Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Māris Noviks Serbijā: Alīna aizved izlasi uz Belgradu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Māris Noviks Serbijā: Alīna aizved izlasi uz Belgradu
Ainars Bagatskis ar labākajiem vīriem: pirmais treniņš Belgradā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība sestdien ar līgumreisu ieradās Serbijas galvaspilsētā Belgradā un svētdienas rītā aizvadīja pirmo treniņu pirms Rio kvalifikācijas turnīra. Sportacentrs.com klātienē seko izlases gaitām.

"“Es vienmēr ieguldu darbā vienādu enerģiju. Man patīk ieraudzīt lielu pūli, kad uzeju uz skatuves, taču, ja priekšā stāv pieci cilvēki, viņi arī vēlas redzēt manu uzstāšanos – viņi ir pelnījuši, lai es viņiem parādītu vislabāko." -Čārlzs Bredlijs (Charles Bradley), amerikāņu soulmūziķis intervijā "The Baltic Outlook" žurnālistam Florianam Mābam (Florian Maab).

Sestdiena, 2. jūlijs

16:55: 75 minūtes līdz lidojumam. Spēlētāji turpina ierasties Rīgas lidostā. Ojārs Siliņš, Jānis Bērziņš, Ingus Jakovičs un Mareks Mejeris jau reģistrējušies lidojumam. Rindā uz reģistrāciju priekšā stāv treneri Ainars Zvirgzdiņš, Artūrs Štālbergs un fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis.

17:00: vietu rindā ieņem Latvijas Basketbola savienības valdes loceklis un Eiropas jaunatnes basketbola līgas dibinātājs Guntis Šēnhofs. “Vai jūs reģistrējaties lidojumam uz Belgradu? Es saku, ka dodos uz Rio! Bija daudz neticīgo, taču tagad esam viena soļa attālumā.”

17:01: lidojumam reģistrējas dzimšanas dienas gaviļnieks Jānis Timma. Krāslavas basketbola lepnums šogad kļuva par Sanktpēterburgas “Zenit” līderi, apprecējās un pēc īsa medus mēneša pievienojās valstsvienībai.

17:05: Austrumāzijas valsts pārstāvji aicina uz fotogrāfēšanos izlases augumā garāko vīru Anžeju Pasečņiku. “Gran Canaria” centra spēlētājs neatsaka.

17:08: izlases līderi Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns dodas uz drošības kontroli. Šajā dienas stundā lidostā rindu praktiski nav, viss rit ātri un bez aizķeršanās.

17:19: valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis un Roberts Štelmahers apspriežas gaisa piestātnes kafejnīcā. Abi vīri 1992. gada jūnijā piedalījās Barselonas spēļu kvalifikācijā, kas notika Spānijas pilsētā Granadā.

17:20: lai nokļūtu iekāpšanas sektoros D1-7 un dotos ārpus Šengenas zonas, jāiziet pasu kontrole. Sektors D1-3 stāvu zemāk ir ļaužu pilns, tāpēc liela daļa Belgradas braucēju izvēlas palikt otrajā stāvā.

17:29: līgumreisā uz Belgradu dodas piecas ļaužu grupas. 1) Izlases spēlētāji, treneri un personāls. 2) Vairāku spēlētāju draudzenes. 3) Latvijas izlašu veterāni. 4) LBS darbarūķi, tai skaitā Artūrs Portnovs un Baiba Streiča. 5) Žurnālisti – otrā lielākā grupa pēc izlases.

Dairis Bertāns un Aigars Šķēle Rīgas lidostā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Valstsvienības spēlētāju un treneru iekāpšana lidmašīnā

Belgradas arēna sestdienas vakarā

17:45: skan aicinājums doties uz iekāpšanu. Pēc biļešu pārbaudes visi iekāpj autobusā, kurš nogādā līdz lidmašīnai “Boeing 737”. Tajā ir 120 vietas. Reisu “BT7701” vadīs kapteine-pilote Alīna Arhipova, par pasažieru ērtībām rūpēsies divas stjuartes.

18:05: lidmašīnā aizpildītas apmēram puse sēdvietu, piecas minūtes vēlāk gaisa kuģis dodas skrejceļa virzienā.

18:19: lidmašīna ieskrienas un sāk pacelšanos, uzņemot kursu uz dienvidrietumiem. Centrāleiropas laiks – visur uz rietumiem no Latvijas, izņemot Britu salas, Portugāli un Kanāriju salas – šajā brīdī ir 17:19.

18:40: pārsteigums! Stjuartes visiem pasažieriem izdala pusdienu komplektus. Starterī rupjmaizes šķēle ar sviestu un dārzeņi ar zivi. Pamatēdienā jaunie kartupeļi ar gaļas cepeti un zaļajiem zirņiem un mērci. Komplektā arī deserts un mazā apelsīnu sulas bundža.

19:56: kapteine paziņo, ka līdz nosēšanās brīdim palikusi pusstunda. Belgradā plus 30 grādi pēc Celsija.

20:23: pēc divu stundu un četru minūšu lidojuma lidmašīna nolaižas Nikolas Teslas lidostā. “Lieliskas spēles un veiksmīgus rezultātus,” novēl kapteine Alīna.

20:50: rindā uz pasu kontroli aizrit minūtes divdesmit. “Košarka (basketbols – serbu val.),” saku, uzsmaidot imigrācijas ierēdnei. Viņa pasmaida, pamāj ar galvu un uzreiz atdod pasi.

21:05: otrais pārsteigums. LBS ceļam uz Belgradas centru sarūpējusi divus autobusus – vienu izlasei, otru pārējiem braucējiem. Piecpadsmit minūtes vēlāk visi sakāpuši un braucam uz pilsētu.

21:25: saules bumba, liela un sarkana, strauji tuvojas horizontam. Pēc pusstundas satumsīs. Autobuss nogriežas uz E75/A1 lielceļu – maģistrāli, kura ved no Maķedonijas dienvidos līdz Ungārijai ziemeļos. Pagājušā gada rudenī šoseja kļuva par daļu no “Rietumu Balkānu ceļa” (Western Balkan route), pa kuru bēgļi devās labākas dzīves meklējumos uz Centrāleiropu un tālāk.

21:35: Belgrada atrodas Donavas dienvidu krastā. Pilsētu divās daļās pāršķeļ Savas upe. Rietumos no tās izvietojusies jaunā Belgrada un Zemuna – blokmāju rajoni, kurus tuvāk upei nomaina darījumu rajons, viesnīcas un iepirkšanās centri. Austrumos – vēsturiskais centrs un 19.-20. gadsimta apbūve.

21:37: autobuss uz pāris minūtēm piestāj pie Belgradas arēnas, kur notiks kvalifikācijas turnīra spēles. Arēnas apkārtnē dzīvo vairāki žurnālisti, pārējie brauc tālāk uz centru. Basketbola valstsvienība dzīvo apmēram kilometru no arēnas.

21:50: no Brankovas tilta Belgradas centrs izskatās vislabāk. Krēslo. Centrā ļaužu un gaismas straumes. Autobuss piestāj Studentu laukumā – no šejienes līdz Kalemegdana cietoksnim palicis piecu minūšu gājiens. Tuvu ir arī pārējās vietas pilsētas centrā.

22:30: dzīvokļu izīrētājs Zorans paziņo, ka basketbols ir viņa mīļākais sporta veids. Pirmdien viņš dosies uz Serbijas un Puertoriko spēli. Vakara iepirkšanās? “Pie mums gandrīz viss atvērts līdz 24:00.” Pasmaidu un saku, ka pēc dažiem gadiem darba laiki droši vien tiks saīsināti.

23:15: tuvējā ielas kafejnīcā desmitiem cilvēku seko Vācijas un Itālijas futbolistu cīņai. Uz stūra atvērta viena no neskaitāmajām maizes un smalkmaizīšu ceptuvēm. Cenas patīkamas: bureks (kārtainās mīklas pīrāgs ar sieru vai gaļu) maksā 110-120 Serbijas dinārus (1 eiro ir 123 dināri), ķiršu pīrāgs – 55 dinārus.

Svētdiena, 3. jūlijs

10:05: Zorans kā alternatīvu kājām iešanai iesaka 7. tramvaju, kurš ved uz jauno Belgradu. Nopērku vietējo e-talonu (250 dināri) un vienu braucienu (89 dināri, pie vadītāja 150 dināri). Sabiedriskā transporta shēmā ievēroju, ka vajadzīgajā virzienā iet 74. autobuss. Pamanu to pāri ielai. Sprintoju. Šoferis pamana un, lai gan autobuss atrodas pie krustojuma, atver durvis.

10:35: izkāpju puskilometra attālumā no “Ranko Žeravicas arēnas” – 20. gadsimta 60. gadu nogalē celtas zāles, kura atvēlēta komandu treniņiem. Kolēģi iet iekšā zālē un apsargs ielaiž mani bez akreditācijas.

Dairis Bertāns rīta treniņā Ranko Žeravicas zālē. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Viktors Lācis darbā

Kaspars Bērziņš lidmašīnu un treniņzāli atstāj pēdējais

10:45: komandā ir divi jubilāri. Masieris Mārtiņš “Tilža” Ozoliņš un LBS preses atašejs Artūrs Portnovs. Pirmā diena Belgradā ir sākusies.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-07-03 18:25, pirms 8 gadiem
Atkal SC kavējas jau 3 dienas par jaunākajiem treidiem nba.
Deladedova uz Bucks
j.Crowford uz Cavs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-03 18:49, pirms 8 gadiem
futbolsFC rakstīja: Porziņģis daudz ko no Bērza varētu pamācīties. Kā sevi formā pieturēt.
Plukata, nevēlies izdzēsties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-03 20:29, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Atkal SC kavējas jau 3 dienas par jaunākajiem treidiem nba.
Deladedova uz Bucks
j.Crowford uz Cavs
Kādā sakarā Crawfords uz Cavs?

     [+] [-]

, 2016-07-04 00:25, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Kādā sakarā Crawfords uz Cavs?
Nav info tāda nemaz. Satoranskis uz wizards.