Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācija pārspēj Itāliju un uzvar Trentino kausā

Vācija pārspēj Itāliju un uzvar Trentino kausā
Robins Benzings
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Itālijā noslēdzās Trentino kausa izcīņa, kurā piedalījās mājinieki itālieši, Vācija, Nīderlande un Austrija. Turnīra pēdējā dienā savā starpā tikās Vācija un Itālija - izcīnot uzvaru ar 69:68, visā turnīrā triumfēja Vācijas izlase.

Jau iepriekš vēstījām, ka pirmajās divās dienās gan Vācija, gan Itālija izcīnīja divas uzvaras, tāpēc uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešama pēdējā spēļu diena. Jāatgādina, ka šajā turnīrā nedz Vācijai, nedz Itālijai nepalīdzēja NBA spēlētāji.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās Itālijas izlase, kas panāca deviņu punktu pārsvaru. Vācija sāka spēlēt aizvien labāk, ko varēja redzēt arī uz tablo, jo rezultāta starpība samazinājās, bet, noslēdzot 13:0 izrāvienu, vadībā bija vācieši, kam pēc pirmā puslaika piederēja punkta pārsvars.

Otrā puslaika ievadā itālieši atspēlējās un atkal panāca +9, turklāt vācieši trīs minūtes nespēja gūt punktus. Arī šoreiz Itālija vēl pārliecinošāku pārsvaru neieguva, bet Vācijai atkal izdevās atspēlēties. Pamatlaika pēdējā minūtē Luidži Datome bija precīzs no soda metienu līnijas, atgūstot vadību Itālijai, taču nākamajā uzbrukumā itālieši kļūdījās - vācieši pārtvēra bumbu un panāca +1. Itālijas mēģinājums izraut uzvaru bija nesekmīgs, tādējādi Vācija triumfēja Trentino kausa izcīņā. Trešo vietu izcīnīja Austrija, kas ar 58:49 pārspēja Nīderlandi.

Rezultatīvākais Vācijas izlases komandā ar 15 punktiem bija Robins Benzings, savukārt Itālijas labā Luidži Datome guva 22 punktus. Neskatoties uz otro vietu, tieši Datome tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju.

Eiropas čempionātā, kas septembrī sāksies Latvijā, Vācijā, Horvātijā un Francijā, Itālijas un Vācijas izlases spēlēs vienā grupā (B) kopā ar Islandi, Turciju, Spāniju un Serbiju, savukārt Nīderlande sacentīsies C grupā ar Grieķiju, Horvātiju, Slovēniju, Maķedoniju un Gruziju.

Izmantotie resursi:
Sportando