Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Cipruss optimistisks par vīriešu izlases spēlēšanu mājās, vēlas uzņemt arī dāmas

Agris Suveizda

Cipruss optimistisks par vīriešu izlases spēlēšanu mājās, vēlas uzņemt arī dāmas
Rihards Lomažs. Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss raidījumā "Basketstudija 2+1" apstiprināja, ka organizācija vēlas februārī uzņemt gan dāmu, gan kungu izlašu noslēdzošās spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Februāra burbuļu rīkotāji tiks noskaidroti piektdien, kad gaidāma FIBA Eiropas nodaļas valdes sēde, un Latvijas Basketbola savienība ir pieteikusies gan kungu sabraukumam, turklāt sākotnējās spēles februārī arī bija plānotas tieši Latvijā, gan arī dāmu sabraukumam, ko Latvija rīkoja jau novembrī. Cipruss šaubījās, ka februārī spēles varētu notikt skatītāju klātbūtnē, taču bija ļoti optimistisks par to, ka vīru izlase izšķirošās kaujas tiešām aizvadīs savā laukumā. "Darīšu visu iespējamo, lai tas notiktu," Cipruss teica "Basketstudijā 2+1".

Novembrī vīriešu izlase devās uz Sarajevu, kur vispirms sakāva grieķus (77:66) un pēc tam ar 73:79 piekāpās mājiniekiem. Ierindā bija arī viens Eirolīgas spēlētājs – Rihards Lomažs no Francijas ASVEL -, taču Covid-19 dēļ nebija Jāņa Blūma, Andreja Gražuļa un Artjoma Butjankova, savukārt savainojumu dēļ kandidātos vai laukumā netika arī Kaspars Bērziņš, Ojārs Siliņš un Arturs Žagars.

"Ņemot vērā savainojumus un Covid-19 situāciju, bijām praktiski labākajā iespējamajā sastāvā. Vēl varējām dabūt varbūt 1-2 spēlētājus," pauda Cipruss, kurš atklāja, ka viens no basketbolistiem pats lūdzis viņu šoreiz neiekļaut kandidātos, taču uz kura palīdzību izlase turpina cerēt februāra kontekstā. Pēc konteksta noprotams, ka runa varētu būt par Ingus Jakoviča komandas biedru Artūru Strautiņu, kurš aizvada rezultatīvu sezonu Itālijas augstākajā līgā, taču konkrētu uzvārdu ģenerālsekretārs nenosauca. "Šis spēlētājs jauniešu izlasēm nekad nav atteicis un ir spēlējis arī ar savainojumu," teica Cipruss, liekot manīt, ka šis atteikums nav uztverts saasināti. Vaicāts par Himku latviešiem Jāni Timmu un Dairi Bertānu, Cipruss teica, ka pirms novembra spēlēm klubs, pārsteidzoši vāji uzsācis sezonu, bijis praktiski nerunājams.

Latvijas vīriešu izlasei februārī ir jāspēlē pret tiešo konkurenti Bulgāriju, kurai viesos tika zaudēts otrajā pagarinājumā (104:110), un Grieķiju. Lai kvalificētos finālturnīram, Latvijai vai nu bulgāri jāuzvar ar vajadzīgo punktu starpību, vai arī jāuzvar abās spēlēs vai arī bulgāri jāuzvar ar jebkādu pārsvaru un jācer, ka bulgāri pēdējā kārtā zaudēs bosniešiem, kuriem ceļazīme jau ir rokā. Savukārt dāmas, kuras Rīgā zaudēja Vācijai (67:73) un pārspēja Horvātiju (83:69), būs jātiekas ar Ziemeļmaķedoniju un Vāciju. Finālturnīrā spēlēs visu deviņu apakšgrupu uzvarētājas un piecas labākās otrās vietas ieguvējas.

Kungi

VKomandaU-Z+/-
1.Grieķija3-1+10
2.Bosnija un Hercegovina3-1+41
3.Bulgārija1-3-49
4.Latvija1-3-2

Dāmas

VKomandaU-Z+/-
1.Horvātija3-1+29
2.Vācija3-1+79
3.Latvija2-2+49
4.Ziemeļmaķedonija0-4-157

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbs/kaspars-cipru...