Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "ASV basketbolistiem bija milzīgs fiziskais pārsvars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visockis-Rubenis: "ASV basketbolistiem bija milzīgs fiziskais pārsvars"
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: FIBA

LETA. ASV basketbola izlasei Pasaules U19 kausa mačā pret Latviju piederēja milzīgs fiziskais pārsvars, norādīja komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase trešdien Pasaules kausa astotdaļfināla mačā ar rezultātu 66:116 (15:30, 16:29, 7:36, 28:21) kapitulēja vienaudžiem no ASV.

"Pretiniekiem bija milzīgs fiziskais pārsvars, ko viņi mērķtiecīgi lika lietā, agresīvi spēlējot aizsardzībā un izmantojot iespējas uzbrukumā. Kad spiediens mazinājās un varējām spēlēt klasisko pieci pret pieci basketbolu, pēdējo ceturtdaļu pat uzvarējām," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Visocka-Rubeņa teikto.

"Vēlos paslavēt Edvardu Mežuli, kura ieguldījums neatspoguļojas statistikā, tāpēc, iespējams, paliek nenovērtēts, bet viņš paveic milzīgu darba apjomu, cementējot komandas aizsardzību. Paldies puišiem par cīnīšanos līdz galam, bet tas ir vājš mierinājums," norādīja treneris.

Turnīra turpinājumā Latvijas basketbolisti cīnīsies par 9.-16. vietu. Pirmajā mačā piektdien būs jāspēlē ar spēles Krievija - Ķīna zaudētājiem.

"Tagad jāizvēdina galvas un jāsāk turnīrs no jauna. Noteikti varam uzlabot sniegumu un cīnīties, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku vietu noslēguma tabulā," teica Visockis-Rubenis.

Izlases par pasaules čempionāta godalgām cīnās Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies līdz svētdienai.

U19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011. gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 22:07, pirms 5 gadiem
Ko tur taisnoties
Pirms tam bija jāspēlē, lai usa būtu pretī tik finālā
Kauns par šādu tjipa izlasi

  +2 [+] [-]

, 2019-07-03 22:09, pirms 5 gadiem
Hahaha
Pēdējo ceturtdalu uzvarējām
Pie -50
Pašam nav kauns ko tādu deklarēt???

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 22:11, pirms 5 gadiem
Mežulis cementēja aizsardzību ar 116 ielaistiem punktiem...
Ko tas Visockis lieto,ja šādi teksti?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 23:06, pirms 5 gadiem
draudziņ - tu taču ilgstoši esi Latvijas basketbolā, sākot ar sporta skolu bērniem un tad visos nākamajos vecumos un brālis gandrīz labākais fiz sagatavošanas specs LV - teiksi, ka slikti esiet strādājuši?

     [+] [-]

, 2019-07-03 23:24, pirms 5 gadiem
rubeni, ko tu saproti ar milzīgu fizisko pārspēku?
amīši bija kārni un kusli, bet kustīgi, tur bija zons ar rociņām kā zariņiem, kas izcīnīja atlekušās bumbas un dankoja pāri mūsu labi barotajiem
melounu u.c. tur neredzēju
varbūt domāji, to, ko sauc par spēka un ātruma izturību
bet ne tur bija problēmas
kopumā viss ir tā, kā tam bija jābūt, un nevajag muldēt glupības
kam jāsaprot, tas tāpat redz un saprot
citu dēļ nav vērts muti dzesēt un izdomāt fufeļus

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 23:32, pirms 5 gadiem
Nu, nu, nu Rubeni. Ja trennee LV izladi un gvelz taadas glupiibas, tad varbuut dari ko citu
Viss ko redzeeju, daudz klluudas - pashi met autaa, neiemet briivos no groza apakshas, baidaas mest un dribleet ... jeeli, es teiktu..

Bet turpini, turpini runaat par fizisku psarspeeku .. haha

  +1 [+] [-]

, 2019-07-03 23:37, pirms 5 gadiem
TakeTheBall rakstīja: Nu, nu, nu Rubeni. Ja trennee LV izladi un gvelz taadas glupiibas, tad varbuut dari ko citu
Viss ko redzeeju, daudz klluudas - pashi met autaa, neiemet briivos no groza apakshas, baidaas mest un dribleet ... jeeli, es teiktu..

Bet turpini, turpini runaat par fizisku psarspeeku .. haha
Man besī kā treneris dot noradījumus, bet vajag pašiem čaļiem arī savu spēli spēlēt, jo izskatās kā viņi mēģinājā pēc iespējas precīzāk izpildīt kombeni nevis spēlēt pēc sava principa. Fizisks pārspēks bija zem groza, jo amerikāņi garāki un spēlēja vairāk uz spēku, un lauzas uz apakšu. Puišus tagad apsaukāt nevar, bet jāturpina cīnīties, jo rīt pret Ķīnu un varbūt jāparāda sava spēle vienreiz. treneris ir liels psihologs no komandas un uzskatu viņam jau pirms šādam spēlēm vajadzēja morāli sagatavot, lai puiši nebaidītos.

     [+] [-]

, 2019-07-04 01:22, pirms 5 gadiem
Šitas čalis nav treneris,bet assistents..Ventspils iegrābušies!!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-04 01:36, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Man besī kā treneris dot noradījumus, bet vajag pašiem čaļiem arī savu spēli spēlēt, jo izskatās kā viņi mēģinājā pēc iespējas precīzāk izpildīt kombeni nevis spēlēt pēc sava principa. Fizisks pārspēks bija zem groza, jo amerikāņi garāki un spēlēja vairāk uz spēku, un lauzas uz apakšu. Puišus tagad apsaukāt nevar, bet jāturpina cīnīties, jo rīt pret Ķīnu un varbūt jāparāda sava spēle vienreiz. treneris ir liels psihologs no komandas un uzskatu viņam jau pirms šādam spēlēm vajadzēja morāli sagatavot, lai puiši nebaidītos.
Jāpiekrīt, ka spēlēšana uz kombinācijām ir tas, kas puišiem reāli traucē. Spēlējot pret tādām atlētiskām komandām tur vajag laukumā arī izcilus izpildītājus, kas var iznest tās kombinācijas, kāds U18 komandā bija Žagars. Tiesa, tajā turnīrā nāca pretī Eiropas jauniešu komandas, kas savā vairumā nav tik atlētiskas un kaut kur arī pašas tendētas spēlēt kombinācijas. Šeit mums nāk pretī cita stila komandas, kurām šķiet jauniešu vecumā vairāk māca improvizēt laukumā, spēlēt pēc situācijas. Ja ir laba atlētiskā sagatavotība (varbūt melnajiem kaut kur arī dabas dota agrākā vecumā) plus arī ielikti labi tehnikas pamati, tad to arī var izdarīt laukumā. Redzēsim, kā būs ar ķīniešiem. Tiem nav tāds atlētisms, domāju, tur mūsu kombināciju iestrādes var arī izdoties.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-05 23:49, pirms 5 gadiem
Es tomēr neatļautos Visocki-Rubeni nolikt kā nejēgu un tirliņu. EČ sudrabs no gaisa nekrīt un nevienam tāpat vien netiek dāvāts. Cits ir stāsts ,kas pa gadu ir noticis ar zēniem ,kā veicas klubos ,kā uztur sevi formā. Un jā - protams - Žagars. Ja ,teiksim, ASV var novākt 30 tādus žagarus ,tad mums šis čalis ir tikai viens. Un nonākam atkal atpakaļ pie jautājuma par bērnu / jauniešu sagatavošanas kvalitāti. Lai brīnumi notiktu , uz to jāstrādā visai sistēmai ,jo vienreiz var augstāk par sēžamvietu uzlekt ,bet tas nav iespējams nepārtraukti. Tā ,ka visu cieņu Rubenim - tas ir cita kaluma vīrs un domāju ,ka būs viens no pirmajiem latviešu treneriem / pastāvīgajiem trenera asistentiem NBA.