Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

FIP prezidents: "Itālija ir pelnījusi rīkot Rio kvalifikācijas turnīru"

FIP prezidents: "Itālija ir pelnījusi rīkot Rio kvalifikācijas turnīru"
FIP prezidents Džovanni Petruki
Foto: Ciamilla & Castoria

"Mums ir lielas un pamatotas cerības rīkot vienu no Rio kvalifikācijas turnīriem," Itālijas basketbola federācijas prezidents Džovanni Petruki intervijā "Radio Sportiva" norāda, ka viņa valsts 21 gadu nav uzņēmusi augstākā līmeņa FIBA turnīrus.

Itālija ir viena no piecām Eiropas valstīm, kura nodrošinājusi tiesības piedalīties Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros. Tāpat kā Čehija un Serbija tā turpina pretendēt uz atlases sacensību rīkošanu 2016. gada 4.-10. jūlijā.

FIP prezidents Petruki uzskata, ka Itālijas cerības ir pamatotas. “Ticu, ka tā notiks. Gala lēmums nebūs mūsu rokās, taču cerības ir lielas un pamatotas. Pieteikušās tādas basketbola lielvalstis kā Serbija, Turcija un mēs. Ņemot vērā, ka Itālija 21 gadu nav rīkojusi neko, mēs ceram, ka FIBA...”

Petruki domā, ka Itālijai ir labas izredzes izcīnīt vienu no trīs ceļazīmēm uz Rio. “Mums vajag sarīkot kvalifikācijas turnīru. Gluži kā Turcija, rīkojot turnīru, mēs palielinām izredzes kvalificēties. Manuprāt, mums ir visi nepieciešamie apstākļi un tiesības rīkot turnīru Turīnā.”

Intervijā laikrakstam “Gazetta Dello Sport” prezidents dalījies pārdomās par FIBA un ULEB konfliktu. “Jaunā Čempionu līga gūs panākumus. Jaunā Eirolīga ir neētiska: tā izceļ biznesa dominanci sportā. “Olimpia Milano”? Kluba prezidents Proli saprot FIBA nodomu nopietnību. Tā ir taisnība, ka viņi parakstījuši līgumu ar Eirolīgu, taču par nākotni esmu ļoti pārliecināts.”

Rio kvalifikācijas turnīru rīkotāji tiks nosaukti 2016. gada 19. janvārī. Ja Itālija, Čehija vai Serbija iegūs tiesības rīkot vienu no trīs turnīriem, atlases sacensībās varēs piedalīties arī Latvijas valstsvienība.

Rio spēļu dalībnieki

1) ASV – Pasaules kausa ieguvēji.
2) Brazīlija – rīkotāji (FIBA apstiprinājums 2015. gada 9. augustā Tokijā).
3) Austrālija – Okeānijas čempione.
4) Venecuēla – Amerikas čempione.
5) Argentīna – Amerikas vicečempione.
6) Nigērija – Āfrikas čempione.
7) Spānija – Eiropas čempione.
8) Lietuva – Eiropas vicečempione.
9) Ķīna – Āzijas čempione.
10-12) Kvalifikācijas turnīru uzvarētāji 2016. gada 4.-10. jūlijā.

Rio kvalifikācijas turnīru dalībnieki

TurnīrsNorises laiksVietaKvalifikācijas dalībnieki
FIBA Oceania15.-18.08.2015Austrālija/JaunzēlandeJaunzēlande
AfroBasket19.-30.08.2015TunisijaAngola/Tunisija/Senegāla
FIBA Americas31.08.-12.09.2015MeksikaKanāda/Meksika/Puertoriko
EuroBasket05.-20.09.2015FrancijaFrancija/Serbija/Grieķija/Itālija/Čehija
AsiaBasket23.09.-03.10.2015ĶīnaFilipīnas/Irāna/Japāna
Wild-card19.01.2016ŽenēvaTrīs rīkotāji

Izmantotie resursi:
Italian Basketball Federation President: FIBA...
Petrucci: Messina il più grande allenatore...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-03 23:01, pirms 8 gadiem
Jā, un kā vēl!- draudzīgi un diezgan uzstājīgi piekrita latvieši. Kurš gan cits!
, 2015-12-04 14:08, pirms 8 gadiem
Sakārtošu to...
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.