Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Par pasaules čempionu titulu cīnīsies ASV un Horvātijas U19 izlases

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Par pasaules čempionu titulu cīnīsies ASV un Horvātijas U19 izlases
Džeilens Brensons cīņā ar Taileru Dorsiju
Foto: FIBA

Šodien Grieķijā notiekošajā pasaules U19 čempionātā basketbolā aizvadītas pusfināla cīņas. Finālā spēja iekļūt Horvātijas un ASV jaunie basketbolisti, kuri attiecīgi pārspēja Turcijas un Grieķijas basketbolistus, kuri rīt cīnīsies par trešo vietu.

Horvātija U19 - Turcija U19

Pirmajā pusfinālā tikās Horvātijas un Turcijas U19 izlases. Abas komandas aizvadīja daudz maz līdzīgas ceturtdaļfināla cīņas, apspēlējot attiecīgi Kanādas (84:71) un Austrālijas izlases (81:70). Horvāti tikuši uzskatīti par vieniem no turnīra favorītiem, bet arī turkus nevarēja novērtēt par zemu.

Spēle iesākās ne visai rezultatīvi, bet Turcijas jauno basketbolistu pretestība bija vērojama tikai pirmās piecas minūtes. Pateicoties Marko Arapoviča rezultatīvajai spēlei, Horvātijas U19 izlase izvirzījās vadībā ar 20:8, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar rezultātu 22:12. Otrās ceturtdaļas ievadā turkiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz sešiem punktiem, bet tas arī bija viss. Horvāti pilnībā kontrolēja mača gaitu, turoties drošā vadībā ar deviņiem līdz 11 punktiem. Otrās ceturtdaļas otrajā pusē horvāti veica vēl vienu izrāvienu, kas ļāva uzvarēt puslaiku ar 44:28.

Otrā puslaika ievadā horvātiem vajadzēja tikai trīs minūtes līdz pirmo reizi sasniedza vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (53:32). Spēles gaita rādīja, ka Turcijas U19 izlasei nebija lielu iespēju atspēlēties un vēl paveikt kādu brīnumu šajā mačā. Turki līdz pat spēles beigām nespēja gūt vairāk nekā četrus punktus pēc kārtas, kas beidzās ar sagrāvi. Horvāti neapstājās ne uz mirkli, pārliecinoši iekļūstot finālā - 91:56.

Uzvarētāju labā 25 punktus guva, 15 atlēkušās bumbas izcīnīja un sešas rezultatīvas piespēles veica Marko Arapovičs, bet 20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Ivica Zubača kontā. Turcijas komandā ar 12 punktiem atzīmējās Egemens Guvens.

ASV U19 - Grieķija U19

Otrā pusfinālā cīnījās ASV un Grieķijas jaunie basketbolisti. Ja grieķiem bija jāpieliek pūles, lai aizkļūtu līdz cīņai par medaļām, tad amerikāņiem šajā čempionātā nopietnu konkurenci vēl neviena komanda nav izrādījusi. Ceturtdaļfinālā gan pārliecinošas uzvaras pār attiecīgi Spānijas (70:59) un Itālijas (86:65) basketbolistiem izcīnīja abas vienības.

Maču ar 6:2 izrāvienu sāka mājinieki grieķi, noturot nelielu vadību līdz pat pirmās ceturtdaļas izskaņai, kad ASV basketbolisti pārņēma vadību. Džošs Džeksons pēdējā uzbrukumā trieca bumbu grozā no augšas, izvirzot savu komandu vadībā ar 17:12. Otrajā ceturtdaļā amerikāņi saglabāja vadību, bet nespēja veikt kādu nopietnāku izrāvienu, grieķiem spējot izrādīt nopietnu pretestību. Pateicoties lieliskajai Tailera Dorsija spēlei, grieķi pirmo puslaiku noslēdza vien ar piecu punktu deficītu (32:37).

Otrā puslaika ievadā ASV izlase beidzot ieguva 10 punktu pārsvaru, kam sekoja ilgāks klusuma periods abu komandu izpildījumā. Grieķijas basketbolisti darīja visu iespējamo, lai maksimāli samazinātu rezultāta starpību. Tā rezultātā sešu spēlētu minūšu laikā deficīts saruka līdz nieka pieciem punktiem (40:45). Pamatīgi iekarsis bija Čaralampopoulos, kurš trāpīja trīs tālmetienus pēc kārtas, neļaujot pretiniekiem uzelpot. Sīva cīņa ritēja līdz pat ceturtdaļas beigām, ASV atrodoties vadībā ar 57:53. Visu ceturto ceturtdaļu mājinieki elpoja amerikāņiem pakausī, bet tā arī nespēja noķert pretiniekus. Amerikāņi noturēja nelielo pārsvaru un svinēja uzvaru ar rezultātu 82:76, iekļūstot kārotajā finālā.

Uzvarētāju rindās ļoti labu spēli aizvadīja Džeilens Brensons, gūstot 30 punktus, bet 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas Harija Džila kontā. Grieķijas U19 izlasē ar 23 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Tailers Dorsijs, bet 21 punkts un septiņas atlēkušās bumbas, realizējot piecus no astoņiem tālmetieniem, Vasiļa Čaralampopoulosa rēķinā.

Līdz ar to rīt par trešo vietu cīnīsies Grieķijas un Turcijas U19 izlases, bet finālā būs iespējams atkārtoti vērot ASV un Horvātijas komandu dueli.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

     [+] [-]

, 2015-07-04 23:28, pirms 9 gadiem
Viens no USA to sodu pa vecai modei uzmeta Kā Sapņu Komandā 1935