Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Strēlnieka komandas biedrs Hekets paziņo par karjeras beigām Itālijas izlasē

Strēlnieka komandas biedrs Hekets paziņo par karjeras beigām Itālijas izlasē
Daniels Hekets. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Itālijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Daniels Hekets paziņojis, ka viņš savas valsts izlasē pēdējo spēli aizvadīja augustā notikušajā Pasaules kausā (PK), vēstī portāls "sportando.basketball".

"Savu pēdējo spēli Itālijas izlasē aizvadīju Pasaules kausā," teica spēlētājs. "Domāju, ka tas nav godīgi pret jauno paaudzi, kas ir pelnījusi spēlēt. Tādiem puišiem kā Marko Spisu, Davidem Moreti un Niko Mannjonam ir jāizbauda izlases pieredze jau tuvākajā laikā. Ir pienācis laiks man paiet nostāk, tāpēc arī nekavējoties nāku klajā ar šo paziņojumu."

Hekets ir dzimis ASV, tomēr vēlāk karjerā viņš pieņēma lēmumu kļūt par Itālijas pilsoni, lai varētu pārstāvēt nacionālo izlasi. Basketbolists aizvadītajā Pasaules kausā laukumā devās piecās spēlēs, vidēji mačā izceļoties ar 7,8 punktiem un 4,8 bumbām zem groziem. Spēlētājs no 2009./10.gada līdz 2014./15.gada sezonai spēlēja Itālija A sērijā, kurā pārstāvēja tādus klubus kā Trevizo "Benetton", "VL Pesaro", Sienas "Montepaschi, kā arī Milānas "EA7 Emporio Armani".

Pēc tam divus gadus viņš pārstāvēja Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas, bet 2017./18.gada sezonā viņš Vācijas komandai Bambergas "Brose". Patlaban basketbolists jau otro sezonu pārstāv Maskavas CSKA, kuras rindās spēlē arī Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks. Aizvadītajā sezonā Hakets kopā ar CSKA kļuva par VTB Vienotās līgas čempionu, kā arī triumfēja ULEB Eirolīgā. Karjeras laikā viņš reizi izcīnījis arī Itālijas un Grieķijas čempiontitulus. Tāpat Hakets spēlējis Itālijas līgas Visu zvaigžņu spēlē, bet 2013.gadā viņš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
LETA


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.