Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Kemzura: "Tas bija izlases un paša Kaspara labā"

Kemzura: "Tas bija izlases un paša Kaspara labā"
Kaspars Bērziņš un Ķēstutis Kemzura
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

"Patiešām ceru, ka viņš sapratīs, ka tas ir viņa paša labā - sapratīs, ka kļūdījās. Žēl, ka tas bija jādara tik brutālā veidā, taču citas izejas nebija. Tas ir Kaspara labā un Latvijas izlases labā," Kaspara Bērziņa atskaitīšanu no valstsvienības portālam eSports.lv komentēja tās galvenais treneris Ķēstutis Kemzura. Andra Biedriņa spēlēšana izlasē atkarīga no medicīnisko pārbaužu rezultātiem, kas būs zināmi rītvakar.

Treneris atzina, ka lēmums bijis grūts, taču pamatots, un izteica cerību, ka šis šoks komandai būs modinātājzvans, kas dos pozitīvu lūzumu. Pirmie rezultāti jau esot. "Esam aizvadījuši trīs patiešām labus treniņus." Atsakoties publiski klāstīt nianses par Bērziņa atskaitīšanas iemesliem, Kemzura tomēr izmantoja futbola terminoloģiju.

"Pieņemtie lēmumi ir pārdomāti. Tie nav sasteigti un tiem ir pamats. Iemesls, kādēļ Kaspars ir ārpus izlases, ir disciplinārie pārkāpumi, kuru rezultātā viņa turpmāka atrašanās valstsvienībā kļuva neiespējama. Negribu iedziļināties niansēs, jo nevēlos viņam kaut kā kaitēt vai bojāt dzīvi. Arī Kaspars bija no tiem, kas strādāja labi, viņš centās. Taču notiek tā, kā notiek - saņem vienu dzelteno kartiņu, otru, un tā jau automātiski nozīmē sarkano. Tā šoreiz notika ar Kasparu," atzina treneris.

"Lēmums nebija viegls, domāju ilgi. Taču pieņēmu lēmumu, ka tas jādara. Pirmkārt, paša Kaspara labā. Ceru, ka viņš sapratīs, kas tas ir viņa paša labā, un sapratīs, ka viņam nebija taisnība. Domāju, tas viņam palīdzēs kļūt labākam gan kā spēlētājam, gan cilvēkam. Kaut gan nevaru garantēt, ka būšu Latvijas izlases treneris arī nākamajā ciklā, es ļoti ceru, ka tajā mums jau būs cits Kaspars Bērziņš - citā kvalitātē. Viņam ir potenciāls, taču varbūt kaut kur ne tik daudz viņa paša vaina, cik tās vides, kurā viņu neviens nav iemācījis, kas ir atbildība. Žēl, ka man tas jādara tik brutālā veidā, taču citas izejas no šīs situācijas nav. Nožēloju, ka mums pēc tam vairs nav bijusi iespēja par to aprunāties. Manī nav nekāda personīga naida, bet par Kasparu atbildēt viņa vietā nevaru. Ja viņš vēlēsies ar mani aprunāties, es to darīšu."

Šovakar Kemzura tikās ar Andri Biedriņu, par kura iespējamo nespēlēšanu pēdējo dienu gaitā izskanējušas dažādas spekulācijas. "Mums bija laba saruna. Ja ar veselību viss būs kārtībā, Andris Eiropas čempionātā spēlēs," apliecināja treneris. Pēc Goldensteitas kluba prasības savainotajai potītei rīt tiks veiktas papildu pārbaudes, kuru rezultāti būs zināmi rītvakar. "Klubs izrādīja vēlēšanos, lai tiktu veikta atkārtota pārbaude, un mums tas jādara. Tas ir viņu spēlētājs, un mums ar šo situāciju jārēķinās. Tāpēc viņš šobrīd nevar trenēties un jāgaida atkārtota pārbaude. Tā notiks ceturtdien, un rezultātiem jābūt vakarā."

Treneris nenoliedza, ka reakcija uz Bērziņa izslēgšanu bijusi saasināta, taču to labi saprot. "Viņi ir draugi. Notikušais ietekmēja katru spēlētāju komandā, un šajā gadījumā - īpaši Andri. Taču iemesls, kāpēc Andris netrenējās, ir trauma - viņš sastiepa potīti. Tagad tas dod pamatu dažādām runām. Domāju, ka Andris saprot situāciju un iemeslus, kādēļ tā rīkojos." Trešdienas saruna bijusi interesanta, taču tās nianses paliek tikai starp treneri un spēlētāju. "Nekādu prasību nebija. Un nemaz nevar būt. Ne no vienas puses."

Kemzura norādīja, ka Biedriņa spēlēšana rītdienas mačā pret "Prokom", kas trešdien pārbaudes spēlē pārspēja Kauņas "Žalgiri", veselības apsvērumu dēļ būtu riskanta, un tas visticamāk nenotiks, taču no kategoriskas atbildes šajā jautājumā atturējās. Katrā ziņā, viņš būšot kopā ar komandu uz soliņa.

"Mums ir jāuzlabo spēle, taču lielā mērā - tieši psiholoģiskā plāksnē. Es ticu un ceru, ka šis šoks mums dos pozitīvu grūdienu. Notikušais ir kā sprādziens, taču kontrolēts - ar pozitīvu atomu, kas rada enerģiju, nevis posta. Tas ir mans kā trenera lēmums, par kuru varēsiet spriest pēc tam . Ja zaudēšu, tad iešu uz ešafota. To apzinos."


, 2009-09-02 22:49, pirms 15 gadiem
Interesanti, gribētos uzzināt ko sīkāk par incidentu ar K.Bērziņu!
Slēpts komentārs: chubaka
, 2009-09-02 22:49, pirms 15 gadiem
Andra Biedriņa spēlēšana izlasē atkarīga no medicīnisko pārbaužu rezultātiem, kas būs zināmi rītvakar.!

tas man nepatik tas man nepatik loti loti!
Slēpts komentārs: donijs
, 2009-09-02 22:50, pirms 15 gadiem
Atkal pusziņa, kad tad tiks papildināta?
Slēpts komentārs: Totolv.com
, 2009-09-02 22:50, pirms 15 gadiem
Bērzu nost. Lai turpmāk lasa Spānijā vīnogas!!!
, 2009-09-02 22:51, pirms 15 gadiem
chubaka rakstīja: Nu nezinu kāds no tā labums Bērzam...
Nu es domāju ka tam ir sakars ar attieksmes maiņu pret izlasi un basketbolu!
, 2009-09-02 22:51, pirms 15 gadiem
Es ceru, ka musu izlase tiesam sanemsies un uzvares vismaz paris speles cempi! Go, latvia! Go!
Slēpts komentārs: samss
, 2009-09-02 22:52, pirms 15 gadiem
Iespeejams, ka no analiizeem paglaaba Kasparu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 22:52, pirms 15 gadiem
Ar basktbola izlasi katru gadu notiek kaut kādi sūdi. Nekas tāds nav ne futbola, ne hokjā. Derētu pamācīties no citiem un ja tā turpināsies, tad paši spēl'tāji ATKAL noēdīs treneri.
, 2009-09-02 22:52, pirms 15 gadiem
velk uz to, ka Andris nespeles..
, 2009-09-02 22:53, pirms 15 gadiem
chubaka rakstīja: Nu nezinu kāds no tā labums Bērzam...
Kā nezini?
4alis varees apdomaat dziivi un dzert taalaak.
Slēpts komentārs: mario1
, 2009-09-02 22:54, pirms 15 gadiem
Da kaada starpiiba, kas tur bija.............. Ne jau nepamatoti speeleetaaju atskaita no izlases!
Slēpts komentārs: andrisl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 22:55, pirms 15 gadiem
donijs rakstīja: Pirmie rezultāti jau esot. "Esam aizvadījuši trīs patiešām labus treniņus."
tiešām bērziņš traucēja treniņus?
Jā tieši par to pašu padomāju , vismaz pēc viņa sacītā uz to pusi kkas velk. Bet nu nevienu jau tik tiešām bez vainas ārā nemet , Kemzura treneris sakarīgs , zina ko dara. Tāpast jau tik tiešām ārā kkādu domstarpību dēļ nemestu.
, 2009-09-02 22:56, pirms 15 gadiem
mario1 rakstīja: Nu to kas un kuram nāks par labu varēs spriest tikai pēc PC...
Tai skaitā arī Ķ.K. ...
es domaju ka jasak ar EC
, 2009-09-02 22:56, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Jūs te gudri spriežat, bet kas zin - varbūt bez Biedriņa arī būs labāk. Katrā ziņā traģēdija tā nav, jo Kambala noteikti paliek.
Nu jā, bet bez Biedriņa mums paliek tikai 3 garie
, 2009-09-02 22:57, pirms 15 gadiem
samss rakstīja: VV teica, ka Andris speles izlase. Tapec pielauju, ka viss bus labi!
bļāviens! kas tas VV kkads visszinis????!
gaišreģis?? guru??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 22:57, pirms 15 gadiem
nu tāds blā blā blā - kā vienmēr
, 2009-09-02 22:57, pirms 15 gadiem
nu par beerzinju laikam taa arii buutu labaak..izlasei noteikti..
nu bljin, par andri lasot smaids uz luupaam galiigi neraadaas..
Slēpts komentārs: norberts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-02 22:59, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Jūs te gudri spriežat, bet kas zin - varbūt bez Biedriņa arī būs labāk. Katrā ziņā traģēdija tā nav, jo Kambala noteikti paliek.
Nu labāk jau nu nekādi nevar būt.
Ja Biedrs nespēlēs, kas tad būs otrais garais? (es domāju tādu kārtīgu garo, nevis, piemēram, Freimani) + Bērziņš izmests
, 2009-09-02 23:00, pirms 15 gadiem
Ierosinu sacensību - kurš ātrāk uzrakstīs teksta beigas? Jurisons vai Keisels???
, 2009-09-02 23:00, pirms 15 gadiem
andrisl rakstīja: Atkal pusziņa, kad tad tiks papildināta?
nevis pusziņa,bet kārtējie ,pēc LBS pasūtījuma tapušie,meli. Pēdējā laikā Latvijas basketbols asociējās ar shēmošanu,tautas kurināšanu pirms čempjiem ,kam pa vidu tiek uz nebēdu melots .
P.S.Izsaku līdzjūtību Kemzuram,kam šādi murgi pat sapņos nevareja rādīties
, 2009-09-02 23:01, pirms 15 gadiem
Lai, nu, kaa - ljoti diplomaatiski Kemzura izsakaas! Protams, ka netiiro velju publiski mazgaat nevajag! Tachu, ja ticu baumaam un Biedrinjsh tieshaam atsakaas speeleet deelj taa, ka nespeelees Beerzinjsh, nu, tad atvainojiet.... Kaa vispaar var nonaakt liidz tik absurdai stuaacijai, ka speeleetaajs var dariit, ko grib - izklaideeties, dzert u.t.t., bet treneris tam NEDRIIKST iebilst!? Ko tie paaraugushie tiinji no sevis iedomaajas!? Un pie tam veel viens no izlases liideriem pazinjo, ka aizstaav sho speeleetaaja poziiciju un shii iemesla deelj atsakaas speeleet Latvijas izlasee, tad, manis peec, lai vinju no izlases izsleedz uz visiem laikiem! Ja dzershana un izklaides staav augstaak par valsts godu, tad lai speelee kaut vai cilveeks, kursh bumbu rokaas panjeemis pirmo reizi, jo vinjsh ciiniisies no visas sirds un atdos sevi visu, nevis kaut kaads pljeegurs, kuram viss pie kaajas un galvenais dziivee ir pudele, blondiine un pulveris!
, 2009-09-02 23:01, pirms 15 gadiem
norberts rakstīja: palasiet Valda Valtera komentārus twitterī, tur rodas nedaudz cits iespaids nekā Kemzuras komentārā minēts.
Kāds te vēl sakars ar VV šmiteri? Viņš nav izlases galvenais treneris! Ko viņš visur bāžās???
, 2009-09-02 23:01, pirms 15 gadiem
"pēc goldensteitas kluba prasības.."- šitā frāze tālākajā kontekstā neizraisa patīkamas emocijas.
, 2009-09-02 23:01, pirms 15 gadiem
nu es ceru, ka komanda necietiis un visi labaakie buus ierindaa!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.