Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U16 puišu izlasi trenēs Agris Galvanovskis

U16 puišu izlasi trenēs Agris Galvanovskis
Agris Galvanovskis, Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienības valde pēc LBS Treneru komisijas ieteikuma puišu U16 izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi Agri Galvanovski, ziņo basket.lv.

Agris Galvanovskis iepriekš trijos Eiropas čempionātos vadījis Latvijas U20 izlasi, šovasar izcīnot 3. vietu Eiropas čempionāta B divīzijā, kas nodrošināja tiesības atgriezties augstākajā sabiedrībā.

LBS prezidents Valdis Voins: “Ņemot vērā aizvien pieaugošo spēļu līmeni un aso konkurenci Eiropas jauniešu čempionātos, Latvijas Basketbola savienība jaunatnes izlašu galveno treneru amatiem konsekventi virza trenerus ar pieredzi pieaugušo basketbolā. Īpaši svarīgi jau U16 izlasē organizēt darbu pēc augstiem profesionālajiem standartiem. Agris Galvanovskis savā trenera karjerā ieguvis gan augstākā līmeņa pieredzi klubos un izlasēs, gan arī veiksmīgi strādājis ar dažāda vecuma jauniešiem, veicinot viņu izaugsmi. Esmu pārliecināts, ka darbs pieredzējušā speciālista vadībā daudz dos gan U16 izlases spēlētājiem, gan galvenā trenera palīgiem.”

Agris Galvanovskis: “Jauns izaicinājums un liels azarts. Ar septiņiem 2003. gadā dzimušiem puišiem esmu strādājis individuāli, daudzus jau esmu redzējis spēlējam. Interesants gadugājums. Pēc paša novērojumiem un sarunām ar sporta skolu treneriem paplašinātajā kandidātu sarakstā ir apmēram 40 spēlētāju. Nav izteiktu garo, taču pieredze liecina, ka U16 grupā centra spēlētājiem vēl nav tik liela nozīme. Ir iespēja izveidot mobilu, dinamisku komandu. Vairāki izlases kandidāti jau devušies uz ārzemēm, bet daudzi Latvijā palikušie labākie šā vecuma spēlētāji, apvienoti BS “Rīga” komandā, iegūs labu praksi Eiropas Jaunatnes basketbola līgas U17 grupas turnīrā. Šīs komandas vadītājus Alekseju Grehovu un Juri Vasiļjevu piesaistīšu palīgos sezonas laikā, kad gribu reizi vai divas mēnesī rīkot koptreniņus izlases kandidātiem, lai labāk iepazītu puišus un viņi laikus saprastu prasības. Pirmā kopīgā pārbaude būs Baltijas jūras kausa izcīņaā janvāra sākumā.”

Eiropas U16 puišu čempionāts 2019. gadā paredzēts no 9. līdz 17. augustam. Vieta tiks nosaukta FIBA Eiropas nodaļas valdes sēdē 19. novembrī, grupu izloze paredzēta 13. decembrī Belgradā.

Izmantotie resursi:
U16 puišu izlasi trenēs Agris Galvanovskis |...


, 2018-11-01 13:08, pirms 5 gadiem
Nu labāk nekā Gulbis kurš tikai lielākoties bļāva.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.