Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jaunups: "Štelmahera apstiprināšana nebija vienbalsīga"

Jaunups: "Štelmahera apstiprināšana nebija vienbalsīga"
Edgars Jaunups. Foto: Ģirts Ozoliņš/f64

Roberta Štelmahera apstiprināšana Latvijas basketbola izlases galvenā trenera amatā nebija vienbalsīga, bet viss notika daudz profesionālāk, nekā iepriekšējā galvenā trenera izvēles procesā, žurnālistiem pauda Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Edgars Jaunups.

"Šoreiz tiešām ļoti nopietni vērtējām," Jaunups atzīst, ka iepriekšējā galvenā trenera apstiprināšana bija kļūdaina. "Publiski izskanējuši trīs kandidāti, bet praktiski viņu bija daudz vairāk. Tika aptaujāti un uzrunāti nopietni kandidāti. Es teiktu profesionālu un konstruktīvu diskusiju rezultātā nonācām pie secinājuma par Robertu Štelmaheru."

Kā galvenos Štelmahera plusus Jaunups nosauca spēlētāju viedokli, kā arī viņa detalizētāko informētību par spēlētājiem. "Ne tik daudz par lielajiem un svarīgākajiem, jo ir ļoti augsta varbūtība, ka ļoti daudzi no šiem galvenajiem spēlētājiem vai zvaigznēm daudzās kvalifikācijas posma spēlēs, iespējams, pat nespēlēs. Roberts Štelmahers ir ļoti informēts arī par otrās izlases kandidātiem, no kuriem, ļoti iespējams, vajadzēs izvēlēties spēlētājus. Šeit viņam ir priekšrocība pret jebkuru ārzemju speciālistu."

Jaunups saka, ja Andrea Trinkjēri būtu palicis starp kandidātiem, izvēle noteikti būtu bijusi grūtāka. "Grūtāka noteikti, vai cits lēmums tiktu pieņemts, man ir grūti spriest," pauž valdes loceklis, atklājot, ka balsojums valdē nav bijis vienprātīgs - noprotams, ka viens no locekļiem bijis pret jauno treneri. "Bet tas, manuprāt, ir labs signāls, ka Latvijas Basketbola savienība nav tādi urrā patrioti, kas piekrīt vienai idejai. Mēs izvērtējām pēc būtības, detalizēti, uzklausījām daudzus viedokļus - Treneru komisijas, spēlētāju. Rezultātā nonācām pie kopēja lēmuma, ko atbalsta katrs, pat arī tie vai tas, kurš nebalsoja par Robertu Štelmaheru."

Arī LBS prezidents Valdis Voins atklāj, ka valdes sēdē piedalījās četri no pieciem locekļiem un balsojums bijis "trīs pret vienu".

"Apstiprinot iepriekšējo treneri, bija Ainara Bagatska viedoklis uz eiforijas pamata un zinām ar ko tas beidzās. Tas nav profesionāli, tas nav pareizi, īpaši ar tik nopietniem resursiem, kāda ir šī Latvijas basketbola paaudze. Šoreiz stāsts bija fundamentāli cits, profesionāla līmeņa izvērtēšana - vispirms ģenerālmenedžeris, tad divas diskusijas valdē. Gala lēmums ir kopējs lēmums


, 2019-08-01 15:18, pirms 5 gadiem
Atklāti pasaka, ka iepriekšējā trenera izvēle un līdz ar to četrgades izgāšana bijusi uz viņu pleciem, bet atkāpies tur nav neviens, neskaitot pašu sārtvaidzi. OMFG
, 2019-08-01 15:24, pirms 5 gadiem
savējos nenodod, bet mistkaste turpinājās'. vai grūti izvēlēties ārzemju trenerus'. savus draugus ceņšas pavilkt uz augšu, bet par rezultātiem nedomā.
, 2019-08-01 15:48, pirms 5 gadiem
Un ko šitas cilvēks vispār tur dara?viens no basketbola ekspertiem kuram ļauts lemt par Latviešu basketbola nākotni?

Ok,par Štelmaheru ir pareizi pieņemts lēmums,bet ar Arni tas bija vājprāts!
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: otins
, 2019-08-01 17:57, pirms 5 gadiem
Nesaprotu LBS Valdi. Vai tiešām, atzīstot ļoti nopietnu kļūdu trenera izvēlē, kas, ļoti iespējams, atstāja veselu paaudzi bez iespējas sevi nopietni apliecināt starptautiskā līmenī, neviens neatkāpsies?! Neviens pats? Kauna nav?
, 2019-08-01 18:25, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bez viņa nebūtu VEF.
Vispār jau V.Valters dibināja jauno laiku VEF,bef šitas pārņēma tikai ja nemaldos..

Un kas par to ja nebutu?butu iztikushi bez komandas krievijas liigaa!!
, 2019-08-01 19:41, pirms 5 gadiem
Oh, STFU, Jaunup
, 2019-08-01 22:02, pirms 5 gadiem
Kurš normālais bija tas kas balsoja pret?
, 2019-08-01 22:31, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Vispār jau V.Valters dibināja jauno laiku VEF,bef šitas pārņēma tikai ja nemaldos..

Un kas par to ja nebutu?butu iztikushi bez komandas krievijas liigaa!!
Nē, VV kopā ar Jaunupu....Esiet visi jau apnikuši, vtb ir labs līmenis un šosezon ir diezgan daudz labu spēlētāju, iepriekš arī slikti nebija....Laikam tas brīnums nekad nepienāks, kad pragmatiski uz lietām paskatīties jūs varētu
, 2019-08-01 22:39, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bez viņa nebūtu VEF.
, 2019-08-01 22:41, pirms 5 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kurš normālais bija tas kas balsoja pret?
Tu un tava peška!
, 2019-08-04 01:11, pirms 5 gadiem
Atkal tas pid@rs
, 2019-08-05 22:17, pirms 5 gadiem
pieci locekļi Valdis Voins, LBS prezidents (ar tiesībām pārstāvēt LBS atsevišķi)
Guntis Blumbergs
Edgars Jaunups
Guntis Šēnhofs
Žoržs Tikmers

Kurš nepiedalījās un kāpēc???
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.