Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nērss apņemas palikt pie Kanādas izlases, Skariolo šaubās par Spānijas izlasi

Rolands Eliņš

Nērss apņemas palikt pie Kanādas izlases, Skariolo šaubās par Spānijas izlasi
Serdžio Skariolo un Niks Nērss. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Toronto „Raptors” treneru kolektīvā ir divu nacionālo izlašu vadītāji – galvenais treneris Niks Nērss vada Kanādas izlasi un apņēmies palikt pie tās vadības stūres arī līdz 2021. gada sezonas beigām, kamēr viņa asistents Serdžio Skariolo izteicis šaubas par darba turpināšanu Spānijas izlasē.

Niks Nērss par Kanādas izlases galveno treneri kļuva pagājušā gada vasarā, pēc tam, kad ar „Raptors” bija kļuvis par NBA čempionu. Viņš vadīja Kanādas izlasi Pasaules kausā, kur tā piedalījās ar ne tuvu spēcīgāko sastāvu, taču tika pie tiesībām spēlēt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Nērsam bija līgums ar Kanādas izlasi līdz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kuras tika pārceltas, tieši tāpat kā OS atlases turnīri. Nērss tagad publiski apliecinājis, ka negrasās atstāt savu pozīciju un gatavs strādāt ar izlasi arī 2021. gadā.

„OS atcelšanas bija vilšanās, taču es varu pagaidīt. Skatīsimies uz lietām perspektīvā, un tā ne tuvu nav tik liela vilšanās kā citi notikumi mūsu tagadējā ikdienas dzīvē,” sacīja Nērss.

Tikmēr Nērsa asistents „Raptors” komandā Serdžio Skariolo ir saņēmis piedāvājumu par darba turpināšanu Spānijas izlasē līdz 2024. gadam. Spānijas Basketbola federācija labprāt viņam uzticētu izlases vadību līdz pat Parīzes olimpiskajām spēlēm, taču Itālijas treneris par to šaubās.

„Par šo piedāvājumu mana sirds saka jā. Bez šaubām. Taču lēmums būs jāpieņem ar prātu,” Itālijas mediji citē Skariolo. „Tā ir ilgu attiecību uzņemšanās. Ja tas būtu tikai manā ziņā, es labprāt piekristu. Taču man tas jāapspriež ar ģimeni. Ģimenes lietas esmu upurējis jau vairāku gadu garumā, mājās esmu pavadījis maz laika. Turklāt man būtu arī jāpanāk vienošanās ar „Raptors” vadību.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...
https://www.eurohoops.net/en/nation...