Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sākas basketbola PK kvalifikācija: Zviedrija pārsteidz Bosniju, Kosova pieveic Maķedoniju

Sākas basketbola PK kvalifikācija: Zviedrija pārsteidz Bosniju, Kosova pieveic Maķedoniju
Markuss Ēriksons un Džanans Musa
Foto: TT News Agency / Scanpix

Trešdien ar piecām spēlēm sākās 2019. gada Pasaules kausa pirms-kvalifikācijas turnīrs - vienā no mačiem Zviedrija savā laukumā apspēlēja Bosnijas un Hercegovinas izlasi, bet Kosovas basketbolisti mājās uzveica Maķedoniju.

Tās Eiropas komandas, kas nav kvalificējušās šī gada Eiropas čempionāta finālturnīram, ceļu uz Pasaules kausu sāk jau šonedēļ - pirms-kvalifikācijas turnīrā - 13 komandas sadalītas četrās grupās un pēc divu apļu turnīra labākās divas komandas no katras grupas kvalificēsies kvalifikācijas turnīra pirmajai kārtai, kas sāksies rudenī pēc Eiropas čempionāta un kurā startēs arī visas tās komandas, kas piedalās Eiropas čempionāta finālturnīrā.

A grupā, kas ir vienīgā ar četrām komandām, šodien Zviedrija savā laukumā mazliet negaidīti ar rezultātu 81:73 apspēlēja Bosniju un Hercegovinu. Pēdējos sešus gadus "Barcelona" klubā pavadījušais uzbrucējs Markuss Ēriksons, kurš nākamajā sezonā būs Anžeja Pasečņika komandas biedrs Grankanārijā, izcēlās ar 25 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet Viktors Gadefors pievienoja 16 punktus.

Bosniešiem, kas spēlēja bez sava NBA spīdekļa Mirzas Teletoviča un vēl dažiem potenciālajiem līderiem, ar 17 punktiem izcēlās tikai 18 gadus vecais Džanans Musa. Savulaik "VEF Rīga" karjeru sākušais Alekss Renfro, kurš Bosnijas pilsonību ieguva pirms iepriekšējā Eiropas čempionāta, guva astoņus punktus.

Otrā grupas spēlē Armēnija savās mājās latviešu tiesneša Arņa Ozola uzraudzībā ar rezultātu 75:61 apspēlēja Slovākiju. Līdz ar to armēņi pēc pirmās kārtas izvirzījušies A grupas līderpozīcijā. B grupā to ieņem Austrija, kas šovakar izbraukumā ar 79:51 sagrāva Albāniju. Austriešu labā 22 punktus sameta debijas sezonu NBA aizvadījušais 21 gadu vecais centrs Jakobs Pelts.

C grupā Kosova, kas FIBA organizācijai kā neatkarīga teritorija pievienojās tikai pirms diviem gadiem, šovakar mājās ar 72:68 pieveica 2011. gada Eiropas ceturto labāko komandu Maķedoniju. Dardans Beriša uzvaru sekmēja ar 28 punktiem, sešām bumbām un četrām piespēlēm. D grupā Bulgārija viesos ar 82:71 pieveica Portugāli. Bulgāriem jaunais Kauņas "Žalgira" saspēles vadītājs Dī Bosts guva 23 punktus.

PK 2019 kvalifikācija, 2. augusts

GrupaSpēleRezultāts
A grupaZviedrija - Bosnija un Hercegovina81:73
A grupaArmēnija - Slovākija75:61
B grupaAlbānija - Austrija51:79
C grupaKosova - Maķedonija72:68
D grupaPortugāle - Bulgārija71:82

, 2017-08-03 00:48, pirms 7 gadiem
Normāli, Armēnija basi spēlē...
, 2017-08-03 02:43, pirms 7 gadiem
nja Armēņi pārsteidza jā un Kosoviesi parādija ka būs ciets rieksts
, 2017-08-03 02:44, pirms 7 gadiem
Zviedri uzvarot bosniesus sperusi mazu soliti uz prieksu lai tiktu nakama karta
, 2017-08-03 08:32, pirms 7 gadiem
Kā kosova varēja vinēt?
, 2017-08-03 09:09, pirms 7 gadiem
A.I3 rakstīja: Kā kosova varēja vinēt?
viens pa galvu,otrs pa muti,trešais starp kājām
Spēka spēle ganjau,veiksmes faktors,plus kosovā jau nespēlē nekādi pensionāri
, 2017-08-03 10:58, pirms 7 gadiem
man vairāk interesē cik tālu Armēnija tiks - savākts sastāvs ar laba līmeņa špīleriem, daudz studenti - eksperti šo attīstību palaiduši garām.

labi ka Latvijai ar šiem nav jāspèlē - varētu atrauties
, 2017-08-03 16:14, pirms 7 gadiem
kad Eesti ?
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.