Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Grieķija līdere, Senegāla sagādā horvātiem pirmo zaudējumu

Grieķija līdere, Senegāla sagādā horvātiem pirmo zaudējumu
Gorgui Diengs
Foto: fiba.com

Pasaules kausa izcīņas basketbolā vīriešiem B apakšgrupas trešā spēļu kārta iesākās ar nelielu pārsteigumu. Senegālas basketbolisti spēja galotnē nosargāt uzvaru, sagādājot pirmo zaudējumu Horvātijas izlasei - 77:75. Tuvu pārsteigumam bija arī Filipīnas, kas vien mača galotnē zaudēja Argentīnai ar rezultātu 81:85. Tikmēr trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Grieķija, apspēlējot Puertoriko - 90:79.

Horvātija - Senegāla

Abām komandām šī bija trešā spēle trīs dienās. Ekspertu nenovērtētie horvāti turnīru sāka ar divām uzvarām pār Filipīnām un Argentīnu, dalot pirmo vietu grupā ar Grieķijas izlasi. Tikmēr Senegāla atzina Grieķijas pārākumu, bet spēja apspēlēt Puertoriko valstsvienību, kura allaž spējusi rādīt augstvērtīgu sniegumu pasaules čempionātos.

Šī mača ievadā redzamākais laukumā bija Dario Šaričs, kurš palīdzēja horvātiem izvirzīties vadībā ar 11:6. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā sekoja senegāliešu atbilde, tiem uzvarot ceturtdaļu ar 18:16. Otrās ceturtdaļas sākumā Senegālas izlase turpināja savu izrāvienu, palielinot rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem. Uz brīdi Horvātijas basketbolisti atspēlējās, bet senegālieši spēlēja pietiekami labi, lai saglabātu vadību. Senegāles basketbolisti spēlēja aktīvi un ar ātrām piespēlēm tika pie brīviem metieniem. Horvātiem ar punktu gūšanu nesekmējās, pirmo puslaiku uzvarot Senegālai - 41:32.

Pēc pārtraukuma spēle atsākās ar augstu tempu, labāk veicoties horvātiem. Senegālas basketbolisti pieļāva kļūdas aizsardzībā, rezultāta starpībai sarūkot līdz pieciem punktiem. Horvātu izrāvienu ar tālmetienu apstādināja Maleje Ndoje. Horvāti sāka cieši segt pretinieku pa visu laukumu, kas deva vēlamo rezultātu, deficītam sarūkot līdz minimumam (45:46). Cik ātri Horvātijas izlase atspēlējās, tik pat ātri pretinieki atjaunoja septiņu punktu vadību. Bija skaidrs, ka mača liktenis izšķirsies ceturtajā ceturtdaļā, kas sākās ar rezultātu 59:52. Horvātiem atspēlēšanās nebija viegla, bet ceturtdaļas vidū rezultāta starpība tika samazināta līdz diviem punktiem (62:64). Pēc nelielas izraušanās uz priekšu, Senegālas uzvara šajā spēlē atkal tika apdraudēta. Pretinieki izšķirošajos brīžos tomēr nespēja pieņemt labākos lēmumus uzbrukumā, kas ļāva Senegālas izlasei noturēt nelielo pārsvaru un sagādāt Horvātijai pirmo zaudējumu Pasaules kausa izcīņā - 77:75.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija NBA kluba Minesotas "Timberwolves" spēlētājs Gorgui Diengs, bet 15 punkti Ksanes Dalmeidas kontā. Horvātijas izlases labā 15 punktus guva Bojans Bogdanovičs un Dario Šaričs, bet Ante Tomičs atzīmējās ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Argentīna - Filipīnas

Filipīnas šo turnīru sāka ar diviem zaudējumiem, pabojājot iespējas izkļūt no apakšgrupas. Nu pretī stājās Argentīnas izlase, kas uzvarēja Puertoriko, bet piekāpās Horvātijai. Par spēles favorītiem uzskatītie argentīnieši maču sāka blāvi, nonākot iedzinējos ar 2:12. Pēc šī pirmā trieciena rezultatīva abu komandu cīņa turpinājās, filipīniešiem saglabājot septiņu punktu pārsvaru. Argentīnas basketbolisti centās lauzt cīņas gaitu ar tālmetienu palīdzību, bet sākuma veiksmes neturpinājās, Filipīnas valstsvienībai turoties vadībā. Minūti līdz pirmās ceturtdaļas beigām fantastisku tālmetienu ar sodu iemeta Pols Dalistans, atjaunojot astoņu punktu pārsvaru. Ceturtdaļas izskaņā argentīnieši pietuvojās rezultātā, bet tomēr palika iedzinējos (25:22).

Otrās ceturtdaļas ievadā precizitāte turpināja nepievilt Filipīnas basketbolistus, kuri izvirzījās vadībā ar 32:22. Argentīnas rēķinu otrajā ceturtdaļā pēc trīs spēlētām minūtēm atklāja Luišs Skola. Turpinājumā Argentīnai izdevās pārņemt, veikt izrāvienu un noslēgt pirmo puslaiku savā labā, pēdējā sekundē tālmetienu realizējot Markusam Matam - 43:38. Likās, ka iniciatīva ir argentīniešu rokās, bet pretinieks nedomāja tā vienkārši ļaut pretiniekam atrauties, turoties līdzās. Ceturtdaļas otrajā pusē Argentīnai tomēr izdevās salauzt Filipīnas pretestību un iekrāt 10 punktu pārsvaru - 71:61.

Ceturtā ceturtdaļa atnāca ar 8:0 izrāvienu no Filipīnu puses. Atgūt vadību gan tā arī neizdevās, Argentīnai veicot savu izrāvienu, atjaunojot astoņu punktu pārsvaru. Neapturams no tālās distances bija Džims Alapags, kurš trāpīja ceturto no pieciem izmestajiem tālmetieniem, saglabājot Filipīnu cerības uz uzvaru (76:79). Tikmēr pretējā pusē ar precīziem metieniem atbildēja Mata. Mača liktenis izšķīrās vien pēdējā minūtē, kas sākās pie rezultāta 82:81 Argentīnas labā. Teorētiski pēdējais uzbrukums piederēja Filipīnas izlasei, bet tas beidzās ar kļūdu. Tas lika pārkāpt noteikumus pret Pablo Pridžioni. Noteikumu pārkāpšana Filipīnām neļāva izglābties, Argentīnai izcīnot uzvaru ļoti smagā spēlē ar rezultātu 85:81.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Luišs Skola, bet 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, trāpot piecus no septiņiem tālmetieniem, Markusam Matam. Filipīnu izlasē ar 18 punktiem izcēlās Ranidels de Okampo, 15 punkti, realizējot piecus no septiņiem tālmetieniem, Džimam Alapagam, bet 14 punkti un 15 atlēkušās bumbas Endreja Blača kontā.

Puertoriko - Grieķija

Līdzīgi kā Horvātijas izlase, arī Grieķija līdz šodienai nebija piedzīvojusi zaudējumu. Pēc Horvātijas zaudējuma Senegālai Grieķijas basketbolistiem bija iespēja izvirzīties grupas galvgalī ar trīs uzvarām trīs spēlēs. Tikmēr Puertoriko izlasei pēc diviem zaudējumiem vajadzēja saņemties. Spēli labāk sāka Grieķijas valstsvienība, iekrājot sešu punktu pārsvaru. Ļoti labi laukumā darbojās Niks Kalatess. Puertoriko basketbolisti prata likvidēt nelielo deficītu un panākt izlīdzinājumu (18:18). Otrajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no komandām nespējot iegūt pārsvaru. Vienīgais izrāviens tika veikts puslaika pēdējās trīs minūtēs, kuras ļoti labi aizvadīja grieķi. Komandas devās atpūtā pie rezultāta 41:33.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs spēle atkal ritēja punkts punktā, bet tad neliels izrāviens padevās Grieķijas izlasei, rezultāta starpībai sasniedzot 15 punktus. Ceturtās ceturtdaļas ievadā Puertoriko basketbolisti centās lauzt cīņas gaitu, lai vēl spētu pacīnīties par uzvaru. Šajā situācijā 7:0 izrāvienu pārtrauca Kostas Sloukas precīzais tālmetiens. Grieķijas izlase spēlēja pietiekami piesardzīgi un pārliecinoši, neļaujot pretiniekam atspēlēties. Grieķija uzvarēja šo spēli ar rezultātu 90:79, izcīnot trešo panākumu trīs spēlēs.

Pārliecinošu sniegumu parādīja Nikos Zisis, kurš guva 19 punktus. Grieķijas komandas rēķinu ar 15 punktiem papildināja Džianis Antetokounmpo. Puertoriko izlases labā attiecīgi 23 un 21 punktu guva pieredzējušie Renaldo Balkmens un Hosē Barea.

SpēleRezultāts
Horvātija - Senegāla75:77
Argentīna - Filipīnas85:81
Puertoriko - Grieķija79:90
VKomandaUZP
1.Grieķija306
2.Senegāla215
3.Horvātija215
4.Argentīna215
5.Filipīnas033
6.Puertoriko033

Izmantotie resursi:
The Official website of the 2014 FIBA...


, 2014-09-01 15:42, pirms 10 gadiem
Senegālei ne tikai brīvie krita 3pt, bet arī, kad vairs bumbu nebija kur likt. Bet Diengs izcils šajā spēlē, spēlē interesanta līdz beigām bija.
, 2014-09-01 15:44, pirms 10 gadiem
Tas laimīgais cilvēks, kurš uzlika toto uz Senegāli.
, 2014-09-01 15:51, pirms 10 gadiem
tā spēle bija diezgan interesanta
2 puslaikā vispār brīvie truļi nekrīt bet kaut kādi ļevie pāri rokām krīt abām komandām
, 2014-09-01 16:25, pirms 10 gadiem
patīkams pārsteigums
Slēpts komentārs: kembels
, 2014-09-01 16:53, pirms 10 gadiem
kembels rakstīja: Njaa! No 50eur - 500! Senegaale rulleee
Ja ja, fleitēt mēs visi mākam, iemet screenu la ivar ticet, makoņu stumdītāj !
, 2014-09-01 17:22, pirms 10 gadiem
Spēli noraka Repeša!

Nesaprotu kā tik pieredzēji treneris tik spītīgi laukumā tur tādu spēlētāju kā Rudešs!

Nezinu kas no Rudeša būs NBA, bet šodien viņš bija riktīgs koka klucis!
, 2014-09-01 17:42, pirms 10 gadiem
ironiski, ka pirms spēles Simons (Krunoslav Simon) esot teicis, ka nezina nevienu no Senegālas spēlētājiem, viņi visi izskatoties vienādi, un viņš tikai zinot, ka Diufs (laikam domāts futbolists El Hadji Diouf) nespēlē.
, 2014-09-01 17:50, pirms 10 gadiem
Pretinieks vienkārši izvairijas no cieša kontakta, lai nesaslimtu ar Ebola vīrusu!
, 2014-09-01 17:52, pirms 10 gadiem
vakar te viens plēsa kreklu un bļāva ka Horvātija stabila top 5 komanda šajā čempī ir...
, 2014-09-01 17:52, pirms 10 gadiem
Kāds zin kur TV vai netā var redzēt visas spēles angļu valodā?
, 2014-09-01 17:55, pirms 10 gadiem
reinis2408 rakstīja: ironiski, ka pirms spēles Simons (Krunoslav Simon) esot teicis, ka nezina nevienu no Senegālas spēlētājiem, viņi visi izskatoties vienādi, un viņš tikai zinot, ka Diufs (laikam domāts futbolists El Hadji Diouf) nespēlē.
Ko var parmest viņam, ja liela daļa nezin šo, it ka "mazo" valstu izlases spēletājus pirms ir lasījuši info paši. Man parasti Āfrikas komandas saistās ar visādiem Kvamem, Mubambu, Dengiem, Bū u.t.t
, 2014-09-01 17:56, pirms 10 gadiem
wow wow rakstīja: vakar te viens plēsa kreklu un bļāva ka Horvātija stabila top 5 komanda šajā čempī ir...
Nu un ? Tu domā ka Senegāla tā vājā ?
, 2014-09-01 18:00, pirms 10 gadiem
wow wow rakstīja: vakar te viens plēsa kreklu un bļāva ka Horvātija stabila top 5 komanda šajā čempī ir...
Jā, es tā teicu. Un neatkāpšos no sacītā. USA vakar bija -5 puslaikā pret Turkiem, kuriem puse no sastāva nav atbraukuši. Ko tad par viņiem nebļauj?
, 2014-09-01 18:00, pirms 10 gadiem
emilito rakstīja: Kāds zin kur TV vai netā var redzēt visas spēles angļu valodā?
LSHunter.NET - Watch Live Basketball

papēti! kvalitāte pašvaka (ka caur dirsu) bieži raustās, it kā visa pasaule uz nahaļavu skatītos strīmu
, 2014-09-01 18:08, pirms 10 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Nu un ? Tu domā ka Senegāla tā vājā ?
Vai tad Senegāla kādreiz bijusi stipra. Pirms 8 gadiem spēlēja PČ. Bilance 0-5 vidēji zaudēja katru spēli ar 19 punktiem. Pirms 4 un 12 gadiem nespēlēja PČ.
, 2014-09-01 18:19, pirms 10 gadiem
slims turnīrs un slimas likmes
, 2014-09-01 18:26, pirms 10 gadiem
wow wow rakstīja: vakar te viens plēsa kreklu un bļāva ka Horvātija stabila top 5 komanda šajā čempī ir...
Kas tur stabils, tas, ka horvātiem būs lielas problēmas šajā čempī jau pierādija atklāšanas spēle ar Filipīnu, nabagi ta mocijas, izlida caur adatas aci, šoreiz nesanaca, zibens 2x vienā kokā nesper !
, 2014-09-01 18:28, pirms 10 gadiem
asinsdesa rakstīja: slims turnīrs un slimas likmes
Likmes ir tādas, kādām tām jabūt, šeit tomēr ir lielas līmeņa atšķirības, ja skatās uz Spāniju, ASV vai Brazīliju un to pašu Irānu, Ēģipti un Koreju, tajā reģionā viņi ir labākie un nopelnijuši vietu PČ, tur īpaši neko pat vairāk nevar mainīt (no intrigas viedokļa), kad sāksies izslēģšanas spēles, tad jau tur vajadzētu būt normālam vasim 50/50...
, 2014-09-01 19:23, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Kas tur stabils, tas, ka horvātiem būs lielas problēmas šajā čempī jau pierādija atklāšanas spēle ar Filipīnu, nabagi ta mocijas, izlida caur adatas aci, šoreiz nesanaca, zibens 2x vienā kokā nesper !
Nezinu kuru tieši tu domāji, bet es arī to teicu un joprojām palieku pie sava!

Nemokās šajā PK pagaidām tikai ASV un Spānija!

Pārējās komandas arī mokās un cīņa par 3 vietu būs nežēlīga.. kas zin, iespejams paklups ari Spānija vai ASV (šaubos, bet dzīvē visādi notiek)!

Labāk aizvadīt grupu turnīrā sliktas spēles un piedzivot kādu zaudējuma nekā ārdīties, visus uzvarēt grupā un play off izlidot jau 1 kārtā!
, 2014-09-01 20:24, pirms 10 gadiem
38 izmestas troikas! Tur Bagijs nav savu pirkstu pielicis?
, 2014-09-01 20:52, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Vai tad Senegāla kādreiz bijusi stipra. Pirms 8 gadiem spēlēja PČ. Bilance 0-5 vidēji zaudēja katru spēli ar 19 punktiem. Pirms 4 un 12 gadiem nespēlēja PČ.
spriest par izlasi pec taa, kas bijis pagatnee ir galigi impotenti. Tad jau Latvija arii ir starp top 3 komandam, tik pedejos gados nav paveicies, ko?
Pasties kadi Senegalai ir garie un vispar sastavs ar potencialu.
, 2014-09-01 23:41, pirms 10 gadiem
Visu cieņu visiem totalizatora spēlētājiem, kuri šodien uzlika uz Senegālu!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.