Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis par Blūma izteikumiem: "Vajadzēja konstruktīvu kritiku, bet bija plika di**ana"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bagatskis par Blūma izteikumiem: "Vajadzēja konstruktīvu kritiku, bet bija plika di**ana"
Ainars Bagatskis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis komentējis Jāņa Blūma interviju žurnālam "Sporta Avīze". Bagatskis raidījumā "Hattrick.lv ar Puči" sacīja, ka bija nepieciešama konstruktīva kritika, bet sekojusi tikai tukša runāšana.

"Man ir bijis tas gods daudzus gadus strādāt kopā ar Jāni. Viņam izlase nekad nav bijusi vienaldzīga, viņš vienmēr ir pārdzīvojis, viņš nebija viens no tiem, kuri izlasē spēlēja tikai ķeksīša pēc. Viņš atdeva sevi visu," valstsvienības kapteiņa pašatdevi un pašaizliedzību komentēja Bagatskis.

"Esmu bijis līdzīgās situācijās, tikai neesmu neko publiski teicis. Saprotu viņu. Tāpat varu atgādināt to, ko esmu teicis jau pirms gadiem – ja izlasē ir pieredzējušais basketbolists, tad viņa vieta ir laukumā, nevis uz soliņa. Ja nav laukumā, tad nav jābūt arī uz soliņa," teica Bagatskis.

"No otras puses – ja spēlētājs ir piekritis būt komandā, tad nav korekti tagad kritizēt treneri vai Basketbola savienību. No sērijas – viss ir slikti. Ir nepieciešama konstruktīva kritika. Treneris bija tāds un tāds, bet vajadzēja tā un tā. Savienības pieņemtie lēmumi bija tādi un tādi, bet vajadzēja tā un tā. Šajā brīdī tā visa ir plika di**ana. Saprotu Jāņa emocijas. Tas viss atkal parāda, ka Jānim nav vienalga, bet nevar būt, ka viss ir slikti, nepiedāvājot labākus risinājumus," sacīja Bagatskis.

1 2 43 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2019-04-03 15:35, pirms 5 gadiem
Aij Bagij paklausos un man skaidrs ar tevi viss. Gribi tu vadīt izlasi, tāpēc neko sliktu neteiksi par citiem(federāciju, treneri utt.).
Nedomāju ka tā ir tukša di.. (Jāņa sacītais) tās bija viņas emocijas un tās ir saprotamas un normālas.
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

 +30 [+] [-]

, 2019-04-03 15:50, pirms 5 gadiem
Ja Jānis to nebūtu publiski izteicis, tad visi joprojām varētu turpināt izlikties, ka viss ir ok. Beidzot vienam bija drosme to pateikt publiski. Un viņam vēl aizrāda. Kā lai vēl kaut ko Latvijā (jo citur viss notiek korekti - tikai Latvijā viss notiek ačgārni) maina, ja par to netiek sacelts tracis? Tikai tādos gadījumos jau vadošajos amatos sēdošie ir spiesti (nevis dara to brīvprātīgi) tam pievērst uzmanību. Klusā runāšana pa kaktiem jau sen Latvijā nav neko devusi, tāpēc ir jārunā publiski. Bet Latvijā diemžēl sistēma ir tāda, ka vainots tiek tas, kurš publiski izteicis kādu kritiku (pat, ja tā var tikt neuzskatīta par kritiku, bet pliku d***u, kā tas ir Bagija gadījumā), nevis tie, pret kuriem šī kritika ir veltīta.

Konstruktīva kritika ir vajadzīga, bet šajā gadījumā tā neko nedotu, jo tas būtu tas pats, kas runāt klusītēm pa kaktiem - neviens tam nepievērstu uzmanību. Es uzskatu, ka Jānis visu pareizi izdarīja, jo Latvijā sākotnēji ir vajadzīgs pievērst uzmanību. Tagad, kad uzmanība ir pievērsta, var sākt runāt par kaut kādu konstruktīvu kritiku, jo tēma ir "izcelta gaismā".

 +27 [+] [-]

, 2019-04-03 15:53, pirms 5 gadiem
Īsti korekti nav pateikt,ka Blūma izteicieni ir tikai di-šana.Pirmkārt.Tika norādīti konkrēti apstākļi,kuri pēc viņa ieskata tika darīti nepareizi.Otrkārt.Tā nav atskaite,vai intervija,bet tika izteikts viedoklis-komandas kapteiņa viedoklis. Būtu svarīgi nevis pāriet uz to kurš di-š,bet kurš nē,bet basketbola sabiedrībai uzsākt diskusiju par izlases treneru atlasi.Viens no piemēriem,ir anonīmi paprasīt pašu izlases spēlētāju viedokli šai sakarā,kā to izdarīja lietuvieši.

 +20 [+] [-]

, 2019-04-03 15:58, pirms 5 gadiem
29.03 LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps šodien nebija gatavs izteikties, taču apsolīja par šo tēmu runāt tuvākajās dienās.

Joprojām gaidām.

 +10 [+] [-]

, 2019-04-03 16:01, pirms 5 gadiem
Bagijs tak pats kā konsultants pie izlases bija. Protams, ka arī viņš ne pie kā nav vainīgs. Kā jau visi.

 +21 [+] [-]

, 2019-04-03 16:01, pirms 5 gadiem
Bagatskis laikam nav visu lasījis, ko Jānis ir teicis. Jo šādi plika di##ana sanāk no viņa puses

 +14 [+] [-]

, 2019-04-03 16:11, pirms 5 gadiem
Nu bija konstruktīva kritika. Kā var spēlētāju, kas vēl nesen izvilka komandu no bedres un bija labākais spēlētājs komandā atstāt uz 0, tāpāt Jānis minēja, ka Vecvagars nespēja komandu iedrošināt, uzkurināt! Jānim vajadzēja kaut kādas aizsardzības un uzbrukuma shēmas detalizēti visiem stāstīt ?!

 +25 [+] [-]

, 2019-04-03 16:15, pirms 5 gadiem
Bagij, šoreiz taisnība tomēr būs Jankam Blūmam. Nekā personīga.

 +12 [+] [-]

, 2019-04-03 16:19, pirms 5 gadiem
Plika irshana bija ielikt Sarkangalvīti par izlases treneri. Tikai ko nu vairs,jādzīvo tālāk un jāmācās no kludām
Slēpts komentārs: jbk

 +16 [+] [-]

, 2019-04-03 16:25, pirms 5 gadiem
Nu sorry, bet plika dir*ana, Bagij, būtu runājis par lietu, nevis par to, ko vai kā Blūmam vajadzēja teikt vai neteikt.

 +16 [+] [-]

, 2019-04-03 16:29, pirms 5 gadiem
Bagijs taads mikstais, pats ir lielakais dirrsejs

 +18 [+] [-]

, 2019-04-03 16:29, pirms 5 gadiem
Šoreiz nostājos Blūma pusē... Basketbolā sen jau iet viss uz grunti...tik talantīgi spēlētāji šobrīt, tik maksimāli netalantīga vadība..

 +15 [+] [-]

, 2019-04-03 16:32, pirms 5 gadiem
Bagijs sen jau miikstais ir bijis. Kambala par sho jau gadiem runaa...

 +11 [+] [-]

, 2019-04-03 16:51, pirms 5 gadiem
Dīvains komentārs no Bagatska par to ...šanu un ka nav objektīva kritika. Kā tad būtu pareizi, ka Blūms intervijā stāsta, kā vajag strādāt LBS, Vecvagaram un vēl nezin kam? Blūms izsaka savu nepatiku par situācijām, bet ne jau viņš ir treneris, menedžeris vai vēl kāds cits. Tad jau tiešām neviens treneris nevar aizrādīt spēlētājam, jo viņš nav spēlētājs, vadība pārmest trenerim, jo viņi nav treneri, utt.!

 +11 [+] [-]

, 2019-04-03 17:00, pirms 5 gadiem
Ja kāds ir visu dzīvi pliki dir. . s, tad tas ir Bagatskis, bet Jānis pareizi, un vietā pateica.

 +13 [+] [-]

, 2019-04-03 17:03, pirms 5 gadiem
Bagijs automātiski aizstāv čomu, sevi, savējos..

Blūms atklāti un korekti pateica galveno, problēmas būtību publiskā medijā. SA nav vieta detaluzētai sīkumu analīzei. Blūms neapšaubāmi varētu detalizēti izanalizēt spēles, situācijas, treneru lēmumus - stundām garā treneru ekspertu komisijā vai individuāli Bagatska kungam.
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

  +5 [+] [-]

, 2019-04-03 17:10, pirms 5 gadiem
vēl nezinu pilnu intervijas saturu, bet cerams pajautāju vai Bagijs uzskata, ka izlase sasniedza labāko rezultātu, treneris lieliski vadīja spēles - karoče ir konstruktīva analīze nevus tukša d***a

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 17:21, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Jāprot laikus aiziet, lai neiznāk kā ar Janičenoku. Tas, ka vecais nav īstais treneris ir viena lieta, bet spēlētājam nav šitā jātiršas medijos.
Ja Blūms būtu aizgājis, tad būtu zaudējums pret slovēņiem un spēlēm ar spāņiem un melnkalni nebūtu bijusi nozīme. Un te augstāk jau labi pateica, kamēr visu saka pa maigo nereāģē. Pateica Blūms skarbāk - pēkšņi mediji sāka kritizēt Veco (kas praktiski visa cikla garumā runāja cik Vecais labs/vai vienkārši klusēja), pēkšņi LBS izdomāja, ka jāatlaiž Veco. Būtu klusējis Blūms vai pieklājīgi pateicis, ka Vecais darīja to vai šo nepareizi - nebūtu arī nekādas kustības.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 17:23, pirms 5 gadiem
Kāds, kas skatās Hatt-trick - vai Bagijam pašam paprasīja novērtēt izlases un Vecā sniegumu un Bagija paša vārdiem sakot "piedāvāja ieteikt labakus risinājumus?"

 +10 [+] [-]

, 2019-04-03 17:23, pirms 5 gadiem
To saka ĀKSTS, kas uz EČ finālturnīru paņem Janičenoku, kuru tā arī nomarinēja uz soliņa!? Dies nedo, ka šo kaut tuvākos 20gadus vēl izlasē iemet, lai tik a dēlu meklē "talantus"...
Vecvagara un arī Bagija problēma bija nespējā RUNĀT, ko domā!?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 17:25, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Bagijs automātiski aizstāv čomu, sevi, savējos..

Blūms atklāti un korekti pateica galveno, problēmas būtību publiskā medijā. SA nav vieta detaluzētai sīkumu analīzei. Blūms neapšaubāmi varētu detalizēti izanalizēt spēles, situācijas, treneru lēmumus - stundām garā treneru ekspertu komisijā vai individuāli Bagatska kungam.
Nez kādi varianti, ja PATS viņu tur IETEICA/IELIKA!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 17:27, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Bagijs visu pareizi pateica. Nevajag gaidīt, kad iznes ar kājām pa priekšu.
Nosauc iemeslu, kāpēc... Janičenoku paņēma uz EČ!!!??? Bet tas jau nebija nesams ar kājām, īpaši tāpēc, ka PATS paziņoja, ka izlasē vairs nespēlēs... eh, bet paņemsim VECO, LABO laiku vārdā...

  -2 [+] [-]

, 2019-04-03 17:28, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Nosauc iemeslu, kāpēc... Janičenoku paņēma uz EČ!!!??? Bet tas jau nebija nesams ar kājām, īpaši tāpēc, ka PATS paziņoja, ka izlasē vairs nespēlēs... eh, bet paņemsim VECO, LABO laiku vārdā...
Janičenoks tieši piemērs, biedinājums, ko Blūmam vajadzēja padomāt.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 17:42, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Janičenoks tieši piemērs, biedinājums, ko Blūmam vajadzēja padomāt.
Tātad, tavuprāt, labāk Blūms būtu klusējis vai pieklājīgi papīkstējis un mediji turpinātu sapņot cik Vecais labs treneris un LBS nebūtu pamata raustīties un Vecais tiktu pie iespējas sačakarēt arī nākamo ciklu?

 +13 [+] [-]

, 2019-04-03 17:59, pirms 5 gadiem
Nav lielas jēgas kritizēt Vecvagaru, jo tik pat labi var kritizēt kaķi, ka tas nav tīģeris. Arnis nesasniedza mērķus (tas tā maigi izsakoties) ar jauniešiem - īsti nesapratu optimismu kāpēc, lai pēkšņi ar vīriešu izlasi būtu savādāk. tas pats Stojanovičs (tas kas vada tagad futbola izlasi un kuram ir stipri lielāka pieredze izlašu vadīšanā) stājoties amatā pateica pāris lietas - un proti - izlase ir ļoti specifiska vieta, kur tu nevari ietekmēt spēlētāja fizisko sagatavotību, jo to panāk klubā vai viņš pats individuāli, nevari nodrošināt ar spēļu praksi, un nevari iespēlēt konkrētā pozīcijā, jo klubā pozīcija ir pavisam cita. Ko var ietekmēt - ir morāli un emocināli pacelt, sagatavot morāli spēlei, un izvēlēties taktiku un spēles plānu atbilstoši spēlētāju resursiem. Kā arī atklāt kādus slēptos resursus - ja iespējams. Par pēdējo vienkārši perfekts piemērs - tas pats Hārtlijs , koka kluci Pavlovu pamanījās lietderīgi izmantot, kamēr Arnis - viņa izlasē Kurucs konkrēti izgāzās atbraucot, nospēlējot pāris minūtes 2 spēlēs, spēlētāju, kas tagad spēlē NBA - kāds tiešām domā, ka Rodions pārvērtās par talantu pāris mēnešos? Vienkārši noraustīja bezjēgā un ar to viss beidzās. Nemaz nerunājot par spēlēm, kad iznāca pilnībā negatavi, salaida sākumu grīstē, lai uz beigām nevarētu izvilkt. Un atkal nolikt Vecagaru nav jēgas, jo ticu ka izdarīja tuvu savai saprašanai maksimumu, tikai tas bija stipri par īsu, lai Latvija tiktu tālāk.

  +9 [+] [-]

, 2019-04-03 18:16, pirms 5 gadiem
Viens no lielākajiem daildrisejiem, kādu esmu redzējis, es jau kādus gadus divus atpakaļ teicu, ka Bagatskis nav gatavs vadīt izcilus spēlētājus un izlasi, to viņš tagad ar saviem vārdiem pierāda! ATCEROS, ka Real Rable un tāds ne sportists mani tā nogānija, ka es neko nesaprotu u.tt!Tas pats arī bija Kuruca sakarā!

  +9 [+] [-]

, 2019-04-03 18:24, pirms 5 gadiem
Pievaldi ka labāk muti,Bagij!
Ne visi ir tādi speci izlaizīšanā,kā mūžīgie čīkstuļi tu un vecais!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 18:39, pirms 5 gadiem
Janka saprot drēbi, bet ainars..

  +8 [+] [-]

, 2019-04-03 18:54, pirms 5 gadiem
Kad LBS valde iecēla Veco par galveno treneri, tad visi kritizēja lēmumu, taču valde un Šneps teica, ka tas ir viņu lēmums un lai kritiku atstāj pēc turnīra. Lēmums acīmredzot nebija pareizs, bet Šneps ir aizmirsis, ka pieņēma šādu stratēģiski nepareizu lēmumu!
Tieši LBS valdei ir jāatbild par šādiem lēmumiem un to, ka nereaģēja jau pēc zaudes Ukraiņiem!

Bagijam arī nav taisnība, jo tieši viņš bija tas, kurš ieteica Veco par galveno un ka pats būs konsultants. Nekā tamlīdzīga! Un ne jau Blūmam tagad konstruktīvi vērsties pret Voinu, Šnepu vai Bagiju. Viņš skaidri norādija uz nepareiziem lēmumiem, par ko šiem kungiem vislabāk vajadzētu atbildēt ar atvainošanos un amatu atstāšanu!

     [+] [-]

, 2019-04-03 19:05, pirms 5 gadiem
Man ir saprotamas gan Blūma emocijas, gan Bagija komentārs. Protams, sāpīgi netikt, saglabājot cerības līdz pēdējai spēlei, bet kopumā aizvadīts neslikts cikls, atbilstoši spējām. Ja kam bija droši jātiek, tad tie bija spāņi, pārējiem sākotnēji izredzes bija diezgan līdzīgas, ņemot vērā neskaidrības ar sastāviem. Tagad atskatoties, tas, ka tika spāņi, turki un melnkalnieši, liekas diezgan objektīvi.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-03 19:33, pirms 5 gadiem
Es teikšu tā - visu cieņu Jankam, bet šis ir no sērijas pēc kara visi gudri. Ja juta,ka ,ziepes briest, cikla laikā pirms gada varēja celt visu gaismā un teikt, ka kaut kas jāmaina, metam nost Veco utt.
Slēpts komentārs: mammal
1 2 43 komentāri