Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Argentīna atspēlējas, vefietis Kruss nespēlē Meksikas uzvarā

Argentīna atspēlējas, vefietis Kruss nespēlē Meksikas uzvarā
Ektors Ernandess (ar bumbu) pret Fransisko Garsiju
Foto: AP/Scanpix

Meksikā turpinās FIBA "Americas" basketbola čempionāta pirmās kārtas spēles. Ar uzvaru sākusi mājiniece Meksika, kas apspēlēja Dominikānu (84:66), bet Argentīna ar 91:86 pieveica Puertoriko.

Pašreizējā FIBA "Americas" čempione Meksika turnīru sāka ar uzvaru pār Dominikānu (84:66), kas pirms diviem gadiem Venecuēlā izcīnīja ceturto vietu. Meksikāņi izšķirošo pārsvaru ieguva trešajā ceturtdaļā, ko uzvarēja ar rezultātu 30:15. Meksikai rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Orlando Mendess, bet kapteinis Gustavo Ajons guva 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Dominikānai 18 punktus guva Edgars Sosa.

Kamēr pretinieki izmantoja visus pieteiktos basketbolistus, meksikāņiem spēlēja vien deviņi, turklāt galveno smagumu iznesa viss pirms piecinieks, kurā četri no pieciem spēlētājiem aizvadīja vairāk nekā 30 minūtes spēles laika. VEF aizsargs Fransisko Kruss laukumā nedevās.

2013. gada bronzas medaļniece Argentīna spēja atspēlēties un pārspēt Puertoriko (91:86). Maču krietni labāk sāka Puertoriko, kas nepilnu piecu minūšu laikā izrāvās vadībā ar 15:2. Argentīna pretiniekiem dzinās pakaļ ilgāk nekā pusi spēles, līdz 26. minūtē argentīnieši beidzot pirmoreiz izvirzījās vadībā – 62:61. Noslēdzošajā ceturtdaļā jau dominēja Argentīna, kas ieguva arī 11 punktu pārsvaru (90:79).

Rezultatīvākais laukumā bija Argentīnas kapteinis Luiss Skola, kura rēķinā 22 punkti, 14 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 19 punktus argentīniešiem guva Patrisio Garīno. Tikmēr Puertoriko sastāvā rezultatīvākais bija kapteinis Hosē Huans Barea, kurš guva 20 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles.

FIBA "Americas" pirmā spēļu diena (nakts uz 1. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
BKuba-Venecuēla52:73
AUrugvaja-Brazīlija 71:57
BArgentīna-Puertoriko91:86
ADominikāna-Meksika66:84

FIBA "Americas" otrā spēļu diena (nakts uz 2. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
APanama-Urugvaja20:00
BKanāda-Argentīna22:30
ABrazīlija-Dominikāna2:00
BPuertoriko-Kuba4:30

Spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika

FIBA "Americas" grupas

A grupaB grupa
MeksikaKanāda
PanamaArgentīna
DominikānaKuba
BrazīlijaVenecuēla
UrugvajaPuertoriko

Izmantotie resursi:
MEXICO 2015


, 2015-09-01 09:51, pirms 9 gadiem
ASV ir pārāk spēcīga, lai piedalītos?
, 2015-09-01 10:22, pirms 9 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: ASV ir pārāk spēcīga, lai piedalītos?
ASV kā Pč uzvarētāja jau ir kvalificējusies Rio.
MEXICO 2015
, 2015-09-01 11:14, pirms 9 gadiem
Gaidu Kanādas dominanci.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.