Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Ceru, ka "Baskonia" dotās iespējas palīdzēs Mālmanim progresēt"

Andrejs Siliņš

Vecvagars: "Ceru, ka "Baskonia" dotās iespējas palīdzēs Mālmanim progresēt"
Rinalds Mālmanis
Foto: baskonia.com

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā izteicies par dažādām Latvijas basketbola aktualitātēm - FIBA un ULEB strīdu, izlases spēlētāju sniegumu klubos sezonas sākumā, kā arī Ogres uzvaru pār VEF vietējā čempionātā.

"Ceru, ka Milāna palaidīs uz izlasi arī Dairi Bertānu"

"Kā tikko apstiprināto valstsvienības galveno treneri, mani, protams, ļoti interesē, kāda būs Eirolīgas vadības atbilde uz FIBA piedāvājumu par dažām dienām pārcelt spēles, lai Eirolīgas klubu basketbolisti novembrī varētu spēlēt nacionālajās izlasēs. Šī problēma ir aktuāla daudzās valstīs. Itālijas izlases jaunais treneris [Romeo] Saketi jau paziņojis, ka aicinās izlasē Milānas komandas spēlētājus un kluba pārstāvji neoficiāli esot solījuši palaist basketbolistus. Ceru, tas attieksies arī uz Dairi Bertānu – LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps FIBA vadības līmenī par šo aspektu ir runājis un saņēmis solījumu, ka nekādas diskriminācijas nevarot būt. Katrā ziņā ceru, ka skaidrība būs pēc iespējas ātrāk."

Prieks, ka izlases spēlētājiem klubos nopietnas lomas"

"Prieks, ka tiem izlases spēlētājiem, kuriem jau sākušās oficiālās spēles klubos, ir gan liels spēles laiks, gan nopietna loma komandās. Tas attiecas uz Dairi Bertānu un Ojāru Siliņu Itālijā, Jāni Blūmu, Jāni Timmu, Rolandu Šmitu, arī Anžeju Pasečņiku Spānijā, Žani Peineru un Artūru Ausēju Lietuvā. Krievijā iespaidīgi pierakstījies Artjoms Butjankovs, tiesa, tā tomēr ir superlīga nevis VTB līga – vajadzīga papildus informācija, lai objektīvi novērtētu līmeni.

Lielākais pārsteigums – Rinalda Mālmaņa došanās laukumā “Baskonia” pamatsastāvā un pietiekami ilgais spēles laiks (16 minūtes). Rinaldu labi pazīstu no jaunatnes izlasēm, zinu viņa plusus un mīnusus. Arī to, ka darbība aizsardzībā ir tālu no ideālas un pērn, kad Mālmanis pārstāvēja Valmieras komandu, daudzi pretinieki to izmantoja. Ceru, ka “Baskonia” dotās iespējas viņam palīdzēs progresēt."

"VEF pret "Ogri" ielaidās pretiniekiem izdevīgā spēlē"

""OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pirmajās spēlēs lielākais pārsteigums, protams, bija spēles "Ogre" – "VEF Rīga" rezultāts (85:80), kas aizēnoja "Latvijas Universitātes" uzvaru Valmierā. Uz to var paskatīties no dažādām pusēm. Viens skatupunkts – Ogre uzvarēja, jo pat bez Rinalda Sirsniņa nospēlēja ļoti cienījami, piesakot sevi kā nopietnu spēku un labi izgaismojot un izmantojot VEF problēmas. Īpaši pozicionālajā uzbrukumā, ar labām komandas sadarbībām gūstot daudz punktu no groza apakšas. Otrs aspekts – VEF Rīga zaudēja, jo ielaidās pretiniekiem izdevīgā spēlē. Pozicionālā basketbolā rīdzinieku saspēles vadītājs (Alekss Peress), manuprāt, pārturēja bumbu, visa komanda nevarēja atrast labākos risinājumus, tāpēc uzbrukumiem trūka asuma un precizitātes. Kad izdevās agresīvi nospēlēt aizsardzībā, pārķert bumbu un veidot ātros uzbrukumus, VEF pārņēma iniciatīvu, taču, tiklīdz spēle palēninājās, atkal sākās problēmas. Piedevām aizsardzība nebija līmenī un tas attiecās gan uz individuālajām darbībām, gan savstarpējo palīdzēšanu. Šis rezultāts devis papildus intrigu turnīram, par kuru secinājumus varēs izdarīt, kad cīņā būs iesaistījušās visas komandas."

Izmantotie resursi:
Vecvagars: FIBA pret Eirolīgu, Mālmaņa debija,...

     [+] [-]

, 2017-10-03 19:59, pirms 6 gadiem
Ceru, ka LBS dotās iespējas ļaus Vecvagaram progresēt kā trenerim