Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Štaigers Vācijai sagādā Superkausu, Latvijai cīņa par trešo vietu

Štaigers Vācijai sagādā Superkausu, Latvijai cīņa par trešo vietu
Vācijas basketbolisti: pirmā vieta Superkausa izcīņā Bambergā
Foto: www.crossover-online.de

Vācijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 3. augustā, Bambergā uzvarēja Krieviju ar rezultātu 84:75 un izcīnīja Superkausu. Tas nozīmē, ka Latvijas basketbolisti, pat uzvarot Izraēlu, nevar pakāpties augstāk par trešo vietu.

Laukuma saimnieki vācieši pirmajā dienā izrāva uzvaru pār Latviju (75:74), savukārt sestdien piekāpās Izraēlai – 84:91. Zinot, ka Izraēla zaudējusi Krievijai (75:82), vācieši noskaidroja, ka uzvarai turnīrā viņiem nepieciešams panākums pret Krieviju ar vismaz astoņu punktu pārsvaru.

Cīņas gaitā vācieši ieguva 25 punktu pārsvaru, taču vēlāk to izsēja un pēdējā minūtē atrāviens saruka līdz desmit punktiem. Dmitrijs Kulagins pēdējā krievu uzbrukumā izcēlās ar trīspunktu gājienu, kura rezultātā trīs komandām – Vācijai, Krievijai un Izraēlai – savstarpējās spēlēs bija 1-1 un vienāda punktu attiecība. Taču vāciešu rīcībā vēl bija pēdējais uzbrukums.

Viss atrisinājās 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad divus punktus lēcienā guva Luka Štaigers – 84:75! Uzvarētājs bija noskaidrots, savukārt Krievija savu vietu turnīrā uzzinās pēc Latvijas un Izraēlas spēles. Ja izraēlieši uzvarēs, viņi finišēs otrie, aizmugurē atstājot Krieviju un Latviju. Turpretī Latvijas panākums ļaus Krievijai saglabāt otro vietu.

Latvijas un Izraēlas spēle sāksies plkst. 18:30. Svarīgākās cīņas startēs pēc nedēļas, kad sāksies 2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs.

Izmantotie resursi:
Deutscher Basketball Bund › Deutscher...
Deutsche Nationalmannschaft | Deutschland...


, 2014-08-03 19:12, pirms 10 gadiem
Vācija nu gan mauc
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.