Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Repeša: "Ja varētu izvēlēties, nebūtu piedzimis Balkānu reģionā"

Repeša: "Ja varētu izvēlēties, nebūtu piedzimis Balkānu reģionā"
Jasmīns Repeša
Foto: AFP/Scanpix

Horvātijas basketbola izlase vakar Pasaules kausa izcīņas mačā negaidīti piekāpās Senegālai (75:77). Pēc mača horvātu galvenais treneris Jasmīns Repeša neslēpa sarūgtinājumu par šādu iznākumu, taču norādīja, ka Horvātijas izredzes uz grupas "Top4" tik un tā ir ievērojamas.

"Jāatzīst, ka Senegāla bija pelnījusi uzvaru. Tiklīdz mums parādījās kādas cerības uz panākumu, senegālieši pilnībā kontrolēja spēli," pēc neveiksmes atzina Horvātijas izlases galvenais treneris Jasmīns Repeša. "Tas izklausīsies traki, taču, ja man būtu iespēja izvēlēties, es gribētu, kaut nekad nebūtu piedzimis Balkānu reģionā. Tieši šīs mentalitātes dēļ mēs zaudējam šādus mačus, un treneri ir spiesti mainīt darba vietas," piebilda Repeša.

Horvātijas treneris arī norādīja uz svarīgākajiem elementiem, kas Senegālai ļāva izcīnīt uzvaru: "Senegālai ir ļoti atlētiska komanda, un, ja nespēlē gudri, spēles pret viņiem var būt ļoti grūtas. Lai gan mača otrajā pusē atradām savu ritmu, visas spēles garumā un īpaši pirmajā puslaikā mums bija problēmas ar atlēkušo bumbu izcīnīšanu sava groza tuvumā. Tas, kurš spēlējas ar uguni, agri vai vēlu apdedzināsies."

Repeša arī atklāja, ka lielas grūtības sagādāja pretinieku komandas izpēte pirms spēles: "Neskatoties uz to, cik rūpīgi mēs pētījām viņu sastāvu, ejot laukumā, mums joprojām radās grūtības ar pretinieku atpazīšanu. Pēc tam, kad uzzinājām viņu starta piecinieku, mums tik un tā nebija skaidrs, uz ko viņi ir spējīgi"

"Šoreiz mēs zaudējām, taču jebkurā gadījumā mūsu turpmākais liktenis ir atkarīgs tikai no pašiem. Joprojām ticu, ka šajā turnīrā varam tikt tālu," pirms gaidāmajām spēlēm ar Grieķiju un Puertoriku sacīja Repeša.

Izmantotie resursi:
Naslovnica - Portal Dnevno
Naslovna - Hrvatski košarkaški savez


, 2014-09-02 11:28, pirms 10 gadiem
jā, tiešām - tu cilvēks izej uz laukuma, a tur pieci vienādi atlētiski melnīši! kuru no viņiem segt???
, 2014-09-02 16:24, pirms 10 gadiem
protams, ne gluži par tēmu, bet ja repeša nebūtu dzimis balkānos, nekāds treneris no viņa neiznāktu
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.