiropas valde Prāgā nobalsoja par “EuroBasket Women 2019” rīkošanu Latvijā un Serbijā. Cīņā par finālturnīru latvieši un serbi apsteidza Izraēlu un Krieviju (pirmā īsi pirms balsojuma atsauca pieteikumu).

Latvija un Serbija automātiski garantēja vietu finālturnīrā, savukārt cīņai par atlikušajām 14 vietām pieteicās 32 valstis. Sešpadsmit labākās komandas 2019. gada vasarā cīnīsies gan par Eiropas titulu, gan iespēju piedalīties 2020. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"EuroBasket Women 2019" kvalifikācija

Trīsdesmit divas komandas tika ielozētas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā (A, B, C, D, E, F, G, H), lai izspēlētu divus apļus. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un sešas no astoņām otro vietu ieguvējām (rēķinot bilanci un gūto-zaudēto punktu attiecību).

Latvijas kaimiņvalstis izloze nelutināja. Lietuva nokļuva C grupā ar Krieviju, Ungāriju un Albāniju (pirmās divas komandas šovasar izmantoja amerikāņu saspēles vadītājas Epifāniju Prinsu un Kortniju Vanderslūtu), bet Igaunija tika ielozēta B grupā ar Poliju, Baltkrieviju un Turciju.

Izlozes rezultāti

#1.komanda2.komanda3.komanda4.komanda
ABosnijaIslandeMelnkalneSlovākija
BIgaunijaPolijaBaltkrievijaTurcija
CAlbānijaLietuvaUngārijaKrievija
DPortugāleLielbritānijaIzraēlaGrieķija
ESomijaRumānijaSlovēnijaFrancija
FBulgārijaNīderlandeUkrainaSpānija
GŠveiceVācijaČehijaBeļģija
HMaķedonijaHorvātijaZviedrijaItālija

Kvalifikācijas spēles norisināsies klubu sezonas laikā “trīs logos”: 2017. gada 6.-16. novembrī, kā arī 2018. gada 5.-15. februārī un 12.-22. novembrī.

Eiropas meistarsacīkšu spēles Rīgā pirmo reizi notika 2009. gadā, savukārt Belgrada kontinenta labākās komandas uzņēma tālajā 1954. gadā. Grupas turnīri un astotdaļfināli notiks Rīgā, Nišā un Zrenjaņinā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls risināsies “Kombank” arēnā Belgradā.

Izmantotie resursi:
FIBA Women's EuroBasket 2019 Qualifiers' groups...