Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: K-Mart6

"FIBA Americas'': Kanāda sagrauj Kubu, Meksika apspēlē Brazīliju

"FIBA Americas'': Kanāda sagrauj Kubu, Meksika apspēlē Brazīliju
Niks Stauskas uzvarā guva 15 punktus
Foto: AP/Scanpix

FIBA “Americas” finālturnīrā pirmo uzvaru šodien guva Kanādas izlase, kura ar rezultātu 101:59 sagrāva bez uzvarām spēlējošo Kubu. Rezultatīvākie uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Endrjū Viginss un Niks Stauskas. Savukārt mājiniece Meksika parūpējās par Brazīlijas otro zaudējumu (66:58).

Kuba jau spēles sākumā aizsardzībā netika galā ar atlētisko kanādiešu uzbrukumiem, trīs minūtēs nonākot iedzinējos ar 0:13. Arī Kubas uzbrukumi nereti tika bloķēti vai noslēdzās ar nesagatavotu metienu. Kanāda pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 20 punktu pārsvaru (30:10) un arī puslaika turpinājumā kontrolēja spēli. Kanādas galvenais treneris Džejs Triano, izmantojot situāciju, deva spēles laiku arī tālākajiem rezervistiem, kuri turpināja atrāvienu.

Pēc pirmajām 20 minūtēm Kanāda dominēja visās statistikas ailītēs, bet uz rezultāta tablo 49:19. Spēles gaita nemainījās arī pēc pārtraukuma, un Kanāda svinēja graujošu uzvaru ar 101:59. Panākumā ar 15 punktiem palīdzēja Endrjū Viginss un Niks Stauskas, bet Kubas izlasei ar 20 punktiem atzīmējās Džasils Rivjera.

Spēlē starp Dominikānu un Panamu pirmais puslaiks aizritēja ar divām atšķirīgām ceturtdaļām. Ja pirmajā ceturtdaļā desmit punktu pārsvaru ar tālmetieniem (3p 6/13) ieguva Dominikānas izlase, tad otrais ceturksnis aizritēja ar Panamas rezultatīvo spēli soda laukumā, kas deva vairs tikai divu punktu deficītu (40:42). Līdzīgā spēlē tika aizvadīta trešā ceturtdaļa, kurai skaistu punktu ar danku pielika Dominikānas izlases rezervists Hosē Garsija, panākot 64:61. Ar šo bumbas triecienu no augšas iesākās Dominikānas 12:0 izrāviens, bet Panamas izlase pirmos punktus ceturtajā ceturtdaļā guva vien astotajā minūtē, tādējādi uzvaru ar 83:66 svinēja Dominikāna. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija Džeimss Feldeins, bet Panamas rindās ar tikpat punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atbildēja Loreda.

Meksikas sastāvā pirmo spēli šajā turnīrā aizvadīja "VEF Rīga" leģionārs Fransisko Kruss, kurš nospēlēja 13 minūtes, guva divus punktus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli spēlē pret Brazīliju. Rezervistiem gan tika uzticēta maza loma, un pārsvarā Meksikai spēlēja pamatsastāvs, piemēram, Gustavo Ajons uz soliņa pavadīja tikai 41 sekundi, taču guva 27 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas, sekmējot Meksikas uzvaru ar 66:58. Brazīlijai ar 23 punktiem rezultatīvākais bija Vitors Benite.

FIBA "Americas" trešā spēļu diena (nakts uz 3. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
ADominikāna-Panama83:66
BKuba-Kanāda59:101
BVenecuēla-Puertoriko74:63
AMeksika-Brazīlija66:58

FIBA "Americas" ceturtā spēļu diena (nakts uz 4. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
AUrugvaja-Dominikāna20:00
BArgentīna-Kuba22:30
BKanāda-Venecuēla2:00
APanama-Meksika4:30

Spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika

FIBA "Americas" grupas

A grupaBilanceB grupaBilance
Meksika2-0Argentīna2-0
Dominikāna1-2Venecuēla2-0
Brazīlija1-1Kanāda1-1
Panama1-1Puertoriko1-2
Urugvaja1-1Kuba0-3

Izmantotie resursi:
MEXICO 2015


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.